محمدجواد تشکری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مصرف کود اوره بدون در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی و بارندگی حتی خطرناک نیز است اظهار داشت: غلات کاران با نظر کارشناسان هر منطقه باید استفاده از کود اوره را محدود کنند.
وی افزود: کود اوره باعث رشد رویشی گیاهان خواهد شد اما در زمانی که افزایش دما وجود دارد حتی گیاه را خواهد سوزاند که کشاورزان باید در مصرف آن احتیاط لازم را داشته باشند.
تشکری با بیان اینکه رویش غلات در اراضی دیم استان با توجه به کاهش بارندگی ها عقب است اظهار داشت: دانه کشت شده در اراضی استان به دلیل کمبود آب دیر سبز شد و هم اینک نیز رشد خوبی ندارد و دو تا چهار برگ دارد که کود اوره می تواند اثر منفی در آن داشته باشد.
وی اظهار داشت: اما رشد سبزینگی گیاهان کشت شده در اراضی آبی مطلوب است کشاورزان می توانند با توجه به نظر کارشناسان منطقه از انواع کود استفاده کنند.
کشاورزان این استان امسال در سطح ۴۷ هزار هکتار اراضی گندم آبی، ۹۴ هزار هکتار گندم دیم، ۲۶ هزار و ۵۰۰ هکتار جو آبی و ۲۳ هزار و ۲۰۰ هکتار جو دیم کشت کرده اند که پیش بیینی می کنیم از این سطح ۱۵۰ هزار تن گندم و ۱۰۰ هزار تن جو برداشت شود.
استان خراسان شمالی در تولید گندم دیم رتبه ۱۶ و گندم آبی رتبه ۱۸ کشور را دارد.
گندمکاران استان در سال گذشته ۱۱۲ هزار تن محصول از کشتزارها برداشت کردند که این میزان نسبت به سال قبل تر آن ۶۰ درصد کاهش داشت.
کشاورزان در سطح ۴۷ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی آبی و ۹۶ هزار و ۲۵۰ هکتار اراضی دیم گندم کشت کرده بودند که از این میزان بخشی به علت خشکسالی و تنش آبی از بین رفت.
خراسان شمالی با جمعیت بیش از ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت میکنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.