سمنان- ایرنا- «روز طبیعت» یا به تعبیری «سیزده به در»، آیینی به یادماندنی برای دورهم بودن خانواده‌ها و آمادگی برای آغاز فعالیت سالانه با تجدید قوا است؛ این روز پایان بخش جشن عید نوروز و نیازمند ترویج فرهنگ رفتار مسوولانه برای حضور در طبیعت و حفاظت از عرصه های منابع طبیعی است.

به گزارش ایرنا، با جشن چهارشنبه سوری به استقبال عید نوروز می رویم و در روز طبیعت پایان تعطیلات نوروزی را در کنار خانواده و عزیزانمان با انجام رسوم مختلف برگزار می کنیم.

بهار با سرسبزی و طراوت در نوروز میزبان خوبی است و وظیفه مهم و همگانی ما حفظ و توسعه آن است. در سال های گذشته خرده فرهنگ های ارزشمندی مانند کاشت درخت در تولد و مرگ افراد به یاد آنان یا کاشت درخت به مناسبت مراسم های مهم و خاص زندگی مانند روز ازدواج، با وجود شرایط نامساعد زیست اتفاقی ارزشمند بود.

توجه، نگهداری، مراقبت و در نهایت توسعه منابع طبیعی با کاشت درخت، حفظ درختان و توسعه سایر گونه های گیاهی باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد. فرهنگ حفظ و نگهداری از طبیعت بیش از فرهنگ توسعه آن ضروری است.

برپانکردن آتش در مراتع و جنگل ها، جلوگیری از ریختن هرگونه زباله خارج از مخازن مخصوص در جاده ها تا مراتع، خودداری از تردد خصوصا با خودرو در برخی مناطق، آسیب نرساندن به درختان و پوشش گیاهی هر منطقه با رفتارهایی مانند کندن گیاهان یا بستن تاب بر روی شاخه درخت، مدیریت مصرف آب، حفظ شرایط محیط و طبیعت و پرهیز از استفاده طولانی مدت از چراغ ها و نیز سیستم های صوتی در طبیعت، فعالیت های مهم، ضروری و مسئولانه هر فردی است.

مهربانی و سخاوت طبیعت را با مسئولیت پذیری، احتیاط و توجه به عرضه های منابع طبیعی پاسخگو باشیم و در کنار بهره مندی از محیط های زیبای طبیعی در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.آیین جشن و مهمانی روز سیزدهم فروردین فرصت مناسب بهره مندی از محیط های طبیعی و نگهداری آن است.

۳۵ تیم حفاظت روز سیزده به در فعال است

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: با توجه به اینکه مردم روز سیزده به در به دنبال مناطق بکر، زیبا و خارج از مناطق شهری هستند توجه به این نکته که طبیعت ظرفیت پذیرش جمعیت بالایی از حضور مردم در یک روز را ندارد ضرورت دارد.

حمیدرضا عبدوس ادامه داد: در کنار رعایت دستورالعمل های بهداشتی در روز طبیعت، خانواده ها برای جلوگیری از روشن کردن آتش و آسیب به طبیعت، غذای آماده به همراه داشته باشند و در مواقع ضروری برای ایجاد آتش از زغال و منقل استفاده کنند.

وی افزود: شهروندان با سنگ چینی اطراف آتش، اتراق در محل های فاقد پوشش گیاهی، جمع آوری زباله و پسماند در آخر روز، و اطمینان از خاموش شدن آتش، از طبعیت محافظت کنند.

عبدوس یادآورشد: ۳۵ گروه حفاظتی در ایام نوروز و روز طبیعت به صورت شبانه روزی  از مراتع محاظت می کنند و در برخی مناطق بحرانی استان سمنان پایگاه های حفاظتی محلی ایجاد شده است.

وی با اشاره به برخورد قانونی با هرگونه تخلف، زمین خواری، تخریب و تصرف اراضی ملی و دولتی  اضافه کرد: درصورت وقوع هرگونه تخلف و آتش سوزی، یگان امداد جنگل و مراتع با  شماره ۱۵۰۴ آماده دریافت گزارشات مردمی است.

جلوگیری از قطع درختان با توزیع هیزم

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: برای جلوگیری از قطع درختان جنگلی و بوته های مرتعی، ماموران منابع طبیعی قبل از حضور مردم در عرصه های منابع طبیعی آماده باش هستند و ضمن تذکر و راهنمایی مردم پس از خروج مردم از محیط، اقدام به سرکشی و اطمینان از خاموش بودن باقیمانده آتش ها می کنند.

عبدوس یادآورشد: با همکاری شهرداری در خروجی شهرها به سمت مناطق تفرجگاهی به منظور جلوگیری از قطع  شاخه های درختان جنگلی و کندن بوته های مرتعی، توزیع هیزم درختان باغی انجام می شود.

وی ابرازداشت: در راستای فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ منابع طبیعی در حفظ طبیعت و محیط زیست ، روز سیزدهم فروردین توزیع بسته فرهنگی شامل بروشور و اطلاعیه هشداردهنده به همراه کیسه زباله و شکلات صورت می گیرد.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: بریدن، ریشه‌کن کردن و سوزاندن نهال و درخت و تهیه چوب و هیزم از منابع ملی و توده‌های جنگلی بدون اخذ مجوز از منابع طبیعی ممنوع است و بر اساس مواد ۴۲ و ۴۶ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور، فرد خاطی مشمول حبس تأدیبی و پرداخت جریمه نقدی می‌شود./