به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری همدان «شهرام شیروانی» افزود: تاثیر جاذبههای شاخص در هر منطقهای بر تکاپوی اقتصاد محلی غیرقابل انکار است که در استان همدان غار علیصدر این نقش را در چرخه گردشگری ایفا میکند.
وی تاکید کرد: حمایت و تلاش مدیریت ارشد استان همدان برای بازگشایی دوباره علیصدر اتفاقی شاخص در نوروز ۱۴۰۱بود که قابل تقدیر است، چرا که بازگشایی دوباره غار علیصدر تکاپوی بخشهای متعدد گردشگری استان همدان را محقق کرد.
شیروانی خاطرنشان کرد: غار علیصدر یک جاذبه تاریخی، طبیعی خدادادی و متعلق به همه ایران است و به عنوان پیشانی گردشگری استان همدان همیشه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است.
رییس جامعه هتلداران استان همدان گفت: بازدید از غار علیصدر به عنوان شگفتانگیزترین غار آبی ایران و جهان یکی از اهداف اصلی گردشگران در سفر به استان همدان است که این موضوع موجب افزایش آمار جذب گردشگر برای استان بوده و هست.
شیروانی با ابراز خرسندی از بازگشت حیات دوباره به چرخه فعالیت اقتصادی برای فعالان گردشگری استان اظهار داشت: تعطیلیهای مداوم جاذبه شاخصی همچون علیصدر که میتوانست چرخ گردشگری همدان را به حرکت وا دارد به هیچ وجه به نفع واحدهای خدماتی و اقتصادی حوزه گردشگری در همدان نبود.
وی ادامه داد: غار علیصدر به عنوان یک اثر شاخص در گردشگری همدان، در سالهای اخیر دستمایه بیتوجهی قرار گرفته است و نگاه حرفهای به این غار به عنوان یک اثر ارزشمند تاریخی و طبیعی که می تواند اقتصاد استان را متحول کند، وجود ندارد.
شیروانی اظهار امیدواری کرد: هرگز برای غار علیصدر تصمیمی در زمینه تعطیلی اتخاذ نشود و از این پس با تکاپوی بخشهای متعدد گردشگری شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی بیشتر در استان باشیم.
به گزارش ایرنا، غار علیصدر به عنوان شگفت انگیزترین غار آبی جهان، تنها غار تالابی کشور به شمار می رود و بر اساس تحقیقات کارشناسان مطرح زمین شناسی دنیا یکی از بی نظیر ترین و بزرگ ترین غارهای آبی جهان است که شکل گیری آن به دوره ژوراسیک دوره دوم زمین شناسی بر میگردد.
غار علیصدر در سال های ۱۳۴۱ و ۱۳۴۲ توسط تعدادی از کوه نوردان و غار نوردان گروه سینای همدان شناسایی شد و قایقرانی در این غار با وسایل ابتدایی در سال ۴۶ به همت دست اندرکاران امر تعریض دهانه غار امکان پذیر شد.
نام این غار برگرفته از نام روستای علیصدر است که طی سالیان گذشته علی سد و علی سرد نیز گفته می شده است.
استان همدان با بیش از یک هزارو ۸۰۰ اثر تاریخی طبیعی همواره پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.
آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران نوروزی قرار گرفته است.
سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران نوروزی استان همدان است.