شهرکرد - ایرنا - ثبت سردترین روزهای بهاری در شهرکرد و سرمازدگی ۱۱ هزار هکتار از باغات، آماده شدن استان برای استقبال از ماه مبارک رمضان، رشد ۱۵۷ درصدی وصول حقوق دولتی معادن و رفع تصرف ۲۲۵ هزار مترمربع از اراضی ملی از جمله مهم‌ترین سرخط‌های خبری چهارمحال و بختیاری در هفته دوم فروردین ۱۴۰۱ است.

در این هفته سردار حسین اشتری فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی به منظور بازدید از مقرهای انتظامی استان چهارمحال و بختیاری وارد شهرکرد شد. اشتری در این سفر در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس قانون، خودروهایی که استاندارد لازم را نداشته باشند از طرف نیروی انتظامی شماره‌گذاری‌ نمی‌شوند و این موضوع بارها به خودروسازان اعلام شده است و پلیس به وظیفه ذاتی خود در این باره عمل خواهد کرد.

سرتیپ مهدی معصوم بیگی رییس بازرسی کل فرماندهی انتظامی کشور نیز این هفته به شهرکرد سفر کرد. معصوم بیگی در این سفر با اشاره به فعال بودن سه هزار کلانتری و پاسگاه در کشور از اجرای طرح‌های هوشمند سازی در قالب گشت هوشمند، ارسال پرونده به روش الکترونیکی به مراجع قضایی، ارتباط برخط با پزشکی قانونی، نظارت و پایش مستمر از حوزه کلانتری و پاسگاه‌ها و مدیریت و کنترل گشت‌ها خبر داد.

از دیگر مسوولان کشوری که این هفته به شهرکرد آمد می‌توان به مهراب شریفی سده معاون آموزش و پژوهش و فناوری جمعیت هلال‌احمر اشاره کرد. شریفی سده در بازدید از پایگاه‌های جمعیت هلال‌احمر استان از افزایش تعداد خانه‌های هلال کشور به هفت هزار خانه تا سه ماه آینده خبر داد.

سفر حسن نوری ساری معاون آموزش و پژوهش سازمان اورژانس کشور به استان نیز در این هفته انجام شد و نوری ساری در بازدید از ایستگاه سلامت اورژانس در میدان ورودی شهرکرد، اداره دیسپچ، پزشک مشاور و ستاد هدایت و عملیات اورژانس چهارمحال و بختیاری، کیفیت خدمت‌رسانی پزشکی و اورژانس در استان را مطلوب ارزیابی کرد.

سید مرتضی حسینی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور هم در آخرین روز این هفته راهی شهرکرد شد تا در بازدید از مراکز نگهداری معلولان و سالمندان، دیدار و گفت‌وگویی نیز یا مسوولان بهزیستی استان داشته باشد.

حسینی در نشستی با خبرنگاران از افزایش ۲۰ درصدی مستمری ماهانه مددجویان زیرپوشش سازمان بهزیستی در سال جاری خبر داد و گفت: هم‌اکنون نزدیک به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار با جمعیت نزدیک به هفت میلیون نفر زیرپوشش بهزیستی قرار دارند که از این تعداد یک میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار در قالب ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر مشمول دریافت مستمری معیشتی ماهانه از سازمان بهزیستی هستند.

استاندار سرزده از جهاد کشاورزی بازدید کرد

در هفته‌ای که گذشت، غلامعلی حیدری استاندار در نخستین بازدید سرزده خود در سال جدید به جهادکشاورزی رفت. استاندار در این بازدید با تاکید بر ترغیب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف بخش کشاورزی و ایجاد اشتغال گفت: لازم است مشوق‌هایی مانند پرداخت تسهیلات برای سرمایه‌گذاران در دستور کار قرار گیرد.

حیدری همچنین در هفتمین روز از سال ۱۴۰۱ از مرکز شیرخوارگاه امام علی (ع) و مرکز شبانه‌روزی نگهداری دختران ناتوان ذهنی بالای ۱۴ سال در شهرکرد بازدید کرد. استاندار در این بازدید با تبریک سال جدید و تشکر از زحمات مددکاران حاضر در مراکز بهزیستی استان گفت: ایجاد فضای با نشاط و امن برای معلولان و کودکان و افراد بی‌سرپرست و بد سرپرست و همچنین فعالیت در این مراکز یک نوع خدمت به افراد کم‌توان است و این خدمت بی‌منت در پیشگاه خداوند ارزشمند است.

شهرکرد سردترین شهر در بهار

از رخدادهای مهم این هفته که بخش کشاورزی استان را به شدت تحت تاثیر قرار داد، کاهش بی‌سابقه دمای هوای استان در هفته دوم از بهار ۱۴۰۱ بود. در این هفته، دمای شهرکرد به منفی ۱۱.۳ درجه سانتی‌گراد رسید و این شهر به‌ عنوان سردترین شهر ایران ثبت شد.

منفی شدن دمای هوا در استان موجب شد تا ۱۱ هزار هکتار از باغات دچار سرمازدگی شوند و بیش از ۲ هزار میلیارد تومان به باغداران خسارت وارد شود، عمده خسارت وارد شده نیز مربوط به باغات بادام، هلو و زردآلو برآورد شده است.

ساماندهی بازار کالاهای پر تقاضا در آستانه ماه رمضان

در ماه مبارک رمضان حضور پر شور روزه‌داران در مساجد و رونق برنامه‌های مذهبی مختلف رخ می دهد، رونقی که در ۲ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا و اعمال محدودیت‌ها تا حدودی کمتر بود و حالا با پوشش حداکثری واکسیناسیون و کاهش آمار مبتلایان به این ویروس، مساجد و مراکز مذهبی و همچنین روحانیون و مبلغین آماده پذیرایی از مردم و اجرای برنامه‌ها شدند.

در همین زمینه پس از ۲ سال وقفه در آخرین روز از هفته گذشته، گردهمایی مبلغین و روحانیون با عنوان همایش طلایه‌داران تبلیغ در مهدیه مصلای امام خمینی (ره) شهرکرد برگزار شد تا با یک برنامه‌ریزی منسجم، اعزام روحانیون به مناطق استان در ماه مبارک رمضان ساماندهی شود و محورهای اصلی برنامه‌های تبلیغی این ماه نیز مشخص شود.

مبلغین آماده اجرای برنامه‌های مذهبی شدند

همچنین با قرار گرفتن در آستانه ماه مبارک رمضان، مسوولان و متولیان بازار در چهارمحال و بختیاری آماده استقبال از این ماه شدند و تمهیداتی را برای ساماندهی بازار کالاهای پر تقاضای مردم در نظر گرفتند.

توزیع یک‌هزار و ۶۵۰ تن شکر و برنج از روز پنجشنبه هفته گذشته در استان آغاز شد و عطاءالله ابراهیمی رییس قرارگاه امنیت غذایی استان نیز از توزیع ۸۸۲ تن روغن برای مصرف خانوارها و همچنین تعیین ساعات کار نانوایی‌ها خبر داد.

روند توزیع مرغ و گوشت منجمد نیز که از پنجم اسفند در استان آغاز شده بود بنا به نظر مسوولان همچنان ادامه یافت تا کمبودی از این نظر در ماه مبارک رمضان روی ندهد.

مردم استان ۱۲ فروردین را گرامی داشتند

در دومین هفته از سال ۱۴۰۱ برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی مختلفی در استان اجرا شد که برگزاری ویژه‌برنامه‌های گرامیداشت دوازدهم فروردین روز جمهوری اسلامی از جمله این برنامه‌ها به شمار می‌رود. به مناسبت این روز و با اجرای پویش اهتزاز پرچم افتخار، پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی در اکثر مناطق استان برافراشته شد و سخنرانان در ۲۰ برنامه تدارک دیده شده در مساجد و میعادگاه‌های نماز جمعه به تبیین اصل جدایی‌ناپذیری دین از سیاست و روشنگری برای نسل جوان در رابطه‌ با ماهیت انقلاب پرداختند.

همچنین مسوولان استانی در این هفته در نشست هماهنگی طرح توانمندسازی و تحول اجتماع‌محور محلات کمتر برخوردار، راهکارها و پیشنهادها برای اجرای این طرح در ۱۷ منطقه کمتر برخوردار استان در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، بن، فارسان، لردگان و سامان را بررسی کردند.

حضور ۱۳ گروه دانشجوی جهادگر در مناطق کمتر برخوردار شهرستان اردل و خدمت‌رسانی به مردم این منطقه نیز از دیگر برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی است که در این هفته انجام شد. این گروه‌های جهادی از ششم تا یازدهم فروردین در مناطق کمتر برخوردار این شهرستان مستقر شدند و خدمات مختلفی را در قالب طرح‌های عمرانی، دامپزشکی، بهداشتی و درمانی، تربیتی و آموزشی و همچنین فرهنگی به ساکنان روستاهای واقع شده در مناطق سخت گذر اردل ارائه کردند.

کارکنان دستگاه‌های اجرایی نسبت به تزریق واکسن کرونا ترغیب شوند

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تزریق واکسن یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از شیوع گسترده و ابتلا به کرونا محسوب می‌شود، گفت: طبق آمار ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد درصد تزریق دُز سوم واکسن کرونا در استان پایین است، بنابراین باید تزریق دُز سوم بیش‌تر از گذشته مورد توجه قرار بگیرد، به همین منظور رسانه‌ها اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی را در دستور کار قرار دهند.

غلامعلی حیدری با بیان اینکه باید آمار تزریق دُز سوم واکسن کرونا در بین کارکنان دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری به تفکیک مشخص شود، توضیح داد: اداراتی که تزریق دُز سوم واکسن در بین کارکنان آن‌ها پایین است، به دستگاه مربوطه به‌صورت کتبی تذکر داده شود.

مبلغین دینی برای بیان رسا و نافذ از کار علمی‌ و هنری استفاده کنند

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال‌ و بختیاری و امام‌جمعه شهرکرد با بیان اینکه امکان رشد داشته‌ها و رسیدن به قله‌های معنایی در عرصه تبلیغ همواره وجود دارد، گفت: مبلغین برای بیان رسا و نافذ از کار علمی‌ و هنری استفاده کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی‌ نکونام افزود: برای تبلیغ اثرگذار، شروطی وجود دارد که ارائه مطالب مستدل و همراه با بیان شیوا و رسا از جمله این شروط‌ است اما امروز یک خلا در عرصه تبلیغ احساس می‌شود و آن این‌ است که مبلغین‌ کمتر از گذشته به کار علمی و هنری روی می‌آوردند و بیشتر به داشته‌ها و آنچه از این داشته‌ها می‌جوشد، بسنده می‌کنند.

وی تصریح کرد: تمامی مبلغین به ویژه مبلغین جوان از فرصت‌های طلایی برای انس‌ گرفتن با هنر تبلیغ استفاده کنند تا بر منبرها بدرخشند و جلب و جذب مخاطب داشته باشند.

تصویب ۹۰۰ هزار میلیارد ریال به‌منظور همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امسال ۹۰۰ هزار میلیارد ریال به‌منظور همسان‌سازی حقوق بازنشستگان برای سازمان تامین اجتماعی مصوب شد، گفت: با اجرای این مصوبه، بازنشستگان حداقل ۸۵ درصد حقوق غیر بازنشستگان را دریافت می‌کند.

احمد راستینه هفشجانی همچنین افزود: مجلس شورای اسلامی ۸۰ هزار میلیارد ریال در لایحه بودجه امسال برای حمایت از ورزش تصویب کرد.

رشد ۱۵۷ درصدی وصول حقوق دولتی معادن چهارمحال و بختیاری

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: در سال گذشته ۹۸ میلیارد ریال بابت حقوق دولتی معدن در این استان وصول شد که این میزان در سال ۱۳۹۹ برابر ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال بود.

مهرداد قاسمی با اشاره به کشف سه میلیون و ۱۱۰ هزار تن ذخیره معدنی جدید در استان در سال گذشته افزود: این میزان نسبت به سال ۱۳۹۹ که ۲ میلیون و ۱۷۰ هزار تن بود ۱۵.۱۸ درصد افزایش داشت.

وی میزان سرمایه‌گذاری اکتشاف معادن چهارمحال و بختیاری در سال گذشته را چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال اعلام و تصریح کرد: این میزان نسبت به سال ۱۳۹۹ که ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال بوده است ۱۲۲.۷۲ درصد افزایش دارد.

رفع تصرف ۲۲۵  هزار مترمربع از اراضی ملی

فرمانده یگان حفاظت از اراضی اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: در سال گذشته با تلاش ماموران یگان حفاظت از اراضی این اداره کل ۲۲۵ هزار و ۴۱۲ مترمربع از اراضی ملی استان از طریق احکام اجرایی و با دستور مقام قضایی رفع تصرف شده است.

ایرج صفری با بیان اینکه ارزش ریالی این اراضی بیش از ۲۶۱ میلیارد تومان است، افزود: همچنین در این مدت ۳۲۳ هزار و ۲۸۸ متر مربع از اراضی دولتی استان به ارزش بیش از ۴۹ میلیارد تومان به صورت فوری آزادسازی شد.

اجرای ۸۸۷ کیلومتر تار فیبر نوری در روستاهای چهارمحال و بختیاری

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و الکترونیکی گفت: تاکنون ۸۸۷ کیلومتر تار فیبر نوری در روستاهای این استان اجرا شده است.

مرتضی بلالی افزود: برای اجرای این میزان تار فیبر نوری در روستاهای استان ۳۳۰ میلیارد ریال از اعتبارات ملی ابلاغی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اختصاص داده شده است.

وی افزود: با اجرای این طرح، زمینه ایجاد زیرساخت لازم در روستاها و تامین پهنای باند اپراتورهای موجود در مسیرهای فیبر نوری و ایجاد زیرساخت لازم به‌ منظور توسعه دولت الکترونیک مانند سلامت الکترونیک، بانکداری الکترونیک و آموزش الکترونیک فراهم می‌شود.