به گزارش ایرنا، امسال همزمان با سال ۱۴۰۱ سریال های مهمونی، ساخت ایران ۳، راز بقا و سودا از پلتفرم های مختلف پخش شد که در میان آثار پخش شده سریال راز بقا در گونه کمدی به کارگردانی سعید آقاخانی (با بازی بهرام افشاری و سعید آقاخانی، نیما شعبان نژاد و حسن معجونی) ساخته شده اما تا به امروز آنچنان که باید موفق نبوده و موقعیت کمدی جذابی برای مخاطب خلق نکرده است.
آقاخانی که در سالهای قبل با سریال نون خ در ایام نوروز توانسته بود، مخاطب گستردهای برای خود کسب کند، در این سریال نتوانسته است تا مانند تجربیات پیشین خود به موفقیت برسد. این سریال با روایت رحیم آغاز می شود؛ او در زمان زنده بودن همه اطرافیان را مورد آزار و اذیت قرار داده است.
آغاز پخش سریال ساخت ایران ۳ هم در نوروز ۱۴۰۱ بود. فصل اول این سریال در سال ۱۳۹۰ به کارگردانی محمدحسین لطیفی نظر مخاطبان را جلب کرد، زیرا در آن برهه از زمان سوژه نویی را برای روایت در نظر گرفته بودند و بسیار خوب از عهده پرداخت آن برآمده بود. فصل دوم به کارگردانی برزو نیکنژاد البته موفقیت فصل اول را نداشت و در فصل سوم که با حضور امین حیایی و مجید صالحی و به کارگردانی بهمن گودرزی ساخته شده، به دلیل عدم موقعیت های مناسب کمدی در فیلمنامه در اقبال مخاطبین موفق نبوده است.
سریال سودا که پخش آن همزمان با نوروز ۱۴۰۱ آغاز شد، داستانی پلیسی است که در آن به اختلاسهای مالی پرداخته میشود. این سریال به کارگردانی ایمان یزدی اولین تجربه فیلمساز در حوزه سریالسازی است، داستان این مجموعه چندان فراز و فرودی ندارد و مخاطب نمونه های از این دست (سریال آقازاده:حامد عنقا) را پیشتر در شبکه نمایش خانگی تجربه کرده است؛ به همین دلیل این سریال هم در جذب مخاطب به صورتی که باید موفق نبوده است.
مجموعه مهمونی ساخته ایرج طهماسب هم مجموعه دیگری بود که در شروع سال جدید از شبکه نمایش خانگی پخش شد؛ این کارگردان که خاطره خوشی را برای مخاطبان با ساخت کلاه قرمزی در نوروز فراهم آورده بود، امسال اقبال خود را با حضور در نمایش خانگی به بوته آزمایش قرار داد. مهمونی به سبک کلاه قرمزی با شخصیت های دیگر و بدون حضور حمید جبلی که نزدیک به ۵ دهه با طهماسب همکاری داشت ساخته شده است.
نکته قابل تامل درباره این مجموعه این است که جمعیت هدف این سریال مشخص نیست. با حضور عروسک ها و پیام های اخلاقی که توسط مجری ارائه می شود، احساس میگردد که کودکان می توانند مخاطب مجموعه باشند اما با حضور مهمان ها و سوالاتی که از آن ها می شود (که همگی به خلاقیت و توانایی بازیگری آن ها ختم می شود) به نظر می رسد مخاطب بزرگسال مد نظر سازندگان سریال است.
سریال های جیران، فصل پنجم جوکر و فصل جدید شب های مافیا تنها سریال های شبکه نمایش خانگی هستند که پیشتر پخش آن ها در شبکه نمایش خانگی آغاز شده بود و همچنان ادامه دارد و تاکنون موفق ترین سریال های شبکه نمایش خانگی به شمار می آیند.
به نظر میآید به رغم ادعاهایی که پیشتر مطرح میشد، شبکه نمایش خانگی بیش از آن که به فکر کیفیت آثار، توجه به ذائقه و نیاز مخاطب باشد به فکر جذب سلبریتی ها و جذب سرمایه برای ادامه حیات هستند. با این روند سریال های ایرانی همچنان در شبکه نمایش خانگی از کیفیت مطلوب برخوردار نبوده و نمی توانند موفق عمل کنند.