به گزارش خبرنگار ایرنا با وجود اینکه ۲۱ دوره از حرفه ای شدن فوتبال می گذرد اما هنوز بسیاری از تیم های استان هایی که مجوز حرفه ای گرفته اند از داشتن زمین مناسب محروم هستند که می توان به تیم فجرشهید سپاسی شیراز و نساجی مازندران که خانه به دوش شده اند اشاره کرد.
بسیاری از کارشناسان فوتبال براین باور هستند زیرساخت ها چه از نظر نرم افزاری و چه سخت افزاری برای حرفه ای شدن فوتبال فراهم نبوده است و با وجود اینکه بارها بازرسان کنفدراسیون فوتبال آسیا به این امرتاکید کرده اند اما هنوز اتفاق خاصی رخ نداده است.
در ورزشگاه پارس شیراز که در سال ۹۶ افتتاح شد تاکنون سه بار چمن آن عوض شده است و ورزشگاه حافظیه هم چندین بار تعمیر شده و زه کشی شده است اما اینکه چه اتفاقی می افتد که در شیراز یک زمین چمن مناسب وجود ندارد پرسشی است که تاکنون بی پاسخ مانده است.
عزمی راسخ
نبودن زمین مناسب در شیراز این روزها بزرگترین دغدغه مسئولان استان به ویژه استاندار و دست اندرکاران تیم ها و حتی هواداران است برای همین هم عزمی راسخ به وجود آمده و ایمانیه استاندار فارس چندین بار با وزیر ورزش و جوانان ملاقات کرده است و به نظر می رسد به دنبال کاری ماندگار در فوتبال و ورزش فارس هستند و می خواهند برای یک بار هم که شده شهر شیراز را دارای ورزشگاه مناسب کنند تا بماند برای نسل ها.
ورزشگاه پیرحافظیه با وجود اینکه زمین چمن آن بارها مورد بازسازی اساسی قرارگرفته است اما بنابه دلایلی با وجود تحمیل هزینه های سنگین و آب و هوای مناسب، هنوز با استاندارها فاصله زیادی دارد از ابتدای لیگ حرفه ای با انتقاد های زیادی همراه بوده است.
عذر بدتر از گناه
اینکه گفته شود مسئولان گذشته ورزش فارس فکر آن نمی کردند که تیم فجر به لیگ برتر صعود کند عذربدتر از گناه است چرا که برای توسعه ورزش به ویژه فوتبال نیاز به داشتن امکانات مناسب و مطابق با استاندارد های روز جهان است.
هرچند تفکرات حرفه ای پشت این ساخت و سازها که توسط شرکت توسعه و تجهیز وزارت ورزش و جوانان انجام شده، نبوده است برای همین هم بسیاری از پروژه های بزرگ ساخته شده از جمله ورزشگاه پارس شیرازو سالن ۶ هزار نفری با مشکلات زیادی مواجه هستند و تنها با عجله و آن هم در یک مقطع خاص و در پایان دولت ها افتتاح شده است.
اما سرپرست ورزش و جوانان فارس با وجود اینکه نبودن زمین مناسب موجب شده است تیم فجر برای بازی خانگی استانی دیگر را انتخاب کند تجربه افتتاح زودهنگام پروژه های ورزشی را پیش رو دارد از این رو عجله ای برای افتتاح زمین چمن تا رفع تمام اشکال های ورزشگاه تازه تاسیس پارس شیراز ندارد که اینگونه تفکر خوب است چرا که پس از کاشت چمن مناسب حداقل یک سال زمان نیاز است تا به ثمربرسد ضمن اینکه نگهداری چمن هم مهمتر از کاشت آن است و باید در اختیار افراد اشنا و کارشناسان این امر قرار گیرد.
رسیدگی به چمن ورزشگاه پارس شیراز، عجولانه و احساسی نخواهد بود
سرپرست ورزش و جوانان فارس ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۰ پس از انتقاد برنامه فوتبال برتر به خبرنگار ایرنا گفت : برای آماده شدن ورزشگاه پارس از نظر رسیدگی به وضعیت چمن آن از اقدامات عجولانه و احساسی دوری میکنیم.
دکتر حیدر صفرپور گفت: پس از اینکه سه ماه از افتتاح ورزشگاه پارس شیراز گذشت، چمن کاملا خشک شد و ۷۱ مورد هم نمایندگان سازمان لیگ فوتبال روی ورزشگاه ایراد گرفتند که هنوز ۵۰ مورد دیگر باقی مانده و طی جلسه ای که با حضور استاندار و مجمع نمایندگان فارس با وزیر داشتیم شرکت توسعه مکلف شد هم ورزشگاه پارس و هم سالن شش هزار نفره شیراز را تکمیل کند و در هفته دولت سال ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد.
وی تاکید کرد : استادان و کارشناسان دانشگاه که در زمینه علمی از جمله مسئله خاک، آب و بذر چمن آشنایی داشتند به همکاری گرفتیم تا کار خوبی بدون عجله به دست بیاید و وزیر ورزش طی سفرش در بهمن ماه به شیراز دستور داد مشکلات ورزشگاه ها به سرعت حل شود.
سرپرست ورزش و جوانان فارس افزود:پس از اینکه کارشناسان امر تایید کردند که ورزشگاه پارس قابل بهره برداری است، زمین حافظیه هم زیر نظر شرکت توسعه وزارت ورزش به صورت اساسی زیر کشت چمن خواهد رفت.
تفکر حرفه ای
صفرپور با اظهار اینکه عرصه ورزش حرفه ای به تفکر، برنامه و اقدامات حرفه ای نیاز است، گفت: این قبیل کارها و آسیب شناسی کمتر صورت گرفته است.
این مقام مسئول ادامه داد : فارس هشت سال از داشتن تیم لیگ برتری محروم بوده و شاید همین امر موجب شده هدف گذاری هایی که همکاران سابق می کردند با موضوع فاصله داشته است.
استاندار فارس: ورزشگاه حافظیه درد ما هم است
استاندار فارس با اظهار اینکه ورزشگاه حافظیه درد ما شده است، گفت: ورزشگاه پارس و سالن ۶ هزار نفری افتتاح کردند، که قابل استفاده نیست، به ما می گویند که استاندار و مدیرکل ورزش و جوانان حواسش نیست.
دکتر محمد هادی ایمانیه ادامه داد: با حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان چندین بار ملاقات و حتی او را به شیراز دعوت و از ورزشگاه ها قدم به قدم بازدید کردیم و با توجه به رسانه ای شدن موضوع خواهش کردیم تا هر چه زودتر مشکلات را بر طرف کنند.
وی اضافه کرد: سپس دوهفته بعد هم رفتیم دفتر وزیر ورزش و جوانان، مسئول شرکت توسعه و تجهیز و معاون مالی پشیتبانی را فرا خواند، جدول زمان بندی نشان داد که تا آخر خرداد این کارمی کنیم و تا آخر شهریور هم اینکار می کنیم و بعد هم به آنها گفت آبروی ما نبرید زیرا رفتم شیراز و به مردم قول دادم.
ایمانیه ادامه داد: ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۰ زمانی که وزیر برای بزرگداشت روز جوان به شیراز آمد، یکبار دیگر از ایشان قول گرفتم و امیدواریم که انجام شود هر چند که پیگیری را ادامه خواهیم داد.
وی افزود: در بحث اینکه بخواهیم با سرعت کار را انجام دهیم با مشکل بازی فجر سپاسی روبرو شدیم برای همین هم با سردار سرتیپ یدالله بوعلی فرمانده سپاه فجرهم صحبت کردم و گفتم اگر اجازه بدهید چند بازی باقی مانده فجر را ببریم بوشهر و یا جایی دیگر تا سریعتر بتوانیم باز سازی کنیم اما گفت صلاح نیست.
به گزارش ایرنا تیم فجر شهید سپاسی شیراز شب گذشته (۱۴ فروردین) به دلیل آماده نبودن ورزشگاه حافظیه و پارس در ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد به مصاف تیم آلومینیوم اراک رفت که با نتیجه مساوی بدون گل پایان یافت.
مسابقات لیگ فوتبال یک ماه تعطیل شد
ادامه مسابقات فوتبال لیگ برتر که تا هفته ۲۴ برگزارشد به دلیل حضور تیم های سپاهان اصفهان و فولاد خوزستان در لیگ قهرمانان آسیا به مدت یک ماه تعطیل شد و شاید در این فرصت ورزشگاه حافظیه برای سه بازی خانگی تیم فجر آماده شود.
تیم فجر شهید سپاسی تاپایان لیگ برتر ۶ بازی حساس و حیاتی دارد، آنها باید در خانه مقابل، ذوب آهن اصفهان، نفت مسجد سلیمان و پرسپولیس تهران بازی کنند و سه بازی خارج از خانه با تراکتورسازی تبریز، هوادار تهران و مس رفسنجان است تا پرونده فجریها در لیگ برتر بسته شود.
تیم هایی که خطر سقوط آنها را تهدید می کند
تراکتور سازی، فجر سپاسی، نفت مسجد سلیمان و شهر خودرو مشهد چهار تیمی هستند که در خطر سقوط قرار دارند هر چند تراکتور وضعیت بهتری نسبت به سه تیم دیگر دارد.
در رقابت های فوتبال برتر دوره بیست یکم (جام خلیج فارس) ۱۶ تیم شرکت دارند و پس از انجام ۳۰ بازی، تیم قهرمان مشخص خواهد شد و دو تیم انتهای جدول هم راهی لیگ دسته یک خواهند شد.