به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای گلوبال تایمز، وی دلیل این تصمیم را مسائل خانوادگی دانست و یادآور شد که در مورد آن با دولت مرکزی در مارس ۲۰۲۱ صحبت کرده و دولت مزبور نیز نسبت به این تصمیم ابراز احترام و درک کرده است.
دوره خدمت وی ۳۰ ژوئن (۹ تیر) به پایان می رسد و به ۴۲ سال حرفه وی به عنوان یک کارمند دولتی خاتمه می دهد.
لام گفت که به تیم حکومتی، مقام های ارشد و اعضای شوراهای اجرایی اطلاع داده و تاکنون درخواستی برای استعفا از مقام های محلی دریافت نکرده است.
انتخابات ریاست اجرایی هنگ کنگ ۸ می (۱۸ اردیبهشت) برگزار می شود و نامزدها مجازند با رعایت شرایط اعمال شده برای کاهش خطر شیوع کووید – ۱۹ از ۲۳ آوریل (۳ اردیبهشت) با مردم در تجمعات انتخاباتی شرکت کنند.
لام پیشتر در مصاحبه ای که گلوبال تایمز با وی انجام داد، گفت که چهار سال گذشته، احتمالا سخت ترین و چالش برانگیزترین دوره برای هنگ کنگ بوده است.
در دوره تصدی لام، هنگ کنگ در سال ۲۰۱۹ و تقریبا دو سال پس از شیوع کرونا، ناآرامی اجتماعی بی سابقه ای را تجربه کرد.
هنگ کنگی ها در حال حاضر در مورد اینکه چه کسی رهبر بعدی شان باشد، شفافیت اندکی نشان داده اند.
جایگاه رئیس اجرایی، منتخب مردمی نیست؛ یکی از مطالبات اصلی اعتراض های هنگ کنگ که با مخالفت روبه رو شده همین مساله است.. این مقام در عوض از سوی یک کمیته ۱۵۰۰ نفره موافق پکن انتخاب می شود.
اعتراض های خشونت بار و گسترده هنگ کنگ در سال ۲۰۱۹ سرکوب شد. لام اولین رهبر هنگ کنگی بود که از سوی آمریکا تحریم شد و دلیل آن حمایت وی از سرکوب اعتراض ها عنوان شد.
دولت وی همچنین به مدل صفر کووید چین پایبند بود و یکی از سخت ترین تمهیدات ضد کرونایی در جهان را به اجرا گذاشت.