سنندج- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه) تا کنون متوسط بارندگی در استان ۳۰۰ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد بیشتر است.

آرش آریانژاد روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دنبال بارش‌های خوب اخیر، سد گاران مریوان و سد بانه سرریز شدند و اکنون سد سورال دهگلان نیز بیش از ۹۵ درصد پر شده است.

وی به سرایز شدن حجم خوبی از رواناب بر اثر بارش برف در بالادست سدهای استان اشاره کرد و افزود: به واسطه بارش برف سنگین در زمستان، سد عباس آباد بانه اکنون دارای ذخیره آبی مناسبی است و بحران کم آبی این شهرستان فعلا برطرف شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با اشاره به خشکسالی و کاهش شدید بارش در سال آبی گذشته، یادآور شد: وقوع خشکسالی در سال قبل که در ۵۲ سال اخیر بی سابقه بوده است، باعث شده هنوز برخی سدهای استان از لحاظ ذخیره آبی وضعیت مطلوبی نداشته باشند که امیدواریم با بارش های خوب آینده جبران شود.

آریانژاد اضافه کرد: تصمیم گرفته شد سد سیازاخ دیواندره نیز برای اولین بار اقدام به آبگیری کرده و امیدواریم بتوانیم حدود ۲۰ میلیون مترمکعب آب در پشت این سد ذخیره کنیم.

وی بر ضرورت صرفه جویی در مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی و شرب تاکید کرد و گفت: در صورت بارش و ذخیره آبی مناسب، باز هم استفاده بهینه از آب در همه بخش ها ضروری است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر است، بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر است، میزان بارش در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد است که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.  

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.