به گزارش ایرنا، انگلیس در طول سه ماه گذشته شاهد دو موج ابتلا به کرونا بر اثر شیوع سویههای جدید اومیکرون بوده است. طبق آخرین تحقیقات دانشگاه امیپریال کالج لندن این دو موج در ماههای ژانویه و مارس رخ داده که مربوط به شیوع سویههای B.A۱ و B.A۲ بوده است.
دادههای آماری نشان میدهد که بین ۸ تا ۳۱ مارس ۶.۳۷ درصد از مردم انگلیس کرونا داشتند که بالاترین سطح ثبت شده از آغاز همه گیری کرونا بشمار میرود. این میزان در قیاس با ژانویه گذشته که سویه B.A۱ شایع بود ۱.۹۶ درصد افزایش نشان میدهد.
مطالعات صورت گرفته حاکیست که ویروس کرونا در میان افراد بالای ۵۵ سال شیوع بیشتری داشته و منجر به بیماریهای حادتری شده است. این درحالیست که آمار پذیرش در بیمارستانها نیز در این دوره بشدت افزایش یافته و پیشبینی میشود که این روند ادامه یابد.
در همین حال ظهور نوع جدیدی از ویروس کرونا که ترکیبی از سویههای مختلف اومیکرون است خطر شیوع این بیماری را بار دیگر در کانون توجه جهانی قرار داده است. این سویه که نخستین بار در انگلیس شناسایی شد «ایکس ای» (XE) نام گرفته و میتواند مسریترین سویه باشد.
کارشناسان تخمین میزنند که این سویه ۱۰ درصد راحتتر از زیرمجموعه مسریتر امیکرون به نام B.A۲ پخش میشود اما شمار موارد ابتلا به این سویه هنوز به اندازهای نیست که بتوان نتیجهگیری قطعی کرد. مقامات بهداشتی انگلیس بیش از ۶۳۰ مورد ابتلا به «ایکس ای» را ثبت کرده و میگویند که در این رابطه به اطلاعات بیشتری نیاز دارند.
این درحالیست که براساس تصمیم وزارت بهداشت انگلیس تمام محدودیتهای کرونایی در این کشور از جمعه گذشته رفع و حتی آزمایش رایگان ابتلا به کرونا که ابزاری مهم در اندازهگیری اوضاع همهگیری در کشور بود، از هفته پیش متوقف شد.
دولت انگلیس دو ماه پیش با وجود شمار زیاد جان باختگان به نسبت جمعیت روند کاهش محدودیتهای کرونایی را آغاز کرد تا به وضعیت همهگیری این ویروس در کشور پایان دهد. بر اساس گزارشهای منتشر شده، محدودیتهای کرونایی و آزمایش رایگان ابتلا به این بیماری، بالغ بر ۱۵.۷ میلیارد پوند برای دولت هزینه داشته است.
تحقیقات میدانی خبرنگار ایرنا در لندن حاکیست که مراکز درمانی انگلیس این روزها با موج جدیدی از بیمارانی مواجه است که به علایم جدید کرونا مبتلا هستند. یکی از پزشکان سازمان خدمات ملی درمانی انگلیس که خواست نامش فاش نشود در گفتوگو با ایرنا، از هجوم مراجعه به بخش اورژانس بیمارستان سنت هلیر واقع در جنوب لندن و کمبود پزشک آماده به خدمت خبر داد.
در همین حال قریب به اتفاق مراکز درمانی انگلیس به بیماران توصیه میکنند که تنها در شرایطی به اورژانس مراجعه کنند که جان آنها در خطر باشد. دکتر اندرو لاکی، مشاور پزشکی اورژانس بیمارستان «هادرزفیلد» در این باره گفت: این واقعاً مهم است که مردم فقط در صورت نیاز به بخش اورژانس مراجعه کنند. بیمارستان ها بسیار شلوغ هستند و مردم باید مدت زیادی منتظر بمانند تا دیده شوند.
گزارشهای منتشر شده از بیشتر مراکز درمانی حاکیست که بیماران باید برای ویزیت اولیه پزشک بالغ بر نصف روز در بیمارستان منتظر بمانند. به گفته دکتر لیلا مککی، مدیر سیاستگذاری سازمان خدمات ملی بهداشت انگلیس: نزدیک به ۲۰ هزار نفر در حال حاضر به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستانهای کشور بستری هستند و کادر خسته پزشکی بار دیگر برای مقابله با افزایش پذیرش بیماران با مشکل مواجه است.
این درحالیست که انگلیس بار دیگر به صدر فهرست بالاترین میزان قربانیان کرونایی در اروپا تبدیل شده و کارشناسان نسبت به فاجعه بهداشتی در این کشور هشدار دادهاند.
از نگاه ناظران اقدام دولت انگلیس برای رفع محدودیتهای کرونایی یک تصمیم صرفا اقتصادی بوده که نسبت چندانی با اوضاع همهگیری کرونا در این کشور ندارد. دولت محافظهکار بوریس جانسون پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و تبعات ناشی از همهگیری کرونا و جنگ اوکراین بر بازار انرژی بشدت تحت فشار اقتصادی قرار دارد.
از جمعه گذشته هزینههای زندگی در انگلیس به تبع افزایش ۵۰ درصدی بهای سوخت، جهش قابل توجهی را تجربه کرده و مردم این کشور را شوکه کرده است. دفتر آمار ملی انگلیس در گزارشی اعلام کرده است که نرخ تورم در این کشور در ماه فوریه گذشته (بهمن/اسفند) به بالاترین حد طی نزدیک به ۳۰ سال گذشته رسید.
پیشبینی میشود که تورم در ماه آینده میلادی به ۷.۲۵درصد برسد. اما کارشناسان پیشبینی میکنند که با ادامه جنگ اوکراین و افزایش قیمت کالاهای اساسی نرخ تورم افزایش بیشتری را تجربه کند.
از این منظر ریشه تصمیم دولت برای تظاهر به پایان همهگیری کرونا را میتوان در اظهارات ایان دانکن اسمیت رهبر پیشین حزب حاکم محافظهکار جویا شد که دو سال پیش ضمن مخالفت با قرنطینه عمومی پیشبینی کرده بود که روزی میرسد اولویتهای اقتصادی دولت جای خود را به نگرانیهای بهداشتی خواهد داد.