به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسوشیتدپرس؛ ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست روزانه گفت: حقیقت و انگیزه این حادثه باید با دقت آشکار شود. همه طرف های درگیری باید خویشتنداری کرده و از طرح ادعاها و اتهامات بی اساس پیش از مشخص شدن نتیجه این تحقیق، خودداری کنند.
وی با تکرار مخالفت پکن با تحریم های غرب علیه روسیه، ایالات متحده را به دستکاری شرایط و اوضاع برای بهره برداری از هرج و مرج و کسب درآمدهای نجومی متهم کرد.
ژائو افزود: پکن از همه پیشنهادها و اقدامات برای کاهش بحران انسانی در اوکراین حمایت می کند و آماده همکاری با جامعه جهانی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به شهرندان غیرنظامی است.
ژانگ جون نماینده چین در سازمان ملل متحد نیز در نشست روز گذشته (سه شنبه) شورای امنیت با "بسیار نگران کننده" خواندن گزارش ها و تصاویر کشتار شهروندان غیرنظامی در بوچا، خواستار تحقیق در باره این رخداد شده بود.
پکن هم زمان با مخالفت با اعمال تحریم های اقتصادی بر مسکو و خودداری از انتقاد از روسیه، خواستار مذاکره دو طرف درگیری شده و واشنگتن و ناتو را به برانگیختن آتش جنگ و دامن زدن به این درگیری با فرستادن تسلیحات به اوکراین متهم کرده است.
هشتگ "چین می گوید که کشتار بوچا باید به صورت کامل بررسی شود" تا بعدازظهر چهارشنبه در شبکه اجتماعی ویبو نسخه چینی توئیتر، نزدیک به ۳۰ میلیون بار بازدید شده و بیش از ۵۰۰ بار در باره آن اظهارنظر شده است.
پکن پیش از آغاز درگیری نیروهای روسیه با اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفندماه)، اظهارات درباره قصد روسیه برای حمله به اوکراین را نادرست و دروغ قلمداد می کرد.
به گزارش ایرنا؛ واقعه مبهم شهر "بوچا"ی اوکراین و انتشار تصاویر دلخراش اجساد غیرنظامیان،موضوع نشست سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد بود تا درباره آنچه غرب به تصویر کشیده،بحث و گفتگو شود؛ واقعهای که بهرغم تکذیب مسکو، روند تصمیمگیری درباره لغو عضویت روسیه را در شورای حقوق بشر این سازمان سرعت بخشیده است.
در نشست شورای امنیت، اوکراین و حامیانش اصرار بر دخالت نیروهای روسی به وقایع بوچا داشتند و روسیه این اتهامات را قاطعانه رد کرد اما این فاجعه مبهم و ابعاد رمزآلود و نامعلوم آن، روندی را که آمریکا و حامیانش از آغاز جنگ در اوکراین کلید زده بودند، یعنی متهم کردن مسکو به ارتکاب جنایات جنگی و اقداماتی همچون لغو عضویت آن در شورای حقوق بشر سازمان ملل را سرعت بخشیده است .
همزمان با اعلام مقامات اوکراینی در ۱۴ فروردین (۳ آوریل) مبنی بر آزادسازی تمامی مناطق پایتخت، از تصرف نیروهای روسیه، انتشار تصاویری دلخراش از اجساد غیرنظامیان در خیابانهای شهر "بوچا" جهان را بهتزده کرد. رسانههای غربی با انتشار تصاویری از شهر بوچا در نزدیکی کییف مدعی شدند نیروهای روسیه هنگام خروج از اطراف پایتخت اوکراین غیرنظامیان را هدف گلوله قرار داده اند و کرملین قاطعانه اتهام دست داشتن در کشتار غیرنظامیان شهر بوچا را رد کرد.
رئیس جمهوری اوکراین که اظهاراتش را مترجمی به زبان انگلیسی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد ترجمه می کرد، با بیان آنچه در بوچا مشاهده کرده بود، گفت که نیروهای روسیه از ارتکاب هیچ جنایتی رویگردان نبوده اند و خواستار اخراج مسکو از شورای امنیت شد.
پس از سخنرانی زلنسکی، ویدئویی تکان دهنده از خشونت ها علیه زنان، کودکان و مردان کشته شده در جنگ اوکراین برای اعضای این شورا نمایش داده شد. این ویدئوی ۹۰ ثانیه ای، اجساد سوخته و قربانیان در گورهای دسته جمعی، مردگان نیمه پوشیده در گورهای کم عمق، اجساد در حیاط یک خانه و افراد کشته شده با دستهای بسته را نشان می داد و نیروهای روسیه را متهم به انجام این جنایات می کرد.
"واسیلی نبنزیا" سفیر روسیه در سازمان ملل روز قبل از برگزاری نشست شورای امنیت، فیلم هایی را به خبرنگاران نشان داده بود که تصاویر و فیلم های منتشره از سوی اوکراین و رسانه های غربی از بوچا را به صورت "صحنهسازی" نشان میداد.
سفیر روسیه گفت که فیلمهایی که به ویژه در ارتباط با بوچا ارائه شده، بدون شک "صحنهسازی" شده است. ما شواهد بیشتری ارائه خواهیم کرد، اما سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست روز سه شنبه شورای امنیت با استناد به همین فاجعه و نیز قبل از انتشار این تصاویر، تقاضای حذف روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل را کرده بود که باز هم این تقاضا را تکرار کرد.
سفیر چین در سازمان ملل متحد، گزارشها و تصاویر غیرنظامیان کشته شده در شهر بوچا اوکراین را "بسیار نگرانکننده" دانست.
ژانگ جون سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وقایع شهر بوچای اوکراین گفت که باید شرایط بررسی شود و هرگونه اتهامی باید بر اساس واقعیات باشد. تحریم ها در حل بحران اوکراین موثر نیستند و باعث گسترش عواقب اقتصادی به سایر کشورها می شوند.
وی همچنین از آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا خواست تا با روسیه وارد گفتگو شوند.