عباس تابش عصر شنبه در بازدید از یک کارخانه محصولات نوشیدنی سنندج و در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص آغاز مراحل طرح درج قیمت تولیدکننده و مصرفکننده، اظهار داشت: هدف اصلی از اجرای این طرح، ایجاد شفافیت لازم برای مردم و مصرف کننده بوده، ضمن اینکه هدف دوم نیز کاهش قیمت حاصل از بهینه سازی زنجیره توزیع است.
وی با بیان اینکه اکنون بنگاهها به صورت اختیاری میتوانند اقدام به اجرای این طرح کنند، اضافه کرد: در مرحله پنجم یعنی از اول اردیبهشت امسال، اجرای این طرح الزامی است و همه کالاهای بستهبندی و سوپری در کشور مشمول درج قیمت همزمان تولید کننده و مصرف کننده می شوند.
رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به اینکه در سفر به استانها، پیگیر هستیم این اتفاق بیفتد، افزود: تا کنون برای اجرای این طرح به صورت ارشادی پیش می رفتیم اما با توجه به اینکه آموزش های لازم داده شده است و تمام بنگاه ها، شرکتهای پخش و فروشگاه های زنجیرهای و خرده فروشها آشنا به طرح هستند، با الزامی شدن آن، از این پس هرگونه عدم رعایت ضوابط ابلاغی دولت برای تامین و توزیع، به معنای عدم تمکین از سیاستهای ابلاغی و اجرایی نظام تامین و توزیع خواهد بود و مشمول تعزیر است.
تابش، میانگین کاهش قیمت کالاهای مشمول طرح درج قیمت تولیدکننده و مصرف کننده را ۴۰ درصد اعلام کرد و گفت: اصناف و شبکه های توزیع خرده فروش مکلف هستند به استناد ماده ۱۵ قانون نطام صنفی، قیمت مصرف کننده را روی قفسه فروش درج کنند و اجرای درج همزمان قیمت تولیدکننده و مصرف کننده نافی وظیفه قانونی برای درج روی قفسه نیست.
وی ادامه داد: درج قیمت مصرف کننده روی کالا گذرا است و بعد از جا افتادن طرح برای مردم، قیمت مصرف کننده از روی کالا حذف و فقط قیمت تولیدکننده درج میشود اما باید قیمت مصرف کننده روی قفسه فروش باشد.
رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان یادآور شد: به تمام واحدهای تولیدی ابلاغ کردیم در کالاهای مصرفی حداکثر، ۳۰ درصد قیمت تولید کننده میتواند افزایش یابد و اگر بیشتر باشد، اجحاف و تخلف است.