تهران- ایرنا- رییس انجمن کشتی با چوخه کشور گفت: این ورزش زیر نظر فدراسیون روستایی و بازی‌های بومی محلی فعالیت دارد و هر گونه فعالیتی جز از طریق «فدراسیون ورزش روستایی» و «انجمن چوخه کشور» یک اقدام «غیر حرفه‌ای» و «غیرقانونی» است.

به گزارش ایرنا، داستان تشکیل فدراسیون جهانی کشتی با چوخه و اداره آن از سوی برخی از افراد یکی از اتفاقات نادر ورزش ایران است. ورزشی که اکنون به عنوان یک انجمن در سطح کشور فعالیت دارد برخی ادعای تاسیس فدراسیون جهانی را دارند. در این زمینه قربانعلی قائمی رییس انجمن کشتی با  چوخه ایران باور دارد: تمام فعالیت‌های کشتی با چوخه از سوی فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی پیگیری می‌شود و هر گونه فعالیت خارج از این فدراسیون غیرحرفه‌ای و فاقد وجاهت قانونی است.

قربانعلی قائمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص ادعای برخی از افراد مبنی بر تشکیل فدراسیون جهانی چوخه و ثبت جهانی این رشته اظهار داشت: اکثریت اهالی کشتی با چوخه، پیشکسوتان  و  علاقه‌مندان ورزش‌های سنتی به خوبی می‌دانند که مسوولیت این ورزش در ساختار قانونی وزارت ورزش و جوانان به فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی‌محلی سپرده شده و تحت عنوان انجمن چوخه کشور فعالیت دارد. هر گونه فعالیتی جز از طریق «فدراسیون ورزش روستایی» و «انجمن چوخه کشور» یک اقدام «غیر حرفه‌ای» و «غیرقانونی» است. کسانی که به هر دلیل تلاش می‌کنند و یا تلاش کرده‌اند، این ورزش سنتی را در هر کجای جهان و به هر دلیل «به‌ نام خود» ثبت کنند، بدانند که اقدام ناثواب آن‌ها بدون اطلاع متولیان این ورزش در کشور و به صورت شخصی صورت گرفته و  فاقد وجاهت قانونی است. در این زمینه انجمن کشتی با چوخه کشور  وظیفه‌ی خود می‌داند به سهم خود به شدت با «مصادره کنندگان» این «میراث معنوی و ماندگار کشور» برخورد کند.

قائمی با بیان اینکه در گذشته تلاش‌هایی برای تشکیل فدراسیون بین‌المللی این رشته صورت گرفته است افزود:‌ جمعی از دلسوزان کشتی با چوخه، «فدراسیون بین‌المللی کشتی باچوخه» را در سال ۱۳۹۰ در مشهد پایه‌گذاری کردند و حتی دفتری مشخص شد و تابلوی آن نیز نصب شد ولی دفتر تعطیل و تابلوی آن جمع‌آوری شد و در طی این سال‌ها در هیچ‌کدام از ۳۴ کشور عضو اولیه و حتی کشور ایران نتوانستند از حمایت‌ و همراهی جامعه کشتی با چوخه، پیشکسوتان و چوخه‌کاران برخوردار شوند. البته ما مخالف تشکیل فدراسیون یا کمیته جهانی برای این رشته پرطرفدار نیستیم بلکه «انجمن چوخه کشور» همانطوری‌که بارها ثابت کرده است، آمادگی دارد، دست همه‌ی افرادی‌ را که سعی دارند؛ این ورزش را به کشورهای دیگر معرفی کنند، به‌ گرمی می‌فشارد و با آن‌ها همکاری می‌کند. 

وی با انتقاد از برخی مدعیان تشکیل فدراسیون جهانی کشتی با چوخه گفت: به‌ طور قطع و یقین، افرادی که از ورزش‌های رزمی و بوکس، مدعی جهانی کردن رشته‌ی تاتار کوراش‌ در جهان به «کشتی‌ با چوخه» وارد شده‌اند، به زودی خواهند فهمید که بدون پشتوانه پیشکسوتان و صاحب‌نظران این رشته ورزشی و مسوولین گودها و دلسوختگان این ورزش آئینی نمی‌توانند و نخواهند توانست، کاری از پیش ببرند چرا که همه‌ی اهالی کشتی باچوخه، به قانون پایبند هستند و تلاش خواهند کرد، با کمک همدیگر این ورزش را ابتدا در میادین ورزشی و گودها قانون‌مند کنند و مسابقات را با قوانینی که خودشان در کنار همدیگر نشسته‌اند و تصویب کرده‌اند، به صورت یکسان اجرا کنند و سپس آن را به سایر هموطنان عزیزمان در کلیه استان‌های کشور معرفی کنند و آنگاه این ورزش به کشورهای منطقه و حتی کشورهایی که با این ورزش آشنایی ندارند معرفی شده و زمینه‌های «جهانی‌سازی» آن را فراهم کنند.

رییس انجمن کشتی با چوخه این را هم عنوان کرد: زمانی که «مدعیان تشکل‌های فدراسیون‌های جهانی چوخه» در داخل کشور از «جایگاه رسمی و قانونی» برخوردار نشوند که تاکنون نشده است و یا اقدامات آن‌ها با متولیان قانونی این ورزش یعنی «فدراسیون ورزش روستایی» و «انجمن چوخه کشور» هماهنگ نشده‌ باشد که تاکنون نشده است، کلیه اقدامات آن‌ها در داخل کشور «غیر حرفه‌ای» و «غیر قانونی» است و بایستی از ادامه‌ی این روند در بین «اهالی محترم کشتی باچوخه» خودداری کنند.