به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، این دستگاه ابزار قدرتمندی برای مطالعه خوردگی فلزات، پدیدههای جذب و واجذب روی سطح الکترود، سینتیک واکنشهای کاتالیستی و مطالعه فصل مشترک لایههای نازک است.
پتانسیواستاتها معمولا برای سنجش قطبش و تغییر پتانسیل یک ماده در خوردگی استفاده میشوند، همچنین میتوان از آنها برای بررسی امپدانس در تستهای خوردگی، پوششدهی، حسگری و سایر آنالیزهای پایه الکتروشیمی استفاده کرد. این ادوات یکی از بهترین گزینهها برای مطالعه تولیدکننده و ذخیرهسازهای انرژی مانند باتریها، پیلهای سوختی، سلهای خورشیدی و ابرخازنها است.
براساس اعلام ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این دستگاه عرضه شده توسط شرکت توسعه فناوری شریف سولار یک ابزار الکتروشیمیایی کامل است که شامل روشهای مرتبط با پتانسیواستات / گالوانواستات و طیفسنجی امپدانس الکتروشیمیایی است. در پتانسیواستات روشهای الکتروشیمیایی استاندارد شامل ولتامتری با روبش خطی پتانسیل، ولتامتری چرخهای، کرونو آمپرومتری، روشهای پالس ولتامتری (پالس نرمال، پالس تفاضلی و موج مربع) ارائه شدهاند.
محدوده ولتاژ ۵± یا ۱± ولت بوده و با قدرت تفکیک ۰٫۰۲۵ درصد Full range اندازهگیری میشود، سیستم تقویت هشت پلهای امکان اندازهگیری جریان تا یک آمپر را فراهم میکند، در حالت گالوانواستات، با اعمال جریان با الگوهای مختلف امکان اندازهگیری ولتاژ بر حسب زمان (کرونو پتانسیومتری) یا ولتاژ بر حسب جریان وجود دارد.
در روش طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS)، محدوده فرکانس یک میلی هرتز تا یک مگا هرتز بوده و با بکار گیری روشهای متعدد کاهش نویز، اندازه گیری امپدانس با دقت بالایی امکانپذیر شده است، EIS ابزاری قدرتمند برای مطالعه خوردگی فلزات، پدیدههای جذب و واجذب روی سطح الکترود، سینتیک واکنشهای کاتالیستی و مطالعه فصل مشترک لایهها در سلولهای خورشیدی و پیــل هــای ســوختی است.
این دستگاه در مدلهای PGS(پتانسیواستات-گالوانواستات) و EIS (اندازه گیری امپدانس) و PGE (پتانسیواستات-گالوانواستات-EIS) ارائه میشود.