اصغر سپهوند روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر سال با آغاز فصل بهار، عشایر دشت ورامین وارد مراتع منطقه سیاهکوه شده و به مدت ۵۰ روز تا اواخر اردیبهشت ماه نسبت به تعلیف دام های سبک خود اقدام می کنند ولی امسال به دلیل کمبود بارش و نزولات جوی و فقر مراتع، عشایر استقبال چندانی برای حضور در مراتع از خود نشان ندادند.
وی افزود: سال گذشته برای ۳۳ هزار واحد دامی پروانه چرا صادر شده بود که امسال به دلیل فقر مراتع، برای ۲۰ هزار واحد دامی پروانه چرا صادر شد تا به مرتع آسیب جدی وارد نشود.
این مسئول اضافه کرد: با توجه به وضعیت نامناسب پوشش گیاهان مرتعی، عشایر و دامداران وضعیت چرای دام را به طور کامل مدیریت میکنند و اداره منابع طبیعی نیز با مدیریت چرا تلاش دارد تا از وارد شدن آسیب به مراتع جلوگیری کند.
وی ادامه داد: به منظور احیای مراتع منطقه سیاهکوه واقع در جنوب ورامین، سال گذشته ۲۰۰ هکتار از مراتع زیر پوشش عملیات بذرکاری دیم گونه "درمنه دشتی" به همراه ایجاد هلالیهای آبگیر قرار گرفت ولی کاهش میزان بارش باران، رشد این گیاهان را نیز متوقف کرد و اگر در اردیبهشتماه امسال بارش مناسبی صورت نگیرد، قطعا مراتع با مشکل جدی مواجه میشوند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ورامین خاطرنشان کرد: مراتع جنوبی دشت ورامین با مساحت ۱۹۰ هزار هکتار بین سه استان تهران، قم و سمنان واقع شده ولی مدیریت این مراتع با شهرستان ورامین است که با حضور عوامل منابع طبیعی، چرای دام مدیریت میشود.
یکصد خانوار عشایر با ۴۰ هزار رأس دام سبک در شهرستان ورامین زندگی می کنند.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۳
تهران – ایرنا- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ورامین گفت: با صدور پروانه چرا برای ۲۰ هزار واحد دامی، عشایر دشت ورامین به منظور کوچ قشلاقی، وارد مراتع جنوبی این شهرستان شدند.