به گزارش روز یکشنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محسن علی اکبریان افزود: این عمل بر روی یک بیمار ۲۲ ساله مبتلا به ویلسون و بیماری خود ایمنی کبدی با موفقیت انجام شد.
وی ادامه داد: این بیمار در سال ۹۷ تحت عمل جراحی پیوند کلیه قرار گرفت و به دلیل ابتلا به دیابت تیپ یک و بیماری کبدی، نامزد عمل همزمان پیوند پانکراس و کبد شد.
ریس بیمارستان منتصریه با بیان این که این عمل نخستین مورد پیوند همزمان پانکراس و کبد بر روی یک بیمار است گفت: با نتیجه مثبت عمل پیوند، ضمن رفع مشکل کبدی، دیابت بیمار نیز درمان خواهد شد.
علی اکبریان افزود: پیوند پانکراس در بیمارانی که مبتلا به دیابت تیپ یک هستند و به درمانهای معمول پاسخ نمیدهند و دچار عوارض طولانی مدت ناشی از بیماری دیابت شدهاند انجام میشود.
وی ادامه داد:سال گذشته، ۹۰ مورد پیوند کبد در بیمارستان منتصریه انجام شد که بالاترین آمار در تاریخ پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
رییس تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: چهار متخصص مورد تایید وزارت بهداشت در رشتههای مختلف و طی چند مرحله انجام پیوند اعضا و تایید مرگ مغزی را انجام می دهند و تا زمانی که تایید تمامی پزشکان نباشد عمل اهدای عضو انجام نمی شود اما در صورت بروز سانحه و مرگ مغزی، داشتن کارت اهدای عضو میتواند در رضایت خانواده نقش موثری داشته باشد.
علی اکبریان با اشاره به این که مغز محل فرماندهی کل بدن است و فردی که دچار مرگ مغزی شده است سلولهای مغز و ساقه مغزش به طور کامل از بین رفته است گفت: هر چه زمان دریافت رضایت و انجام عمل اهدای عضو زودتر انجام شود کیفیت ارگانها بهتر است و می توان اعضای بیشتری را برای نجات جان بیماران نیازمند به عضو استفاد کرد.
وی ادامه داد: یک بیمار مرگ مغزی به طور متوسط علیرغم تمام اقدامات مراقبتی، ۹ روز زمان میبرد تا به طور کامل فوت کند اما قبل از آن برخی از ارگانها مانند کلیهها و یا کبد عملکرد خود را به صورت کامل و یا نسبی از دست میدهند و هر چه زودتر نسبت به انجام اهدای عضو رضایت داده شود میتواند نجات بخش تعداد بیشتری از بیماران شود.
رییس بیمارستان منتصریه گفت: با اقدامات صورت گرفته و همکاری موثر رسانههای گروهی، در حال حاضر فرهنگ اهدای عضو به شکل مناسبی در جامعه شکل گرفته است و عموم مردم که تمایل به دریافت کارت اهدای عضو دارند میتوانند با مراجعه به سایت بیمارستان منتصریه نسبت به دریافت آن اقدام کنند.
واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمال شرق کشور را زیرپوشش دارد از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است.