سیدعادل عربی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گرد و غبار از روز جمعه وارد آسمان استان همدان شده و موجب بروز آلودگی و کاهش کیفیت هوا در سطح منطقه شده است.
وی خاطرنشان کرد: روز گذشته(شنبه) کمی از وضعیت آلودگی هوای در سطح استان همدان کاسته شد اما امروز با ورود موج جدیدی از گرد و غبار، شاهد ناسالم شدن دوباره کیفیت هوای همدان هستیم.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه منشا گرد و غبار شمال کشور عربستان، عراق، اردن و سوریه است، تاکید کرد: باید کانون های داخلی گرد و غبار به خوبی مدیریت شود تا این پدیده تشدید نشود.
عربی اظهار داشت: برنامه عمل مدیریت گرد و غبار از ستاد ملی مقابله با این پدیده به استان ها ابلاغ شده است که در این برنامه وظیفه هر یک از دستگاه ها مشخص شده و برنامه عمل در کارگروه امور زیر بنایی مصوب شده است.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه آلاینده های جوی و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
تاکنون ۴۸ هزار هکتار کانون گرد و غبار در استان همدان شناسایی شده که دشت های قهاوند، کبودرآهنگ، فامنین و آورزمان را شامل می شود.