کرمانشاه- ایرنا- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: بیش از یک‌هزار میلیارد تومان واکسن کرونا در استان به صورت رایگان تزریق شده که یک افتخار برای نظام جمهوری اسلامی است.

به گزارش ایرنا، دکتر «قباد محمدی» عصر یکشنبه در نشست شورای اداری استان افزود: برای مهار کرونا تاکید ما بر تکمیل واکسیناسیون است که تاکنون سه میلیون و ۴۲۳ هزار و ۷۵ دوز واکسن تزریق کردیم که در واقع میانگین هزینه واکسن و تزریق آن بیش از ۳۰۰ هزار تومان محاسبه شده است.

وی اظهار داشت: متاسفانه پوشش واکسیناسیون در سنین ۵ تا ۱۲ سال ناکافی است و همچنین در برخی ادارات استقبال خوبی نشده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: به صورت میانگین پوشش واکسیناسیون کادر اداری پایین تر است و براساس دستور استاندار کرمانشاه، از طریق سامانه مشخص شده است که اکنون در هریک از ادارات استان چند درصد واکسیناسیون انجام شده است.

محمدی افزود: براین اساس در سازمان انتقال خون تمام پرسنل واکسن کرونا تزریق کردند و ۱۰۰ درصد پوشش واکسیناسیون دارند. اما برخی از ادارات ۵۰ درصد پرسنل هنوز دوز دوم را تزریق نکرده اند که لازم است اهتمام ویژه ای در تزریق واکسن داشته باشیم تا بتوانیم جان افراد جامعه را نجات دهیم.

وی یادآور شد: گروه واکسیناسیون سیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه آمادگی دارد که در هر اداره ای که پرسنل آن مایل باشند با مراجعه به آن اداره کار واکسیناسیون را انجام دهیم.  
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: ما تاکنون ۶ پیک کرونا را گذرانده ایم که بزرگترین آن در استان پیک پنجم یا همان دلتا بود و در شهریور ماه و اواخر تابستان و اوایل پاییز رخ داد و بیشترین مرگ و میر را نیز در همین پیک داشتیم.

وی تصریح کرد: در پیک اُمیکرون براساس پیش بینی های بین المللی تعداد مبتلا و مرگ و میر باید نسبت به پیک قبلی افزایش می یافت اما خوشبختانه به دلیل واکسیناسیون پیش بینی ها محقق نشد و واکسیناسیون کشور را در پیک ششم نجات داد.

محمدی اضافه کرد: آمار مرگ و میر نسبت به پیک پنجم پایین آمد و باوجود شیوع بالای سویه اُمیکرون در پیک ششم که در اواخر اسفندماه تمام شد، تعداد بستری ها به مراتب کمتر از پیک پنجم بود که این هم از اثرات واکسیناسیون است.

وی، تعداد کل نمونه‌های پی سی آر که تاکنون در استان گرفته شده ۳۷۰ هزار عنوان کرد که ۱۲۷ هزار آن مثبت بوده که البته تعداد مبتلایان خیلی بیشتر از این است چرا که خیلی از مبتلایان برای انجام تست مراجعه نکردند و بسیاری علایم جزیی داشتند و در برخی افراد نیز این بیماری بدون علامت بوده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: متاسفانه از زمان شیوع کرونا تاکنون سه هزار و ۱۲۱ نفر در استان بر اثر ابتلا قطعی به کرونا فوت شده اند.

وی، تعداد بیمارانی که از روز اول شیوع کرونا تاکنون در بیمارستان‌های استان بستری شده اند را ۷۶ هزار و ۵۷۵ نفر عنوان کرد که تاکنون حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای درمان آنها هزینه شده است.
استان کرمانشاه با دو میلیون نفر جمعیت دارای ۳۵ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.