حسین محمدرضایی روز چهار شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: افزایش آب سد زاینده رود باید زمانی اتفاق بیفتد که ۲۸ فروردین آب وارد دریچه کانالهای آبیاری کشاورزان شده باشد؛ در صورتی که مسوولان رودخانه زاینده رود را برای یک دوره دیگر دیرتر بازگشایی کنند، کشت کشاورزان شرق اصفهان به ثمر نخواهد نشست و تلاش های چند ماه اخیر و هزینه های انجام شده بی نتیجه و بیهوده خواهد شد.
وی ادامه داد: از بهمن سال قبل که کشت پاییزه دیرهنگام در شرق اصفهان آغاز شد تاکنون با دو بار بازگشایی رودخانه، آبیاری مزارع انجام گرفته است و تداوم آبیاری برای استحصال نهایی لازم و ضروری است.
عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان اضافه کرد: مطالبه کشاورزان شرق اصفهان برای استحصال گندم کشت شده، جاری سازی رودخانه زاینده رود از ۲۸ فروردین تا حدود ۲۰ خرداد با تخصیص حداقل ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب تحویلی در سد آبشار اصفهان است.
محمدرضایی با اشاره به تجمع کشاورزان در نقاط مختلف استان اصفهان در سال های گذشته تصریح کرد: از زمانی که بر خلاف قانون و مصوبات شورای عالی آب، بارگذاری های متعدد در حوضه آبریز زاینده رود انجام شد مشکلات زیست محیطی، خشکی رودخانه و چالش های کشاورزان افزایش یافت که اعتراض کشاورزان را به همراه داشت.
محمدرضایی افزود: پیش بینی میزان ورود به سد زاینده رود نسبت به بارندگی ها یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب است در حالی که سهم کشاورزان شرق وغرب اصفهان و محیط زیست رودخانه از این مقدار ۷۵ درصد آن یعنی ۸۲۵ میلیون متر مکعب است و نه ۳۸۰ میلیون متر مکعب.
عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: مسوول حوضه آبریز زاینده رود قرار بوده برای حضور در جلسات و تصمیم گیری درباره چگونگی تخصیص آب کشاورزی روز گذشته به این دیار سفر کند که هنوز این سفر محقق نشده است.
محمدرضایی با بیان اینکه تصمیمات وزارت نیرو با یکدیگر همخوانی ندارد و بر اساس گفته های خودشان هم نیست اظهارداشت: چگونه می شود آب در رودخانه زاینده رود به بهانه کمبود آب جریان نداشته باشد اما طرح انتقال آب بن-بروجن که آب را از حوضه بی آب آبریز زاینده رود به حوضه پر آب کارون انتقال می دهد، آغاز شود و این اقدامات نشان می دهد که تصمیم گیری بر مبنای قانون و مصوبات قانونی نیست.
به گزارش ایرنا، حدود ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نواحی حقابه داران شرق این استان در پی افزایش خروجی سد زاینده رود و تخصیص بخشی از حقابه کشاورزان در بهمن ۱۴۰۰ زیر کشت رفت.
خروجی سد زایندهرود ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ با هدف جاری سازی آب در بستر این رودخانه در حوزه شهر اصفهان و سپس شرق استان به منظور کشت غله در بخشی از اراضی کشاورزی بصورت پلکانی افزایش و ساعت ۱۰ صبح ۲۴ بهمن کاهش یافت در نتیجه بخش قابل توجهی از بستر زاینده رود از جمله در کلانشهر و شرق این استان دوباره خشک شد.
سپس برای نوبت دوم آبیاری مزارع شرق اصفهان پنجم تا پانزدهم ۱۴۰۱ بار دیگر با افزایش خروجی سد، آب در رودخانه جریان یافت و سپس بار دیگر خشک شد.
اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کمسابقهای را در نیمقرن اخیر سپری میکند بطوریکه رودخانه زایندهرود در ۲ دهه اخیر از سد چم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی به دفعات خشکانده و از مهر سال ۹۹ تاکنون نیز، این موضوع باز تکرار میشود.
زایندهرود که به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار میرود، در سالهای گذشته به دفعات خشکانده شده است.