مزارع کشاورزان شرق اصفهان همچنان نیازمند آبیاری است

اصفهان- ایرنا- عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان گفت: مزارع شرق اصفهان همچنان نیازمند آبیاری است لذا خروجی سد زاینده‌رود باید حداقل ۲ روز دیگر کاهش نیابد و آب در رودخانه زاینده‌رود جاری باشد.

حسین محمدرضایی، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بسیاری از مزارع شرق اصفهان بدلیل نوسان در آب تحویلی به کشاورزان در محل سد آبشار و سد رودشتین واقع در شرق اصفهان در روزهای گذشته، بصورت ناقص آبیاری شده است و با ادامه این روند، کشت کنونی با خطر نابودی روبه‌رو خواهد شد.

وی اضافه کرد: پیشتر، بر اساس توافق صورت گرفته در کمیته چهارجانبه متشکل از استانداری، جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و صنف کشاورزی مقرر شده بود که برای نوبت سوم آبیاری، خروجی سد زاینده‌رود از بامداد ۲۶ فروردین به مدت ۱۰ روز افزایش یابد.

به گفته محمدرضایی، در آن روز قرار شد بطور میانگین ۳۳ مترمکعب بر ثانیه آب در محل سد آبشار به کشاورزان اختصاص یابد اما در روزهای اولیه این دوره آبیاری، میزان آب تحویلی بطور میانگین کمتر از رقم توافق شده بود.

وی خاطرنشان کرد: همین امر سبب نارضایتی و کشمکش بین کشاورزان شده، زیرا آب بصورت ناعادلانه در اختیار آنان قرار گرفته است.

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان ادامه داد: بر همین مبنا قرار بوده، خروجی سد زاینده‌رود امروز کاهش یابد اما از مسوولان درخواست کردیم که بازهم آب در رودخانه جریان داشته باشد تا بتوان مزارع در حال خشک شدن منطقه را آبیاری کرد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر برخی مزارع گندم که بدلیل کمبود آب رشد ناقص داشته‌، رها و خوراک دام‌ها شده و در عمل، محصول آنها به ثمر نرسیده است.

مزارع کشاورزان شرق اصفهان همچنان نیازمند آبیاری است
محمدرضایی افزود: در همین پیوند، امروز فرماندار اصفهان به همراه بخشدار بخش مرکزی، مسووولان صنف کشاورزی، آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی شهرستان از وضعیت کمبود آب و کشت کشاورزان منطقه "جی" و "قهاب" بازدید کردند.

به گزارش ایرنا، حدود ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نواحی حقابه‌داران شرق استان اصفهان در پی افزایش خروجی سد زاینده‌رود و تخصیص بخشی از حقابه کشاورزان در بهمن ۱۴۰۰ زیر کشت رفت.

خروجی سد زاینده‌رود ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ با هدف جاری سازی آب در بستر رودخانه در حوزه شهر اصفهان و سپس شرق استان به‌منظور کشت غله در بخشی از اراضی کشاورزی بصورت پلکانی افزایش و ساعت ۱۰ صبح ۲۴ بهمن کاهش یافت، در نتیجه بخش قابل توجهی از بستر زاینده‌رود از جمله در شهر اصفهان و شرق استان دوباره خشک شد.

آبیاری مزارع شرق اصفهان برای نوبت دوم از روز پنجم تا پانزدهم فروردین ۱۴۰۱ با افزایش خروجی سد و جریان یافتن آب در رودخانه، انجام و بعد از آن، آب در بستر رودخانه دوباره خشک شد.

در نوبت سوم، خروجی سد با هدف آبیاری کشت کشاورزان شرق استان بامداد ۲۶ فروردین افزایش یافت و یک روز قبل از آن نیز برای آبیاری باغ‌های غرب استان، خروجی سد بیشتر شد و به گفته مسوولان شرکت آب منطقه‌ای، آب رودخانه حدود ۱۰ روز جاری خواهد بود.

اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کم‌سابقه‌ای را در نیم‌ قرن اخیر سپری می‌کند بطوریکه رودخانه زاینده‌رود در ۲ دهه اخیر از سد چم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی بدفعات خشک شده است و از مهر سال ۹۹ تاکنون نیز، این موضوع تکرار می‌شود.

زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر، بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha