به گزارش ایرنا، تولیت آستان قدس رضوی در همین خصوص روز ۲۱ فروردین در دیدار با مدیران بخشهای مختلف این آستان مقدس با اشاره به شعار امسال توسط رهبر فرزانه انقلاب تاکید کرد: تمام بخشهای آستان قدس باید با همه توان اجرای شعار سال را دنبال کنند تا این آستانه مقدسه یک الگو در اجرای خواست رهبری و تحقق این شعار باشد.
حجت الاسلام احمد مروی افزود: هرکدام از بخشهای آستان قدس باید اینگونه تصور کنند که تنها مخاطب شعار سال رهبر معظم انقلاب اسلامی هستند و برای پیشگامی در تحقق این شعار، به صورت جهادی عمل کنند.
سرمایه گذاری هزار و ۲۳۰ میلیارد ریالی در شرکتهای دانشبنیان
هم اینک بسیاری از نخبگان، فناوران و کسب و کارهای دانشبنیان نوپا، بهواسطه نداشتن حمایت سرمایهگذاران خطرپذیر معتبر و قابل اعتماد، از تجاریسازی محصولات خود بازماندهاند و بعضا دچار سرخوردگی شده و یا اقدام به مهاجرت میکنند.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی سوم فروردین در خصوص اقدامات این آستان برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تحقق شعار سال گفت: شاخصه اصلی برای مقاوم ساختن یک کشور در مقابل تلاطمات داخلی و خارجی، بهویژه تحریمهای ظالمانه، تقویت اقتصاد آن کشور مبتنی بر دانش و فناوری است.
مالک رحمتی ادامه داد: شرکت صنایع پیشرفته رضوی که ذیل بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی فعالیت میکند، به عنوان یک سرمایهگذار خطرپذیر به ویژه در حوزههایی همچون اقتصاد دیجیتال، فناوریهای حوزه سلامت و درمان و نیز مواد پیشرفته، یکی از اصلیترین حامیان فناوران و نخبگان جوان در کشور است.
وی با بیان اینکه این شرکت نقش بسیار مهمی در تبلور تولید دانشبنیان اشتغالآفرین در کشور ایفا نموده است، افزود: در ۲ سال ابتدایی تاسیس این شرکت، هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری در ۱۳ شرکت فناور و دانشبنیان انجام داده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی افزود: برگزاری جشنواره "هشت" با شعار همت، شکوفایی، تعالی توسط بنیاد بهرهوری موقوفات، به منظور شناسایی و جذب نخبگان و فناوران سراسر کشور در موضوعات تخصصی، اقدام ارزشمند دیگری است که در حال انجام است که این اقدام کمک قابل توجهی به برقراری ارتباط نخبگان، فناوران و شرکتهای دانش بنیان با آستان قدس رضوی میکند.
رحمتی اظهار داشت: یکی دیگر از اقدامات آستان قدس رضوی، توجه به توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی است که در شرکت کسب و کار رضوی و تحت سامانه «پیشه» در حال تحقق است و نقش بسیار مهمی در حذف واسطهها و رونق تولیدات خلاقانه در کشور دارد.
وی افزود: تاسیس خانه خلاق رضوی توسط بنیاد کرامت رضوی، تاسیس کارخانه نوآوری حوزه سوغات زائر در محل کارخانه قدیمی نخریسی خسروی در مشهد، طرح احداث پردیس فناوریهای پیشرفته رضوی در محل بیمارستان رضوی با رویکرد ایجاد راستهبازار دانشبنیان بهویژه در حوزه فناوریهای سلامت و درمان، استفاده حداکثری کارخانجات تولیدی آستان از ظرفیتهای دانشبنیانی موجود در کشور به منظور توسعه محصولات و فعالیتها و نیز جذب تعداد بالایی از نخبگان در شرکتهای تابعه آستان قدس رضوی از دیگر اقداماتی است که در آستان قدس رضوی در راستای حمایت از تولید دانشبنیان اشتغال آفرین در کشور در حال انجام است.
حمایت از مجموعه های دانش پایه
رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز با اشاره به اقدامات این حوزه در راستای تحقق شعار سال، اظهار داشت: مجموع فعالیتهای این سازمان بر محوریت شعار سال تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری و پیروی از نقشه راهی که ایشان ترسیم می کنند، شکل خواهد گرفت.
عبدالحمید طالبی افزود: سازمان علمی و فرهنگی نیز به سهم خود در تسهیلگری برای بهرهگیری واحدهای آستان قدس رضوی از فناوری، توانمندی، تولیدات و خدمات دانش بنیان متناسب با درخواستها و نیاز آنها ایفای نقش خواهد کرد و با بهرهگیری از زیرساختها و ظرفیتهای آستان قدس رضوی در جهت حمایت، هدایتگری، تسهیلگری و ارتقای مجموعههای دانش پایه در حوزه فناوریهای نرم و هویتساز، حرکت خواهد کرد.
تولید دانش بنیان انواع بذر
آستان قدس رضوی در سالهای اخیر فعالیتهای خود را در عرصه تولید دانشبنیان توسعه داده است، یکی از بخش های فعالیت در این عرصه، حوزه کشاورزی و پوششدار کردن بذرها است که توسط محققان موسسه بذر و نهال رضوی، به عنوان یکی از مؤسسات زیرمجموعه بنیاد بهرهوری موقوفات، عملیاتی شده است و اکنون این موسسه موفق به تجاریسازی فرمولاسیون به دست آمده روی بذرهای مختلف شده است.
دستیار رییس بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی بیستم فروردین ماه در جمع فعالان کشاورزی و دست اندرکاران حوزه بذر و نهال گفته بود که برای اجرایی کردن شعار امسال، تولید دانشبنیان بذر و تأسیس کارخانه بذر در دستور کار آستان قدس رضوی قرار گرفته است.
محسن مکیان با بیان اینکه امسال یکی از حوزههای تامینکننده امنیت غذایی، تولید بذر است، افزود: بخش کشاورزی یکی از عرصههای مهم و حیاتی برای تحقّق شعار سال است و باید برای ساماندهی و تبدیل کشاورزی به کشت و صنعت تلاش کرد.
وی تولیدات مبتنی بر دانش در راستای بهرهورسازی موقوفات و داراییهای در اختیار را از جمله مواردی دانست که در برنامه عملیاتی سه ساله شرکتهای تابعه آستان قدس رضوی، به آن تأکید و توجّه ویژه شده است و افزود: ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه مبتنی بر نوع فعالیت و نیاز شرکت و واحد تولیدی از مواردی بهشمار میرود که در تمام این برنامههای عملیاتی درج شده است.
مکیان گفت: یکی از رویکردهای کلان آستان قدس رضوی در این برنامهریزی، تولید دانش بنیان است که با توجه به نامگذاری سال جدید توسط رهبر معظم انقلاب به نام «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» این برنامه سه ساله راهبردی نقش مهمی در تحقق این شعار خواهد داشت.
فناوری پوشش دار شدن بذر
از نظر علمی و تحقیقاتی، همه بذرهای محصولات زراعی را با هر اندازه، شکل، ساختار و وزن، میتوان پوششدار کرد، اما از نظر اقتصادی هرچه ارزش اقتصادی یک بذر بیشتر باشد، به مراتب ارزش فناوری پوششدار شدن بذر نیز افزایش مییابد.
مدیرعامل موسسه بذر و نهال رضوی در این باره گفت: از جمله محصولات مهم در زمینه پوششدار کردن بذر، محصولات سبزی و صیفی است که امروزه در کشورهای توسعه یافته، بذر سبزی و صیفی بدون روکش عرضه نمیشود.
محمد هاشمزاده افزود: با استفاده از بذرهای دارای پوشش، ارزش اقتصادی تولید محصولات سبزی و صیفی برای کشاورزان و اقبال به استفاده از این نوع بذور برای دستیابی به رشدی مطلوبتر بیشتر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، دانش و فناوری، حرف اول را میزند و ارزش افزوده اصلی در محصولات تولیدی، نه به واسطه خطوط تولید و ماشینآلات، بلکه به واسطه فناوری و دانش نخبگانی ایجاد شده در آن صنعت است.
آستان قدس رضوی با توجه به شرکتها و موسساتی که در نقاط مختلف کشور دارد میتواند چنانکه در برنامه ریزی مسوولان این آستان مقدس هم آمده است با بهره گیری از ظرفیتهای موجود بر فضای عمومی کشور اثرگذار باشد.