شهرستان بشاگرد با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر به مرکزیت شهر سردشت در فاصله ۳۰۰ کیلومتری شمال شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده که با وجود تغییر وضعیت آن از نظر تقسیمات کشوری در سال ۸۷ از بخش به شهرستان و با داشتن ۳ بخش ، ۲ شهر، ۶ دهستان و ۲۰۲ روستا همچنان یکی از محرومترین مناطق این استان است.
البته در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی گام های بسیار خوبی در جهت رشد و توسعه آن در دولت های مختلف برداشته شده اما شاید به جرأت گفت مهمترین اقدام از سوی دولت دکتر رییسی و صدور فرمان ۲۲ ماده ای از سوی شخص رییس جمهور برای توسعه این منطقه صورت گرفته است.
پس از سفر ۲۲ و۲۳دیماه سال ۱۴۰۰ رییس جمهور واعضای هیات دولت به هرمزگان ۲۲ فرمانی که پس از بررسی کارشناسی و میدانی مشکلات این منطقه محروم از سوی مسوولان دولت سیزدهم ،صادر شده و در آن وظایف هر دستگاه برای توسعه و عمران شهرستان بشاگرد و خدمت رسانی بیشتر به مردم منطقه مشخص شده است.
۲۳مهرماه ۱۴۰۰ مهدی دوستی استاندار هرمزگان در سفری به بشاگرد ضمن دیدار با مردم و مسوولان منطقه ، بسیاری از مسائل ومشکلات این شهرستان را از نزدیک مشاهده و در همان زمان اعلام کرد رفع مشکلات بشاگرد با اعتبارات جاری و عمرانی قابل حل نیست و نیازمند بودجه و اعتبارات ویژه است.
این اقدام موجب شد که رییس جمهور کمتر از یک ماه پس از سفر به هرمزگان در اسفندماه پارسال ۲۲ فرمان بنیادی برای محرومیت زدایی و توسعه و تحول شهرستان بشاگرد ابلاغ کند که همزمان با سال ۱۴۰۱ آغاز شود.
فاصله شاخص ها در بشاگرد با کم توسعه یافته ترین شهر کشور هم بسیار زیاد است
صدور فرمان ۲۲ ماده ای از سوی آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور کشورمان برای توسعه بشاگرد با توجه به عمق محرومیت در این منطقه از اهمیت بسیار بالایی برخودار است.
بسیاری ها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نامی از بشاگرد نشنیده بودند و نام این منطقه پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر سر زبان ها افتاد اما متاسفانه به دلیل فقر و محرومیت بسیار، هنوز نام بشاگرد با عقب ماندگی و فقر قرین است.
به اعتقاد کارشناسان اجتماعی، پراکندگی روستاها، سخت گذر بودن جاده ها، اقلیم خاص بشاگرد، باران های سیل آسای فصلی و کمبود امکانات لجستیکی راهداری و حمل نقل جاده ای از عوامل مهم سرعت کم توسعه بشاگرد و توقف آن در ایستگاه محرومیت است.
محرومیت در این منطقه به حدی می باشد که به گفته معاون توسعه روستایی رییس جمهور در سفر دیماه پارسال هیات دولت به استان هرمزگان، فاصله شاخصها در بشاگرد با کم توسعه یافتهترین شهر کشور هم بسیار زیاد است و از همین رو نیازمند یک کمیته ویژه است.
معاون توسعه روستایی رئیس جمهور۲۳ دیماه سال گذشته در جلسه شورای اداری هرمزگان که به ریاست آیت الله رییسی برگزار شد، اظهار داشت: امروز من سفری به منطقه بشاگرد داشتم و از نزدیک مشکلات این منطقه را مشاهده کردم، بشاگرد منطقهای بسیار وسیع با ۴۰ هزار جمعیت بوده و شاخصهایش به ویژه در بخش راه بسیار پایین است.
سید امیرحسین مدنی با بیان اینکه عمق محرومیت بسیار سنگین بوده، افزود: حدودا نزدیک به ۷۵ درصد راههای روستایی کشور آسفالت شده اما در بشاگرد فقط ۱۳ درصد راههای روستایی آسفالت شده ، در صورتی که راه مواصلاتی در بهتر شدن سایر شاخصها هم مؤثر است.
وی ادامه داد: در حوزه مسکن بیش از ۶۰ درصد مسکن مردم بشاگرد کپر نشین هستند و این پذیرفته نیست، زیرا این منازل با باد و طوفان به مشکل بر میخورند و نیاز است مسکن در بشاگرد بومیسازی شود تا مشکل مردم حل گردد.
وی تصریح کرد: نیاز اولیه مردم بشاگرد راه، آب، مسکن و اشتغال است که اینها نشاندهنده این است که علیرغم همه کارهای انجام شده ما هنو عقبافتادگیهای بسیاری در بشاگرد داریم.
معاون توسعه روستایی رئیس جمهور اظهار داشت: وظایفی نسبت به منطقه محروم بشاگرد به گردن ما است و باید تمام تلاش خودمان را نسبت به رفع مشکلات اصلی این شهرستان کنیم.
مشکل آب شهرستان بشاگرد در مدت دو سال برطرف می شود
معاون توسعه روستایی رییس جمهور در سفر دیماه پارسال هیات دولت به استان هرمزگان به عنوان نماینده رییس جمهور در جمع مردم بشاگرد حضور یافت و گفت: باید تلاش کنیم منطقه بشاگرد را به سمتی ببریم که از محرومیتی که سالها دچار آن است بهطور کامل جدا شود.
مدنی با بیان اینکه اصلی ترین مشکل منطقه بشاگرد نبود راه مناسب است، افزود: مشکل بعدی بشاگرد آب است که در مصوبات همین سفر بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان منابع گذاشته شده که در مدت دو سال مشکل آب شرب روستاهای بشاگرد بهطور کامل برطرف شود.
وی با تاکید براینکه، بحث آب کشاورزی، سازههای آبخیزداری و اشتغال نیز از مصوبات سفر است که پیگیری میشود، افزود: اتفاقات خوبی در بخش اشتغالزایی در شهرستان بشاگرد رخ خواهد داد و حجم کارهایی که در بشاگرد انجام میشود باید ۲ تا ۳برابر گردد.
تامین اعتبار برای اجرای طرحهای زیر ساختی، توسعهای و عمرانی بشاگرد به تصویب رسید
نشست کارگروه محرومیت زدایی شهرستان بشاگرد ۱۴ اسفندماه پارسال به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار و طرحهای پیشرفت و توسعه این منطقه از استان هرمزگان در زمینه های راهسازی، آبرسانی، بهداشت و درمان، اشتغالزایی و طرحهای اقتصادی تصویب شد.
محمد مخبر در این نشست که با حضور وزیران بهداشت درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی و نیرو، رییس سازمان برنامه و بودجه، معاون اجرایی رییس جمهور، استاندار هرمزگان و مسوولان محلی برگزار شد با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص محرومیت زدایی از شهرستان بشاگرد تأکید کرد: با اتخاذ تصمیمات جدی در دولت سیزدهم مشکلات این منطقه محروم از کشور هر چه زودتر حل می شود.
معاون اول رییس جمهور همچنین بر ضرورت ارتقاء سطح کیفی و ارائه آموزش های فنی و حرفه ای به نیروهای بومی و همچنین بومی گزینی در طرح های اشتغالزایی شهرستان بشاگرد تأکید کرد.
در این نشست معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گزارشی از وضعیت کنونی شهرستان بشاگرد و همچنین پیشنهادات و طرح های توسعه ای برای آبادانی این منطقه محروم ارائه کرد.
همچنین در این نشست طرح های اولویت دار راهسازی در شهرستان بشاگرد در پنج محور به منظور احداث راهدارخانه، زیرسازی و آسفالت و اصلاح نقاط حادثه خیز بحث و بررسی شد.
در زمینه مشکلات آب شهرستان بشاگرد اهم اقدامات و کمبودهای این بخش محروم از کشور در حوزه آب بررسی و تأکید شد اقدام های اساسی در حوزه آب آشامیدنی و کشاورزی تا پایان دولت سیزدهم و با اختصاص اعتبارات لازم نهایی شود.
طرح های آبخیزداری و منابع طبیعی، احیا و واگذاری واحدهای معدنی به تعاونی ها، سرمایه گذاری در زنجیره های تولید با فعال سازی شهرک های صنعتی و کشاورزی، سرمایه گذاری در تولید برق خورشیدی و احیا و زیرکشت بردن دشت های این منطقه از جمله تصمیم این نشست در خصوص احیای اقتصادی شهرستان بشاگرد بود.
در زمینه بهداشت و درمان نیز در این جلسه مقرر شد تا با اختصاص آمبولانس و بالگرد، احداث مراکز جامع سلامت، افزایش ظرفیت کادر درمان و متخصصان، ایجاد پدهای بالگرد و احداث واحدهای مسکونی برای پزشکان طرح های بهداشتی و درمانی این منطقه محروم تکمیل شود.
اعطای تسهیلات بانکی، ایجاد شعب بانکی، احداث مدارس شبانه روزی و واحدهای نوکپر، بخشودگی دیرکرد تسهیلات و همچنین تأمین هزار فقره جهیزیه از جمله مواردی بود که در این جلسه برای توسعه شهرستان بشاگرد بحث و بررسی شد.
اختصاص۱۰ هزار میلیارد ریال برای محرومیت زدایی در بشاگرد هرمزگان
دولت سیزدهم در مسیر توسعه بشاگرد در نشست های مختلف تنها شعار نداده و اقدام های عملی و سازنده ای برای توسعه این منطقه محروم در دست اجرا دارد که از جمله آن می توان به اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال برای محرومیت زدایی این منطقه اشاره کرد.
۲۳مهرماه ۱۴۰۰ مهدی دوستی استاندار هرمزگان در سفری به بشاگرد ضمن دیدار با مردم و مسوولان منطقه ، بسیاری از مسائل ومشکلات این شهرستان را از نزدیک مشاهده و در همان زمان اعلام کرد رفع مشکلات بشاگرد با اعتبارات جاری و عمرانی قابل حل نیست و نیازمند بودجه و اعتبارات ویژه است.
مهدی دوستی پس از بازدید از بشاگرد با بیان اینکه این شهرستان با مجموعهای از مشکلات مختلف از جمله در زمینههای راه، آب، برق، زیرساختهای آموزش و اشتغال مواجه است ،افزود: برای تسریع در امور این شهرستان بایستی منابع جدیدی برای آن پیش بینی شود.
وی با اشاره به مشکلات مدارس شهرستان بشاگرد، ادامه داد: باید با یک اقدام سریع و در کوتاه مدت، امکانات آموزشی لازم برای تحصیل دانش آموزان این شهرستان فراهم شود که این امر به طور جدی مورد پیگیری قرار میگیرد و همچنین پس از آن کارهای دائمی در این زمینه صورت خواهد گرفت.
استاندار هرمزگان با اشاره به ظرفیتهای بشاگرد در زمینه ایجاد اشتغال، افزود: طیف متنوعی از محصولات معدنی در این شهرستان وجود دارد و باید مطالعات گسترده روی معادن این شهرستان صورت گیرد که از بخش خصوصی برای سرمایهگذاری و فعالیت در زمینه معادن در این شهرستان دعوت میکنیم.
دوستی با اشاره به قابلیت کشت محصولات کشاورزی مختلف باغی و زراعی در بشاگرد، تصریح کرد: کشاورزی، کشت گیاهان دارویی، محصولات زراعی و باغی و کشت محصولات خاص از دیگر ظرفیتهای اشتغالزایی در شهرستان بشاگرد محسوب میشوند.
وی یادآورشد: تمرکز و مطالعات ویژه بر روی چهار دشت ویژه در شهرستان بشاگرد صورت میگیرد تا به چهار هاب کشاورزی تبدیل شوند و همچنین با توجه به گستردگی کشت، ایجاد صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی نیز در این شهرستان در دستور کار است.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: با توجه به اینکه میانگین بارندگی در شهرستان بشاگرد، از متوسط بارش در استان بیشتر است، آبخیزداری و مهار روان آب ها از دیگر موارد مورد توجه در این شهرستان خواهد بود که با توجه به بارش های فصلی، باید از روش های آبخیزداری برای مهار و استفاده از این آب جهت تامین نیاز این شهرستان استفاده شود.
استاندار هرمزگان از تصویب بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای شروع و یا تکمیل پروژه های عمرانی و محرومیت زدایی در شهرستان بشاگرد خبر داد و گفت: .
این حجم از بودجه برای نخستین بار به این شهرستان اختصاص می یابد و اعتبار مصوب در برخی حوزهها به اندازه ردیف بودجه کشوری در همان حوزه است.
باید با نگاه راهبردی زیرساخت های لازم در مناطق محروم از جمله بشاگرد ایجاد شود
بشاگرد در شرایطی با فقر و محرومیت دست و پنجه نرم می کند که از ظرفیت های بسیاری به ویژه در حوزه آب با توجه به پربارش بودن آن برخوردار است که در صورت وجود یک برنامه مدون می توان از این ظرفیت در جهت توسعه این منطقه و همچنین کمک به رفع مشکلات هرمزگان در این بخش استفاده کرد.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در دیدار اخیر خود با شورای انسجام بخشی صنعت آب و برق هرمزگان اظهار داشت: برای توسعه همه مناطق استان هرمزگان به ویژه شهرستان بشاگرد که یکی از محرومترین نقاط کشور است باید با نگاه راهبردی زیرساختهای لازم را فراهم کرد و در این راستا آب، برق و راه جزو ضروریترین نیازها برای توسعه هر جامعهای است و شهرستان بشاگرد نیز در این حوزهها با چالش روبرو است.
حجت الاسلام محمد عبادی زاده ادامه داد: اکتفا به توزیع بستههای معیشتی در مناطق محروم نمیتواند محرومیت از بین ببرد بلکه برای تحقق این مهم باید به سمت توسعه پایدار حرکت کنیم تا محرومیت از بین رود، به عنوان مثال تشنهبودن منطقه بشاگرد غیر منطقی است چرا که این منطقه با توجه به بارانهایی که دارد از لحاظ منابع آبی غنی است اما این منابع چون مدیریت نمیشود استفاده درستی از آن صورت نمی گیرد.
امام جمعه بندرعباس تصریح کرد: احداث سدهای آبخیزداری در مناطق مختلف بشاگرد میتواند کمک بسیاری به مهار روانابها و ذخیره آب برای تامین آبپایدار بشاگرد کند.
همزمان با آغاز سال ۱۴۰۱؛فرمان بنیادی رییس جمهور برای محرومیت زدایی بشاگرد آغاز شد
رفع محرومیت و فقر همواره شعار بسیاری از دولتمردان بوده و شاید تنها دولتی که به جای شعار دادن در این بخش ، دست به اقدام های عملی زده، دولت سیزدهم باشد؛ دولتی که به میان مردم آمده و از نزدیک مشکلات آنها را بررسی می کند و ماحصل آن برای منطقه ای همچون بشاگرد می شود تصویب اعتبارات عالی و صدور فرمان ۲۲ ماده ای که نوید آینده ای روشن و پر رونق برای مردم این منطقه دارد.
استاندار هرمزگان دراین زمینه گفت: ۲۲ فرمان بنیادی رییس جمهور برای محرومیت زدایی و توسعه و تحول شهرستان بشاگرد همزمان با سال ۱۴۰۱ آغاز شد.
مهدی دوستی در نشست تشریح جزییات مصوبه های جلسه کارگروه محرومیت زدایی که نیمه اسفندماه پارسال به دستور رییس جمهور و به ریاست معاون اول و وززا جهت محرومیت زدایی بشاگرد برگزار شده بود، افزود: طرحهای پیشرفت و توسعه منطقه محروم بشاگرد در زمینههای راهسازی، آبرسانی، بهداشت و درمان، اشتغالزایی و طرحهای اقتصادی همزمان با آغار سال نو و تاکید و دستور رییس جمهور تصویب شد.
وی بیان داشت: ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای خروج بشاگرد از بن بست مصوب شد که این حجم از بودجه برای نخستین بار به این شهرستان اختصاص پیدا می کند و اعتبار مصوب در برخی حوزهها به اندازه ردیف بودجه کشوری در همان حوزه است.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه پس از ابلاغ جزییات مصوبه ها و تکالیف در دستگاه ها، پیگیری و اجرای آن آغاز شده است، اظهارداشت: مصوبه نخست این است که وزارت راه و شهرسازی نسبت به احداث راه پاهتک، درنگ مدو، زمین حسن- آخرآن و اتصال به استان سیستان و بلوچستان (محور پشت کوه به گافر} به طول ۱۳۰ کیلومتر راه پاهتک به درگوئن -اسفند- درپهن (محور چهارده روستا) به طول ۴۲ کیلومتر به عنوان اولویت محور شرق به غرب شهرستان بشاگرد در سال ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ اقدام نماید.
مصوبه دوم: وزارت راه و شهرسازی نسبت به بهسازی و تعریض و رفع نقاط حادثه خیز محور جاسگ- جکدان –سردشت- گوهران و اتصال استان کرمان به طول ۶۱ کیلومتر به عنوان اولویت محورجنوب به شمال شهرستان بشاگرد در سالهای ۱۴۰۱ اقدام کند.
مصوبه سوم: سازمان برنامه و بودجه کشور برای مصوبه ردیف یک مبلغ هفت هزار میلیارد ریال برای مصوبه ردیف ۲ مبلغ یکهزار میلیارد ریال در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تامین اعتبار نموده و وزارت راه و شهرسازی نیز مکلف شد برای مابقی اعتبار مصوب ردیف ۲ مبلغ ۲ هزار میلیارد ریال از منابع در اختیار خود، تامین نماید.
مصوبه چهارم: وزارت راه و شهرسازی نسبت به احداث و تجهیز سه راهدارخانه در روستاهای جکدان، دشت صحرا و درنگ مدو و استقرار ماشین آلات شامل یک دستگاه بولدوزر، یکدستگاه لودر، ۲ دستگاه کامیون و ماشین آلات سبک به تعداد مورد نیاز حداکثر تا سه ماهه اول سال اقدام ۱۴۰۱ نماید.
مصوبه پنجم: وزارت راه و شهرسازی نسبت به ساخت هفت ایستگاه استقرار بالگرد (پدهوایی) در نقاط مشخص شده توسط استانداری در شهرستان بشاگرد ظرف حداکثر سه ماه اقدام و به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تحویل نمایند.
مصوبه ششم: وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور مکلفند در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل خطوط فرعی و تاسیسات مجتمعهای سد سهران و سد جگین براساس اولویتهای اعلامی استان اختصاص داده و در سال ۱۴۰۲ نیز مبلغ هفت هزار میلیارد ریال برای تکمیل مجتمع های یادشده به صورت مشارکت ۵۰ درصد وزارت نیرو و ۵۰ درصد سازمان برنامه و بودجه کشور تامین اعتبار نمایند تعهدات اجرایی این بند به عهده وزارت نیرو حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۲ خواهد بود.
مصوبه هفتم: وزارت نیرو حداکثر ظرف ۲ ماه نسبت به تامین ۱۰ دستگاه تانکر برای آبرسانی سیار و استقرار آن در شهرستان بشاگرد اقدام نماید.
مصوبه هشتم: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ضمن افزایش کادر متخصص درمان در بیمارستان سردشت متناسب با نیاز شهرستان، نسبت به تامین سه دستگاه آمبولانس و یک دستگاه بالگرد امدادی برای شهرستان بشاگرد حداکثر ظرف سه ماه اقدام نمایند.
مصوبه نهم: براساس مصوبه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختیار داده شد در قرارداد کادر درمان شهرستان بشاگرد مطابق با الگویی مشابه کادر درمان مستقر در جزیره بوموسی اقدام نماید.
مصوبه دهم: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سال ۱۴۰۱ نسبت به احداث هشت واحد خانه پزشک در شهرستان بشاگرد و نصب و راه اندازی تجهیزات دوراپزشکی( تله مدیسن) به بیمارستان سردشت اقدام نماید.
مصوبه یازدهم: وزارت نفت در سال ۱۴۰۱ به میزان ۷۰۰ میلیارد ریال برای انجام طرحهای آبخیزداری در سه نقطه منتخب درسطح شهرستان تامین تامین اعتبار نموده و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اجرای طرح در سال ۱۴۰۱ اقدام نماید.
مصوبه دوازدهم: وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرف ۲ ماه گزارش ارزش اقتصادی معادن بشاگرد را تهیه و به دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان ارائه نماید. همچنین در سال ۱۴۰۱ نسبت به واگذاری معادن دارای پروانه اکتشاف شهرستان ( ۱۵ مورد منتخب) پس از تامین برق با نصب دستگاه ژنراتور توسط آن وزارتخانه اقدام نموده و در خصوص راه اندازی کارگاه های تولید شن و ماسه از طریق بخش خصوصی در منطقه اقدام گردد. همچنین قرار شد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) نسبت به مطالعه و تکمیل پهنه اکتشافی معادن شهرستان در سال ۱۴۰۱ اقدام نمایند.
مصوبه سیزدهم: وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است سیلندر (کپسول) گازمایع مورد نیاز بشاگرد را در تمام سطح شهرستان با نرخ مصوب دولت در اختیار مردم قرار داده و بر نحوه و قیمت آن نظارت کامل داشته باشد.
مصوبه چهاردهم: وزارت اقتصاد دارایی افزایش معافیت مالیاتی صنایع مستقر در شهرک صنعتی بشاگرد را از ابتدای سال ۱۴۰۱ از پنج سال به ۱۰ سال ابلاغ و اعمال نماید و در این زمینه استانداری متعهد به جذب سرمایه گذار و رونق شهرک صنعتی و بشاگرد بانک مرکزی جمهوری اسلامی مجوز ارتقاء باجه بانک کشاورزی مستقر در شهرستان بشاگرد را به شعبه صادر نموده و در خصوص تاسیس یک شعبه از صندوق کارآفرینی امید و تقویت نیروهای انسانی بانک ملی شعبه سردشت در بشاگرد اقدام شود همچنین بانک های عامل در شهرستان مکلف به ابلاغ تسهیل دراخذ وثایق تضامنی تسهیلات در شهرستان بشاگرد بوده و با عنایت به ضعف بنیه مالی مردم شهرستان بشاگرد در خصوص تعدیه و بخشودگی تسهیلات گذشته بدهکاران شهرستان گزارشی توسط بانک مرکزی ظرف مدت دو ماه به دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد ارائه نماید.
مصوبه پانزدهم: استانداری هرمزگان نسبت مطالعه طرح توسعه دشتهای پلپلک، بارق و پلیت ظرف مدت ۲ ماه اقدام کنند و سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تامین اعتبار طرح (متناسب با مطالعات) در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ اقدام نماید.
مصوبه شانزدهم: بنیاد مسکن انقلاب مدرسه حداکثر ظرف مدت ۲ ماه گزارش طرح احداث نوکپرها در بشاگرد را تهیه و به دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان و شاگرد ارائه نموده و سپس در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نسبت به اجرایی نمودن آن اقدام نمایند. همچنین در خصوص ۳۵ واحد مسکونی نیمه تمام در روستای سگن (جابه جایی) سیمان مورد نیاز توسط بنیاد مستضعفان و ۳۰۰ میلیون ریال بلاعوض توسط ستاد اجرایی فرمان امام ره تامین گردد.
مصوبه هفدهم:-ستاد اجرایی فرمان امام نسبت به احداث ۲ باب مدرسه شبانهروزی و بنیاد مستضعفان نیز سه باب مدرسه شبانه روزی دیگر را در نقاط منتخب شهرستان بشاگرد در سالهای ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ با پیگیری معاون محترم اجرایی رییسجمهور احداث نمایند.
مصوبه هجدهم: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نسبت به احداث یکهزار چشمه سرویس بهداشتی در سطح شهرستان بشاگرد در سالهای۱۴۰۱ و۱۴۰۲ با همکاری نهادها و کمیته امداد امام خمینی(ره) اقدام نماید.
مصوبه نوزدهم: تامین یکهزار فقره جهیزیه در شهرستان بشاگرد به ترتیب ۲۵۰ فقره توسط سپاه پاسداران، ۲۵۰ فقره سال توسط فرمان اجرایی، ۲۵۰ فقره توسط بنیاد مستضعفان و ۲۵۰ فقره توسط کمیته امداد امام خمینی در سال ۱۴۰۱ با پیگیری دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد اقدام گردد.
مصوبه بیستم: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامه عملیاتی خود را در خصوص تقویت پوشش اینترنت درسطح بشاگرد به حضور بخش گافر و پارامون حداکثر ظرف ۲ ماه به دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان ارائه نموده و در سال ۱۴۰۱ نسبت به اجرای آن اقدام نماید.
مصوبه بیست و یکم: تمامی دستگاههای اجرایی استان هرمزگان نسبت به ارتقاء و افزایش توانمندی نیروهای انسانی خود در شهرستان بشاگرد با استفاده از ظرفیت سازمان فنی و حرفه ای اقدام نموده سازمان یاد شده میبایست تخصص های لازم را در این افزایش توانمندی برای کارکنان ادارهها ارتقای توانمندی اقتصادی مردم شهرستان بشاگرد فراهم آورد.
مصوبه بیست ودوم: معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به عنوان دبیرخانه کارگروه ملی توسعه شهرستان بشاگرد وظیفه راهبری و نظارت تصمیمات اتخاذ شده در این کارگروه را داشته باشد و موظف به ارائه گزارش فصلی از روند اقدامهای معاون اول رییسجمهور ارائه کنند.
این اقدام مسوولیت دستگاههای اجرایی برای ساماندهی وضعیت بشاگرد در حوزه های مختلف مشخص کرده و برای هریک ازاین مصوبات مهلت و پیگیری مشخص شده که بسیاری از آنها در سه اول و برخی در سال سالجاری و درنهایت سال ۱۴۰۲ بایستی اجرایی شود.
از سویی بشاگرد بواسطه آب، تولید محصولات کشاورزی و داشتن مواد معدنی را نمی توان محروم تلقی کرد اما باید گفت زمینه برای استفاده بهینه از این نعمت خدا دادی برای مردم فراهم نشده و به جای یاد دادن ماهگیری به آنها ماهی داده شده است.
وجود یک اداره کل کمیته امداد به غیر از اداره کل کمیته امداد هرمزگان در بشاگرد و زیر پوشش قرار دادن شمار زیادی از افراد نشان از نبود برنامه در دراز مدت بوده و به افراد کمک شده تا اینکه شغل و حرفه ای یاد داده شود لذا انتظار می رود فرمان رییس جمهور دولت سیزدهم این بار به طور کامل اجرا شود.
تلاش مدیریت ارشد استان بویژه استاندار که از نزدیک عمق محرومیت در بشاگرد را حس کرده براین است که مصوبات هیات دولت در این منطقه به طور کامل اجرایی شود وبرای یکبار و برای همیشه کلمه محرومیت از پسوند بشاگرد حذف شود.