به گزارش ایرنا، مهدی خضرلو روز جمعه در جلسه شورای زکات این شهرستان افزود: این مبلغ سال گذشته برای اجرای طرحهای عمرانی، فرهنگی، درمانی و جهیزیه هزینه شده است.
وی با اشاره به ایجاد مراکز نیکوکاری زکات در بخش «کوهسار» این شهرستان اظهار داشت: این مراکز، دریافت زکات را در اولویت برنامههای خود قرار داده و به صورت هدفمند به رفع مشکلات فقرا در همان مناطق اقدام میکنند.
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه طی سال گذشته و برای ترویج امر زکات ۹۷۷ مورد در ۱۳۹روستای این شهرستان با کشاورزان دیدار داشته است افزود: اگر زکات جدی گرفته شود، بسیاری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی جامعه کاهش پیدا میکند.
امام جمعه سلماس نیز در این جلسه با اشاره به اینکه شهرستان سلماس از گذشته یکی از شهرستان های پیش رو در امر جمع آوری زکات بوده و سال گذشته نیز رتبه دوم استان را کسب کرده است گفت: با این وجود همچنان نیازمند فرهنگ سازی بیشتر در راستای عمل به سنت حسنه پرداخت زکات مستحبی و واجب هستیم.
حجت الاسلام سید ابراهیم طباطبایی همچنین نقش خیرین شهرستان را در این زمینه بسیار مثبت ارزیابی کرد و افزود: باید از ظرفیت مم خیران در حوزه زکات بیشتر استفاده شود.
وی همچنین نقش روحانیان و امامان جماعت را در تبلیغ و فرهنگسازی برای اجرای فریضه الهی زکات برجسته دانست ادامه داد: مشارکت و همراهی عموم مردم نیز در احیای این فریضه الهی می تواند نقش مهمی در ترویج بیشتر آن در جامعه داشته باشد.
به گزارش ایرنا، زکات در آذربایجان غربی بیشتر به گندم، جو و کشمش و در برخی موارد به دام تعلق می گیرد.
زکات در لغت به ۲ معنای رشد و نمو و پاک آمده است؛ واژه زکات به سهمی اطلاق میشود که انسان از مال خود خارج میکند و به فقرا میدهد و به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و برکت را دارد و موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده میشود.
در قرآن کریم آمدن زکات در کنار نماز نشانه آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار میشود.