قربانعلی سهرابی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این که هر یک از این مدارس فاقد امکانات اولیه برای تشکیل کلاسهای درس حضوری به طور متوسط دارای ۱۵۰ دانش آموز هستند، افزود: به تعبیر دیگر در زمان حاضر از مجموع ۵۲۰ هزار دانش آموز مازندرانی، ۳۱ هزار و ۵۰۰ دانش آموز به دلیل کمبود اعتبارات، با حداقلترین امکانات آموزشی متناسب با شرایط کرونایی در کلاسهای درس حاضر میشوند.
وی گفت که چالش کمبود امکانات کرونایی در تعدادی از کلاسهای درس مازندران به ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا گزارش شده و طبق هماهنگیهای انجام شده قرار است حدود ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای نصب تهویه در ۱۸۰ مدرسه استان از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تخصیص یابد.
معاون تربیتبدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش مازندران از پایین بودن آمار وضعیت ماسک زدن در مدارس هم خبر داد اظهار داشت : حدود ۵۰ درصد از دانش آموزان استان در زمان حضور در کلاس درس ماسک به همراه ندارند و روزانه حدود ۲۶۰ هزار ماسک رایگان با همراهی آموزش و پرورش، خیران و انجمن اولیاء و مربیان به این محصلان اعطا میشود.
وی با اشاره به کمبود اعتبارات برای تامین امکانات بهداشتی و موادضدعفونی کننده در مدارس استان از تمامی خیران و حامیان تعلیم و تربیت خواست برای تامین اقلام بهداشتی به کمک مدیران مدارس استان بیایند.
حضور روزانه ۹۰ درصد دانش آموزان در کلاسهای درس
وی با بیان این که، از چهاردهم تا ۲۴ فررودین سال جاری حدود ۴۵۰ دانش آموز با ارایه گواهی پزشکی به مدیران مدارس مبتلا و یا مشکوک به علایم بیماری کرونا بودن خود را گزارش کردند، گفت: به تناوب در پنج روز گذشته تحصیلی حدود ۹۰ درصد دانش آموزان مازندرانی در کلاسها درس حاضر شدند و بقیه غیبتهای موجه یا غیرموجه داشتند.
سهرابی تصریح کرد: رفع مشکلات زیرساختی، کمبود امکانات و آسانگری دانش آموزان باعث شده است تا آمار رعایت دستورالعمل های بهداشتی در مدارس استان در زمان حاضر حدود ۵۵ درصد باشد که به طور حتم با ادامه این روند احتمال شیوع کرونا در کلاسهای درس وجود دارد.
معاون تربیتبدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش مازندران با بیان این که بسیاری از خانوادهها بعد از ۲ سال تحصیل مجازی دانش آموزان، همچنان اصرار به تدوام کلاسهای غیرحضوری را دارند، خاطر نشان کرد: در زمان حاضر هیچ معلمی در استان در سامانه شاد آموزش نمیدهد و دانش آموزان موظف به حضور در کلاسهای درس هستند اما آندسته از دانش آموزان مبتلا یا مشکوک به علایم به کرونا میتوانند از آموزشهای آرشیوی که در سامان شاد ذخیره شده است، استفاده کنند.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا در ششم فروردین امسال اعلام کرد که همه مدارس و مراکز آموزشی باید از ۱۴ فروردین با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، به برگزاری کلاسهای حضوری برای همه دانشآموزان و دانشجویان اقدام کنند و سه روز بعد از این اعلام و در نهم فروردین هم وزارت آموزش و پرورش شیوهنامه حضوری شدن مدارس را، به ادارات کل آمورش و پرورش استانها ابلاغ کرد تا به نوعی در مدت زمان باقیمانده زیرساختهای لازم برای تحصیل حضوری دانش آموزان فراهم شود.
مازندران در سال تحصیلی جاری ۵۲۰ هزار دانش آموز دارد که توسط ۴۵ هزار معلم در چهار هزار و ۲۰۵ مدرسه تحصیل میکنند.