به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر عباس شیراوژن در دیدار با برخی نمایندگان نهادهای دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی، توانبخشی و سلامت اجتماعی، بقیه الله (عج) افزود: سرانه متراژی که برای هر واحد از خوابگاههای دانشجویی متاهلی باید درنظربگیریم، بالاتر از خوابگاه مجردی است. به خصوص در شهر تهران که با مسائل و مشکلات بیشتری مواجه هستیم اما به هرحال به دنبال آن هستیم که در زمینه احداث خوابگاههای متاهلی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی گام های سازنده ای برداریم.
وی با اشاره به کمبود خوابگاه های متاهلی در دانشگاه های علوم پزشکی و جوابگو نبودن ظرفیت اسکان دانشجویان متاهل اظهار کرد: در راستای تاکید مقام معظم رهبری در تشویق به سنت حسنه ازدواج و موضوع فرزندآوری و همچنین تاکید بر اجرای قانون جوانی جمعیت، باید در راستای ایجاد و ساخت خوابگاه های متاهلی تلاش کرد و در این مسیر دستگاه های مربوطه نیز با حمایت های خود، ما را در رسیدن به اهداف مورد نظر کمک کنند. در قانون جوانی جمعیت هم مصوبات ویژه برای تامین و ایجاد خوابگاه های متاهلی در نظر گرفته شده است و بندهای حمایتی در این قانون وجود دارد و به هرحال یکی از اولویت های ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تامین خوابگاه های متاهلی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خطاب به نمایندگان نهادهای دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی بر لزوم استمرار برگزاری این جلسات و بیان مطالبات و مشکلات صنفی و رفاهی دانشجویان تاکید کرد و گفت: یکی از اهداف تشکیل این جلسات، شنیدن نیازها، مطالبات و مشکلات صنفی شما عزیزان است، قطعا درخواستها و نیازهای صنفی و نکات کلیدی که در ذهن شما قرار دارد را می شنویم و به معاونان و مدیران دانشگاه ها انتقال می دهیم. آن بخش از مشکلات و نیازها که توسط معاونت قابل پیگیری باشد را در دستور کار قرار می دهیم و آن بخش که باید از طریق دانشگاه حل شود را به مدیران مربوطه منتقل خواهیم کرد. بدون شک شما نمایندگان نهادهای دانشجویی دانشگاه ها در مسیر مطالبه گری و احقاق حقوق و رفع نیازهای صنفی و رفاهی دانشجویان، رسالت خطیری برعهده دارید و باید قدرخود را بدانید. این جلسات نیز در افزایش هم افزایی و تعامل میان دانشجویان و مدیران و موضوع انتقال تجریات و بارش افکار، بسیار موثر است.
شیراوژن خاطرنشان کرد: تمام سعی و تلاش ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و همچنین معاونت های فرهنگی دانشجویی دانشگاه ها این است که آنچه که از دستمان برمیآید، چه در موضوع تامین مسائل مالی و اعتباری و چه در راستای تحقق مطالبات و رفع نیازهای صنفی، رفاهی و فرهنگی دانشجویان، به بهترین نحو ممکن انجام دهیم. البته صرفا با حضور مسوولان و کارکنان دانشگاه ها نمی توانیم دغدغه ها و مشکلات صنفی و فرهنگی را حل کنیم و قطعا رفع مسائل و مشکلات دانشجویان در زمینه های مختلف، همتی و تلاشی بلند می طلبد و ما باید تلاشمان را در این مسیر مضاعف کنیم.
پیش از سخنان معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، تعدادی از فعالان نهادهای دانشجویی به ایراد سخنرانی پرداخته و مشکلات خود را با دکتر شیراوژن در میان گذاشتند. از جمله موضوعات مطرح شده از سوی فعالان دانشجویی در این نشست دانشجویی میتوان به «فرسودگی و استهلاک خوابگاههای دانشجویی»، لزوم احداث و تجهیز خوابگاه های متاهلی، «هزینه بر بودن نگهداری خوابگاههای دانشجویی» به دلیل قدمت بالای خوابگاهها، «ناکافی بودن سرانه فضای فیزیکی سالنهای غذاخوری دانشجویان نسبت به تعداد کل دانشجویان»، «عدم کافی ظرفیت لازم برای طبخ غذای دانشجویان و نبود تجهیزات و لوازم صنعتی برای پخت غذا»، «لزوم رفع کمبود شدید منابع انسانی به لحاظ کمی و کیفی» و «عدم تفکیک ردیف بودجه فرهنگی و دانشجویی از آموزش» اشاره کرد.
کمبود فضاهای فیزیکی اختصاص داده شده به نهادهای دانشجویی، کمبود فضاهای ورزشی و عدم تأمین نیازهای ورزشی دانشجویان، کمبود شدید بودجه اختصاص داده شده به فعالیت نهادهای دانشجویی، لزوم بازسازی و تعمیر اساسی خوابگاه دانشجویی فرسوده، لزوم تهیه آییننامه جدید انجمنهای علمی، عدم بودجه لازم برای فعالیتهای انجمنهای علمی، لزوم پرداخت کار دانشجویی برای فعالان نهادهای دانشجویی، لزوم بازنگری در موضوع بودجه نشریات دانشجویی، لزوم صنعتی سازی سلف سرویس دانشجویی، عدم توزیع غذای نیم پرس به دانشجویان، لزوم تنوع بیشتر در حوزه تغذیه و لزوم احداث ساختمان جدید برای صنعتیسازی از دیگر مطالبات و مشکلات نمایندگان نهادهای دانشجویی در این نشست بود.