علی غفوری مقدم روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هرچند مقاومت هایی از سوی تولیدکنندگان نسبت به درج قیمت تولید بر روی کالا وجود دارد اما تیم های عملیاتی تلاش می کنند که هیچ کالایی بدون درج قیمت از کارخانه بیرون نرود.
وی اضافه کرد: اجرای این طرح از ۲۸ آذرماه سال ۱۴۰۰ در خراسان رضوی آغاز شده است و طی پنج مرحله تاکنون ۹۴۴ واحد تولیدی از مجموع پنج هزار و ۷۳۳ واحد تولیدی استان مشمول درج قیمت تولید بر روی محصولات خود شده اند و بازرسان به ۷۰۷ واحد مراجعه کرده اند که از این تعداد ۲۶۲ واحد، درج قیمت بر روی کالای تولیدی را رعایت کرده اند.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در مجموع طی پنج مرحله اجرای طرح شفاف سازی درج قیمت بر روی کالا در خراسان رضوی، قیمت کالا بر روی هزار و ۸۰۰ قلم کالا شامل ۶۵ واحد تولید آشامیدنی و نوشیدنی، ۱۳۶ واحد تولیدی مواد غذایی، ۶ واحد تولیدی لوازم خانگی، ۲۰ واحد تولیدی روغن موتور، ۳۵ واحد تولیدی لوازم یدکی خودرو درج شده که در این راستا فاصله قیمت تولید تا قیمت عرضه کالا به ۳۰ درصد رسیده و نسبت به گذشته روند کاهشی داشته است.
غفوری مقدم افزود: از ابتدای اردیبهشت ماه همه واحدهای تولیدی مشمول اجرای طرح شفاف سازی درج قیمت تولیدکننده علاوه بر قیمت تولید، قیمت مصرف کننده را نیز بر روی کالاها درج می کنند تا به تدریج بر روی همه کالاها هم قیمت تولید کننده و هم قیمت مصرف کننده درج شود.
وی به طرح شفافیت پایش جریان کالا در استان اشاره و بیان کرد: در راستای اجرای این طرح همه فعالان اقتصادی ملزم به ثبت همه خدمات و تولیدات خود در سامانه جامع تجارت هستند تا مسیر تولید تا عرضه کالا شفاف باشد لذا هر کالا یا انباری که در این سامانه ثبت نشود، قاچاق محسوب می شود.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: اجرای این طرح از مهر ماه سال گذشته در خراسان رضوی آغاز شد و تا امروز به تدریج همه فعالان اقتصادی زنجیره تولیدات و خدمات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کرده اند و از این پس پرداخت هر گونه تسهیلات بانکی به فعالان اقتصادی مبتنی بر رصد اطلاعات آنها در سامانه مزبور خواهد بود.
غفوری مقدم افزود: ثبت اطلاعات زنجیره تولید تا عرضه در سامانه جامع تجارت مسیر امن و سالم تجارت را برای همه فعالان اقتصادی فراهم و به بهبود جریان تولید و توزیع کالا در کشور کمک می کند از این رو از ابتدای اردیبهشت ماه اجرای طرح شفافیت رصد جریان کالا برای کالاهای کشاورزی نیز الزامی خواهد شد.
وی ادامه داد: تعزیرات حکومتی خراسان رضوی در راستای اجرای طرح مزبور تاکنون ۲۱ فقره گزارش بازرسی با عنوان "عرضه خارج از شبکه" برای کالاهای مشمول شامل سیمان، آهن آلات، مواد غذایی و مواد بهداشتی به ارزش ۱۰۹ میلیارد ریال ثبت کرده است.