امین حافظی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انواع آفات و حشرات در طبیعت زندگی میکنند اما وقتی بصورت متراکم و بیش از حد طبیعی در یک منطقه مشاهده شوند میزان آسیب و تخریب به گیاهان و درختان افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: کاهش و افزایش آفات در یک منطقه ارتباط مستقیم با شرایط آب و هوایی و بارندگی و خشکسالی دارد بنابراین ممکن است در یکی از مناطق زاگرسی آفتی مانند پروانه برگخوار سفید بلوط شیوع یابد اما در خطهای دیگر وضعیت عادی باشد.
رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان تصریح کرد: البته بالغ بر ۴۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرسی این استان سالهای گذشته با آفت جوانه خوار مواجه بود که با سمپاشی به موقع و دیگر تمهیدات، وضعیت تحت کنترل و غیر حاد حاکم شده است.
حافظی ادامه داد: سم مورد استفاده برای آفت نامبرده فقط بر روی همین موجود اثر دارد و سبب آسیب به سایر حشرات و حیوانات نمیشود.
حشره پروانه برگ خوار آفتی است که از درختان گوناگون مانند بلوط، مرکبات، پسته، بادام و بسیاری دیگر از گیاهان تغذیه میکند وگزارشهایی از شیوع این آفت در مناطق جنگلی همجوار و حاشیه زاگرس منتشر شده است.
نگاهی به وضعیت عرصههای طبیعی اصفهان حاکیست که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.
استان اصفهان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار میرود.