به گزارش خبرنگار ایرنا، شب قدر یا لیلة القدر، شبی با ارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدرشدن امور انسانها است و سمنانیها نیز در این شب با حضور در حسینیهها، مساجد و تکایا، ضمن رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی با خواندن دعای مجیر و جوشن کبیر برای برآورده شدن حاجات و عاقبتبخیری، خالصانه دعا و مناجات کردند.
وقتی که دومین شب قدر فرا میرسد انسان اهل تدبر به فکر فرو میرود که بیست شب از ماه مبارک رمضان در چشم بهمزدنی گذشت و این گذر، عمر آدمی است و چه نیک که خداوند در این شب عاقبتبخیری در سرنوشتها مقدر کند.
شب قدر در واقع شبی است که مومن بعد از بیستروز تمرین بندگی، از پناهبی پناهان با دلیشکسته طلب بخشش میکند و از خداوند میخواهد تا در روزهایی که پیشرو دارد سرنوشت نیک داشته باشد و از زشتیها و بدیها به دور باشد.
شب قدر در واقع از با فضیلتترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشتها، تدبیر و برنامهریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشتهها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود میآیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسانها به امام زمان (علیهالسلام) عرضه میشود.
زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شبهای نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم میباشد.
طبق روایات، عبادت در آن شب، قابل قیاس با سایر شبها نیست. از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیاء و شب زندهداری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقهدادن را میتوان بیان کرد.
ضربت خوردن و شهادت امام علی (علیهالسلام) در این شبها، بر اهمیت و عظمت آن نزد شیعیان افزوده و با سوگواری و انجام اعمال شبهای قدر همراه شده است.