شهرکرد - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به توسعه فعالیت‌های علمی به منظور احیای زیستگاه‌های حیات‌وحش استان در ۲ سال اخیر گفت: در این مدت بیش از ۳۰ گونه جدید جانوری شامل انواع پرندگان برای نخستین بار در مناطق مختلف استان مشاهده و ثبت شد.

شهرام احمدی روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا، تحولات زیست‌محیطی چهارمحال و بختیاری در بخش احیای زیستگاه‌های حیات‌وحش را مطلوب دانست و افزود: عمده گونه‌های جدید به ثبت رسیده شامل انواع پرندگان است که بیشتر آن‌ها در محدوده تالاب‌های استان مشاهده شده‌اند.

وی تصریح کرد: احیای تالاب‌های استان همچون تالاب گندمان به عنوان یکی از تالاب‌های کوهستانی و مرتفع که با کوچک‌ترین تغییرات دچار خشکسالی می‌شود از اقدامات مهمی است که با وجود کاهش بارندگی‌ها، با همکاری مجموعه‌های مردمی و دستگاه‌های مرتبط روی داده و زمینه را برای جذب گونه‌های مختلف پرندگان مهاجر و سکنی‌گزینی آن‌ها در این زیستگاه فراهم کرده است.

احمدی یادآور شد: برنامه احیای تالاب گندمان به عنوان یکی از برنامه‌های موفق در این زمینه، مورد توجه مراکز بین‌المللی فعال در حوزه تالاب‌ها نیز قرار گرفته است و چگونگی برقراری ارتباط با جامعه محلی برای کمک به حفظ و احیای تالاب و ایجاد معیشت‌ پایدار برای ساکنان حاشیه تالاب از الگویی‌های اجرایی است که می‌تواند در احیای دیگر تالاب‌های ملی و جهانی مورد استفاده قرار گیرد.

احمدی به انجام طرح‌های پژوهشی ویژه زیستگاه‌های حیات وحش در استان نیز اشاره کرد و درباره بهبود شرایط زیستی ماهی «گورخری» به عنوان یک گونه اندمیک و معرفی آن به عنوان جاذبه گردشگری اظهار داشت: جمعی از محققان دانشگاهی استان طرحی را در این باره ارائه کردند که پیگیری‌ها برای اجرای آن در قالب یک طرح جامع مطالعاتی در حال انجام است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری همچنین شرایط زیستی گونه سنجاب ایرانی در استان را مناسب دانست و گفت: مردم حاشیه مناطق جنگلی استان همکاری خوبی برای حفظ این‌ گونه دارند و موارد شکار غیرمجاز و یا خرید و فروش سنجاب ایرانی در چهارمحال و بختیاری آمار بسیار پایینی دارد.

وی در خصوص جذب حمایت‌های یونسکو برای حفاظت هر چه بهتر از زیست‌کره تنگ صیاد و سبزکوه نیز تصریح کرد: بحث تحریم‌ها، جذب حمایت‌های مالی یونسکو از این زیست‌کره را نیز تحت‌الشعاع قرار داد اما با پیگیری‌های دولت سیزدهم برای رفع تحریم‌ها امید می‌رود بتوان اقدامات مناسبی در این راستا انجام داد.

احمدی بهره‌برداری مناسب از ظرفیت ذخیره‌گاه زیست‌کره تنگ صیاد و سبزکوه را برای برندسازی، جذب گردشگران و سرمایه‌گذاران جهانی و همچنین بومی‌سازی دانش‌های مرتبط با حفاظت‌های جهانی را متذکر شد و ادامه داد: حضور و مطالبه رسانه‌ها در این رابطه نیز می‌تواند به معرفی هر چه بهتر یازدهمین ذخیره‌گاه زیست‌کره ایران در شبکه جهانی ذخایر زیست‌کره کمک کند.

به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری هشت منطقه شامل یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و پنج منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۱.۶۳ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

پارک ملی و منطقه حفاظت‌شده تنگ صیاد و مناطق حفاظت‌شده هلن، سبزکوه، شیدا و قیصری از جمله مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری به شمار می‌روند.

همچنین تالاب‌های بین‌المللی چغاخور و گندمان در شهرستان بروجن، مهم‌ترین زیستگاه پرندگان تالابی و گونه‌های مهاجر در استان شناخته می‌شوند.