فرزاد شریفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بگده دارای نشان جغرافیایی در وزارتخانه است و همچنین در فهرست آثار ملی معنوی نیز قرار دارد.
وی افزود: باتوجه به منحصربهفرد بودن بگده برخی از سازندگان، این محصول را علاوه بر استانهای داخلی، به کشورهای دیگر جهان از جمله قاره اروپا نیز صادر میکنند و متقاضیان زیادی دارد.
شریفی با بیان اینکه مشخصات و ویژگیهای چاقوی تولیدی شهرستان ملکشاهی با استانی چون زنجان تفاوت دارد، گفت: برای ثبت ملی ملکشاهی بهعنوان شهرچاقو باید شاخصههایی مرتبط با موضوع رعایت و ایجاد شود.
سرپرست میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام تاکید کرد: ایجاد اِلمانهای شهری مرتبط با بگده و چاقوی خاص ملکشاهی و افزایش تعداد کارگاههای تولید بگده و چاقو و کارگران و صنعتگران این حرفه از جمله آیتمهایی است که باید برای ثبت ملی ملکشاهی به عنوان شهر چاقو رعایت و اجرایی شود که عملیاتی کردن آن نیازمند همکاری تمام دستگاههای مرتبط از جمله شهرداری و شورای شهر است.
شریفی اضافه کرد: این طرح امسال به وزارتخانه ابلاغ میشود و رایزنی و حضور نمایندگان مجلس در جلسات دفاع از این طرح ضروری است.
به گفته وی بین ۱۰ تا ۱۵ کارگاه معادل ۹۰ درصد کارگاههای شهرستان ملکشاهی با بیش از ۳۰۰ نفر نیروی صنعتگر در حوزه تولید بگده و چاقو فعالیت دارند.