تامین برق صنایع کوچک و متوسط خراسان شمالی به ویِژه در سالهای اخیر که تراز تولید و مصرف برق در کشور ناموزون شده با مشکلاتی همراه است که خاموشی های گاه و بیگاه برق یکی از آن هاست.
در حالی که برخی از صنایعی که هم اکنون مقدمات ایجاد آن ها فراهم شده است متقاضی برق هستند در شهرک های صنعتی مانند شهرک صنعتی شیروان کمبود برق ملموس است و به همین دلیل تفاهم نامه ای در هفته گذشته امضا شد تا در طی یک تا یک سال و نیم ۲۲ مگاوات برق برای صنایع این شهرستان فراهم شود و این در حالی است که نیز برق صناعی بیش از این هاست.
به گفته مسوولان و مدیران خراسان شمالی هم اکنون فقط ۹ مگاوات برق در این شهرک تامین شده است و می توان امیدوار بود که با اجرای تفاهم نامه تامین زیرساخت های برق صنایع در گام اول ۲۲ مگاوات برق برای صنایع شیروان تامین شود.
فاصله ۹ تا ۱۰۰ مگاوات برق
سرپرست شرکت شهرک های صنعتی برق استاندار خراسان شمالی گفت: در حال حاضر صنایع مستقر شهرستان شیروان ۹مگاوات برق دارند اما با توجه به صنایعی که مجوز ساخت دریافت کرده اند و با توجه به سرمایه گذاری های جدیدی که در بخش صنعت شیروان انجام شده است این صنایع هم اکنون به بیش از ۱۰۰ مگاوات برق نیاز دارند.
محمد علی نوایی افزود: هم اکنون اگر برخی سرمایه گذارانی که متقاضی دریافت زمین هستند خواهان تامین برق مورد نیاز خود باشند، باید حداقل ۱۰۰ مگاوات برق داشته باشیم تا نیاز این صنایع را پاسخگو شویم.
تامین برق و جذب سرمایه گذار
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز خواهان تامین زیرساخت های تامین برق برای صنایع شیروان شد.
علی جدی افزود: در حالی که برای سرمایه گذاران و وارد کردن آن ها به شهرستان شیروان فرش قرمز انداخته ایم و به هزار زحمت آن ها را وارد شهرک صنعتی و مقدمات سرمایه گذاری را فراهم می کنیم به مراحلی مانند تامین برق که میرسند برای ۲ مگا وات برق باید دوندگی و تلاش کنند ان هم شاید به نتبجه برسند یا نه.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که صنایع ما به برق نیاز دارند ایجاد پست ۲۲ مگاواتی برای تامین برق کافی نیست و اگر تفاهم نامه ای در این مورد امضا شود باید توسعه پست و رساندن آن به ۱۰۰ مگاوات نیز دیده شود و این خواست ما به حق است زیرا یکی از موانع سرمایه گذاری تامین نشدن برخی زیرساخت ها مانند برق است.
وی افزود: تامین برق باید متناسب با ساخت و سازهایی که در شهرک صنعتی شیروان انجام می شود باشد و این در حالی است که گفته شده تامین زیرساخت های تامین این ۲۲ مگاوات برق یکسال و نیم طول خواهد کشید.
وی اظهار داشت: تامین زیرساخت هایی مانند برق از ملزومات سرمایه گذاری و تولید است و باید برای سال های آینده نیز تمهداتی اندیشیده شود تا پاسخگوی صنایع در حال ساخت و سرمایه گذاری های جدید باشیم.
جدی افزود: هم اکنون ۶ سرمایه گذاری جدیدی در شهرک صنعتی شیروان در حال سرمایه گذاری و یا اجراست که نیاز این ها به برق ۲۳ مگا وات است و باید برای تامین برق این صنایع چاره اندیشی شود.
برق صنایع شیروان تامین می شود
در عین حال مدیر عامل برق منطقه ای خراسان ایجاد پست برق ۲۲ مگاواتی را نخستین گام تامین برق شهرک صنعتی شیروان دانست و افزود: اگر بخواهیم پست را از۲۲ مگا وات افزایش دهیم علاوه بر این که هزینه ها افزایش می یابد باید پروسه ای دیگر نیز برای تدوین و امضای تفاهم نامه طی شود که زمان برخواهد بود.
رضا ریاحی گفت: در گام نخست ساخت این پست ۲۲ مگا وات ساخته می شود و سپس در صورت نیاز طرح توسعه آن اجرا خواهد شد.
در عین حال هم با وجود چانه زنی ها در مورد تامین برق بیشتری برای صنایع و شهرک صنعتی شیروان این تفاهم نامه همکاری سه جانبه توسط استانداری، شرکت برق منطقه ای و شهرک های صنعتی استان در راستای تامین برق صنایع شیروان امضاشد.
استاندار خراسان شمالی نیز با اشاره به انعقاد تفاهم نامه ای در حوزه احداث پست برق ۲۲ مگاواتی در شیروان گفت : در حال حاضر صنایع شیروان ۹ مگاوات برق دارند و این در حالیست که نیاز شهرستان ۱۰۰ مگاوات است.
محمدرضا حسین نژاد افزود: برق صنایع شیروان در شهرک صنعتی این شهرستان با انعقاد تفاهم نامه ای که در فاز اول آن تامین ۲۲ مگاوات برق است با همکاری شهرک های صنعتی و برق منطقه ای با اعتباری بالغ بر ۶۴میلیارد تومان تامین می شود و این در حالی است که اگر می خواستیم پستی برای تامین ۱۰۰ مگا وات ایجاد کنیم نیاز به ۳۳۴ میلیارد تومان اعتبار داشتیم که هزینه هنگفتی است و تامین آن به آسانی ممکن نبود.
وی خاطر نشان کرد : تلاش می شود تا در آینده ای نزدیک برای تامین ۷۸ مگاوات دیگر برق مورد نیاز صنایع شیروان در فاز دوم تفاهم نامه دیگری به امضا برسد.
حسین نژاد خاطر نشان کرد: با توجه به اتصال شبکه های برق کشور به یکدیگر، تامین برق نیازمند تعادل سازی سراسری است و اگر گفته می شود تامین برق استان در تابستان چه برق صنایع و چه دیگر بخش ها با وجود نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان که مازاد بر نیاز استان برق تولید می کند نباید مشکل باشد اما به ین نکته باید توجه کرد که برق تولیدی نیروگاه شیروان منحصر به استان مانیست و تامین برق تعادل سازی سراسری دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در مورد نیاز صنایع شیروان به برق اظهار داشت: با وجود این که در این شهرک هم اکنون ۹ مگاوات برق تامین شده اما فقط ۶ صنعت جدیدی که در این شهرک در حال ساخت است نیاز به ۲۳ مگا وات برق دارند.
علی رضا صبوری افزود: با اجرای این پست برق فعلا نیاز صنایع این شهرستان رفع خواهد شد و با اجرای طرح توسعه این زیر ساخت می توان امیدوار بود که برق بیشتری تامین شود.
وی افزود: اعتبارات ساخت این پست توسط شرکت شهرک های صنعتی، وزارت نیرو و منابع استانی تامین می شود.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که هم اینک ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و روستایی استان خراسان شمالی از برق برخوردارند و ۳۸۵ هزار مشترک برق در بخشهای تجاری، خانگی، ادارای و صنعتی و کشاوزی وجود دارد.