به گزارش ایرنا از "رویترز"، دفتر ریاست جمهوری ترکیه در بیانیهای گفت: اردوغان یکشنبه در تماسی تلفنی به زلنسکی گفت که ترکیه آماده است در روند مذاکرات اوکراین و روسیه هر کمک ممکن را ارائه کند.
این بیانیه افزود، اردوغان به همتای اوکراینی خود گفت که خروج مجروحان و غیرنظامیان در شهر ماریوپل اوکراین باید تضمین شود و ترکیه اصولاً به موضوع ایفای نقش به عنوان ضامن امنیتی اوکراین نگاه مثبت دارد.
اوکراین از چند کشور خواسته است که به عنوان ضامن امنیتی این کشور عمل کنند.
به گزارش ایرنا، رئیسجمهور ترکیه روز جمعه اعلام کرده بود که در هفته جاری با همتایان روسیه و اوکراینی خود تماس تلفنی خواهد داشت و این کشور امیدوار است که با ولادیمر پوتین و ولودیمیر زلنسکی در استانبول برای پایان دادن به درگیریها دیدار کند.
اردوغان جمعه در پاسخ به پرسشی درباره مذاکرات صلح اوکراین و روسیه گفت: نتیجه مثبت است. گرچه دقیقاً آنطور که ما میخواستیم نیست، اما بهتر خواهد بود. ما امیدوارم دعوت ما را بپذیرند و بتوانیم آنها را به استانبول بیاوریم.
ترکیه برخلاف سایر کشورهای عضو ناتو حاضر به تحریم روسیه به دلیل جنگ در اوکراین نشده است.
این کشور تاکنون دو بار میزبان مذاکرات مستقیم میان طرفهای روس و اوکراینی بوده است که آخرین مورد آن در روز ۲۹ مارس (۹ فروردین) در استانبول بود اما به گفته مقامات ترک جو مثبت ناشی از این مذاکرات تحتالشعاع وقایع بوچا قرار گرفت.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.