تهران- ایرنا- دبیرکل جامعه اسلامی کارگران ادعای مطرح شده در مورد اینکه افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران، تورم را بالا می برد، نادرست دانست و گفت: دستمزد کارگران کمتر از ۱۰ درصد روی هزینه‌های کارگاه‌های اثر می‌گذارد.

به گزارش ایرنا، «احمد کرمی» روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دهه‌های گذشته، میزان افزایش دستمزد با تورم برابری نداشته است؛ از این رو افزایش دستمزد در سال ۱۴۰۱ یک شوک ظاهری را ایجاد کرده است.

وی افزود: با افزایش دستمزد، موضوع ریزش کارگر را نخواهیم داشت، زیرا دستمزد کارگران زیر ۱۰ درصد بر روی هزینه‌های کارگاه‌های متوسط و کوچک تاثیر می‌گذارد؛ ضمن اینکه کارفرما سالانه نرخ کالاها را افزایش می‌دهد و این امر باعث می‌شود تا افزایش دستمزد در هزینه‌های تولید کالا دیده نشود.

دبیرکل جامعه اسلامی کارگران تاکید کرد: کارگران در ماه هر حقوقی را که می‌گیرند، صرف هزینه و نیازهای معیشتی و اجاره بهای خانه می‌کنند که این امر باعث ایجاد تورم و سایر مباحث نمی‌شود اما مباحثی از جمله خرید و فروش ارز و سکه و بی‌ثباتی در بازار باعث ایجاد تورم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سنوات گذشته میزان افزایش دستمزد تعیین شده با تورم همخوانی نداشت، گفت: افزایش دستمزد سال ۱۴۰۱ به طور کامل، درست و منطقی است. آیت الله رئیسی دغدغه مند وضعیت اشتغال و معیشت کارگران است، از لحظه‌ای که رئیس جمهور شدند، از معدن بازدید و دستوراتی صادر کرده‌اند که در حال انجام است.

تولید باید صرفه اقتصادی داشته باشد

کرمی بیان کرد: هشت ماه برای قضاوت عملکرد دولت کم است و باید شرایط را هموار کرد و با یک نگاه درست باید نقد انجام شود تا به دولت روحیه و حرکت رو به رشد داده شود.

وی با بیان اینکه تولید باید صرفه اقتصادی داشته باشد گفت: با توجه به اینکه توسعه صنعت در جهان و کشور به سمتی رفته است که صرفه داشته باشد از این رو تولیدات باید بر اساس نیاز داخلی و در حوزه مواد غذایی و مسائل ضروری کشور باشد.

دبیرکل جامعه اسلامی کارگران ادامه داد: وزارتخانه‌ها و نهادهای مربوطه باید کمک کنند تا در خصوص تولید، کارفرما حمایت شود تا شاهد ارتقای کیفیت و کمیت کالاها و ایجاد اشتغال خوب باشیم. در این زمینه بانک‌ها با ارائه تسهیلات در جهت سرمایه در گردش، تولیدکنندگان را حمایت کنند.

وی به وضعیت قراردادها در کارگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در رابطه با موضوع اشتغال و قراردادها در وزارت کار، بخش رسیدگی به روند مشکلات بین کارگر و کارفرما وجود دارد، ضمن اینکه این وزارتخانه به تنهایی نمی‌تواند مسائل را حل کند.

۵۰ درصد بدنه وزارتخانه‌ها را بخش کارگری تشکیل می‌دهد

کرمی گفت: اکثر وزارتخانه‌ها ۵۰ درصد بدنه‌شان را بخش کارگری تشکیل می‌دهد؛ از این رو امیدواریم در قراردادها، حداقل یکسال در نظر گرفته شود و دولت با اجرای برنامه‌هایی این مشکل قراردادها را نیز رفع کند.

وی با اشاره به رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست‌های تامین اجتماعی را ابلاغ کردند، گفت: در این زمینه رئیس جمهور اهتمام ویژه‌ای داشتند که امیدواریم با همکاری روسای قوا شاهد اجرای آن باشیم.

دبیرکل جامعه اسلامی کارگران اضافه کرد: پیشنهاد ما به دولت این است که سازمان تامین اجتماعی را از بدنه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جدا کند؛ تمامی موضوعاتی که درباره وزیر کار مطرح می‌کنند به دلیل حاشیه‌های سازمان تامین اجتماعی است که باید این موضوع از زیرساخت درست شود تا وزارت کار به آرامش برسد.

وی با بیان اینکه دشمنان نظام جمهوری اسلامی چشم پیشرفت و توسعه کشور را ندارند، گفت: تمام توان خویش را در نظر گرفته‌ایم تا با هوشیاری مردم، منافع کشورمان به خطر نیفتد؛ ضمن اینکه تنها با گلایه‌مندی مشکلات حل نمی‌شود، بلکه باید همه دست در دست هم دهیم تا مشکلات را رفع کنیم.

کرمی خاطر نشان کرد: جامعه اسلامی کارگران به عنوان یک تشکل در راستای اشتغال و توسعه کارآفرینی برنامه های مختلفی دارد، تا با همکاری و همیاری دولت، اندک مشکلاتی که در گذشته بوده، را برطرف کنیم. از این رو درصدد هستیم تا بخش کشاورزی و دامداری را توسعه دهیم و از جوانان روستایی حمایت و از مهاجرت جلوگیری کنیم.

ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی باعث اشتغال‌زایی می‌شود

وی ابراز داشت: جامعه اسلامی درصدد است تا جوانان روستایی را با برنامه هایی که ارائه شده، با همکاری دولت مردمی و انقلابی و تعامل مسئولان و استانداران در جهت پیشبرد اهداف قدم بردارد. انتظارمان این است که بخش کارفرمایی به جد حمایت شود، چراکه کارگر و کارفرما در این عرصه تلاش می‌کنند.

دبیرکل جامعه اسلامی کارگران با اشاره به طرح مسکن نهضت ملی و ایجاد اشتغال اظهار داشت: قرار است ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود که این امر نه‌تنها منجر به اشتغالزایی می‌شود، بلکه اگر مشکلی در روند کار رخ دهد، در کمتر از پنج سال مشکل بازار مسکن به تعادل می‌رسد.

وی افزود: نیاز است مدیران با تجربه در ساخت مسکن ورود کنند؛ اینکه توقع داشته باشیم تا همه هزینه‌ها را دولت بپردازد، دور از انتظار است. باید شرایط به گونه‌ای ایجاد شود تا استانداران ۷۰ درصد هزینه‌های جاری و عمرانی را از استان خودشان تامین کنند.

به گفته کرمی، دانشگاه جامعه کارگری در سه استان راه اندازی شده که برنامه ریزی شده در سراسر کشور این دانشگاه‌ها ایجاد شود.