به گزارش روز سهشنبه ایرنا، «جیمز هیپی» در گفتوگو با شبکه رادیویی بی بی سی این مطلب را در پاسخ به این سوال مطرح کرد که آیا استفاده اوکراین از تسلیحات غربی علیه اهدافی در داخل روسیه قابل قبول است یا خیر.
وی ادعا کرد: «اولا، این اوکراینی ها هستند که درباره هدفگیری تصمیم می گیرند نه افرادی که تسلیحات را تولید یا صادر می کنند. در ثانی اینکه شما به دنبال اهداف نظامی حریف خود بروید تا خطوط تدارکات آنها را مختل کنید کاملا مشروع است.»
هیپی در گفتوگوها با شبکه رادیویی تایمز هم در مورد حمایت انگلیس از حملات اوکراین در خاک روسیه گفت که حمله اوکراین به خطوط لجستیکی، منابع سوخت و انبارهای مهمات روسیه بخشی از جنگ است.
او در پاسخ به این سوال که آیا می توان از تسلیحات انگلیسی برای حمله به خاک روسیه استفاده کرد، گفت: بهنظرم چیزهایی که جامعه بین المللی اکنون در اختیار اوکراین قرار می دهد قابلیت استفاده در آنسوی مرزها را دارد. اما این لزوما یک مشکل نیست. اوکراین اهداف نظامی کاملاً قانونی را هدف قرار می دهد تا لجستیک روسیه را مختل کند.
نزدیک به دو ماه از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین میگذرد؛ سیل واکنشهای جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریمهای بینالمللی علیه روسیه در حال افزایش است.
تنشهای مرزی میان روسیه و اوکراین به تازگی به دنبال افزایش تحرکات نظامی مسکو در حالی با فشار و نفوذ غرب تشدید شده که کاخ کرملین بارها اعلام کرده است که این فعالیتها در مسیر تامین امنیت ملی روسیه و در خاک این کشور بوده و تهدیدی برای هیچ کشوری محسوب نمیشود.
این درحالیست که انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است.
رسانهها اخیراً گزارش کردند، لندن نگران است که دیگر متحدان ناتو، اوکراین را مجبور کنند که هر چه سریعتر به حل و فصل درگیری با روسیه بپردازد، اما لندن هرگونه ایده امضای توافق صلح با روسیه را رد میکند و در مقابل اصرار دارد که کییف باید اول از همه در قدرتمندترین موضع ممکن قرار بگیرد.