دکتر محمد سرور روز سه شنبه در حاشیه بازدید از پایگاه مراقبت های مرزی گذرگاه زمینی دوغارون در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بررسی خدمات پیش بیمارستانی، تجهیزات و منابع انسانی در این منطقه از مهمترین اهداف سفر به مرز زمینی دوغارون بود که می طلبد در این معبر در حوزه فضاهای موجود فعلی که با استانداردهای تعریف شده بهداشتی و درمانی فاصله زیادی هم دارد، تصمیماتی جدی اتخاذ شود.
وی ادامه داد: باتوجه به تردد مسافران از طریق مرز دوغارون بین ۲ کشور ایران و افغانستان که سالانه هم افزایش دارد باید تجهیزات و خدمات بیشتری در این نقطه به لحاظ کنترل انواع بیماری واگیردار همچون کووید- ۱۹، سرخک، فلج اطفال و مالاریا در اختیار نیروهای درمانی مستقر قرار گیرد.
سرور، به پایگاههای فعال اورژانس ۱۱۵ سطح کشور نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سه هزار و ۴۰۰ پایگاه اورژانس ۱۱۵ در سطح کشور فعال است که به چهار هزار و ۶۰۰ پایگاه افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون فنی و عملیات سازمان اورژانس کشور به نوسازی ناوگان آمبولانس اورژانس ۱۱۵ کشور هم اشاره کرد و گفت: سازمان اورژانس کشور در طول چهار سال گذشته هیچ گونه آمبولانسی خریداری نکرده اما در سال جاری با تمهیدات دولت سیزدهم، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان اورژانس ۱۱۵ کشور هزار دستگاه انواع آمبولانس خریداری خواهد شد و در اختیار پایگاههای اورژانس قرار می گیرد.
سرور به ماموریت فوریتهای پزشکی سازمان اورژانس کشور پرداخت و افزود: در سال گذشته سازمان اورژانس کشور چهار میلیون و ۷۰۰ هزار ماموریت در حوزه فوریتهای پزشکی در سطح کشور انجام داد که این مهم همه ساله باتوجه به بروز برخی از حوادث، بیماری های جدید و تغییر زندگی مردم افزایش می یابد.
در ادامه این بازدید فرماندار تایباد نیز گمرک مرزی دوغارون را یکی از پنج گمرک برتر اقتصادی کشور دانست و گفت که روزانه افزون بر ۵۰۰ دستگاه کامیون حامل انواع کالاهای صادراتی و ترانزیتی از سراسر کشور در این کانون اقتصادی تردد دارند و می طلبد که به جهت به حداقل رساندن حوادث و خطرات احتمالی خدمات درمانی و پزشکی در این مرز زمینی ارتقاء یابد.
مهدی دونده افزود: هم اکنون روزانه افزون بر سه هزار و ۵۰۰ نفر شامل، راننده، تجار، صاحبان شرکت های فعال اقتصادی و مسافران ایرانی و خارجی در مرز دوغارون تردد دارند و پایانه مرزی دوغارون رتبه نخست مسافری با ناوگان حمل و نقل عمومی در بین معبرهای زمینی کشور را از آن خود کرده است .
فرماندار تایباد، افزود: باتوجه به اینکه دروازه زمینی دوغارون اولین ورودی به کشور برای اتباع به شمار می رود، نیازمند نگاه جدی مسوولین کشوری و استانی به لحاظ افزایش سطح خدمات درمانی است.
وی به فرسوده بودن ناوگان آمبولانس اورژانس ۱۱۵ شهرستان تایباد اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر در این شهرستان چهار پایگاه بین جاده ای و ۲ پایگاه شهری فعال است که پایگاههای شهری تایباد فاقد ساختمان مستقل بوده و ناوگان آمبولانس پایگاههای شهری و جاده ای این منطقه فرسوده بود که نیاز به نوسازی دارند.
وی به بروز برخی از حوادث در کشور افغانستان اشاره کرد و گفت: باتوجه به وقوع برخی از حوادث در افغانستان و انتقال برخی از مصدومین این حوادث به ایران از طریق مرز دوغارون، احداث و راه اندازی " پایگاه هوایی و اورژانس ۱۱۵ " مجهز و ثابت در گذرگاه زمینی دوغارون یکی از مهمترین مطالبات حوزه بهداشت و درمان این شهرستان است که بتوانیم در مواقع حوادث خدمات شایانی به مردم کشور دوست و همسایه افغانستان در مرز دوغارون داشته باشیم که در این زمینه ادارات متولی این شهرستان آماده هرگونه همکاری هستند.
بازدید از بیمارستان خاتم الانبیاء ( ص ) شهر تایباد، پایگاههای اورژانس جاده ای و شهری از دیگر برنامه های سفر دکتر محمد سرور معاون فنی و عملیات اورژانس کشور به شهرستان تایباد و مرز دوغارون بود.
شهرستان ۱۴۰ هزار نفری تایباد متشکل از ۲ بخش مرکزی و میان ولایت با ۳۸ روستا در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.