به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن اردستانی روز چهارشنبه در جلسه کارگروه آب که در محل فرمانداری پاکدشت برگزار شد اظهار داشت: کمبود بارش نزولات جوی، کشور را در تأمین آب مورد نیازبخشهای مختلف با مشکلاتی همراه کرده که از همین امروز لازم است تا برای گذر از تنشهای آبی پیش رو، چارهای اساسی اندیشیده شود.
وی گفت: در حوزه آب شرب، پاکدشت به هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب نیاز دارد که بخشی از این آب از طریق چاه و بخشی نیز از طریق سد ماملو و تصفیهخانه اختصاص پیدا میکند که مجموع این دو منبع تأمین آب شرب، نیاز شهرستان را به طور کامل برطرف نمیکند.
سرپرست فرمانداری پاکدشت اظهار داشت:در حوزه کشاورزی نیز پاکدشت به هزار و ۴۵۳ لیتر بر ثانیه آب نیاز دارد که آب استحصال شده از ۱۶۰ حلقه چاه و حقابه شهرستان از محل پساب تصفیه شده، ۹۲۰ لیتر از این نیاز را تأمین میکند.
اردستانی کمبود آب شرب و زراعی را حدود هزار لیتر در ثانیه اعلام و تصریح کرد: شهرستان پاکدشت از ۲۳ هزار هکتار اراضی قابل کشت برخوردار است که از این میزان، ۱۷ هزار هکتار شامل ۱۳ هزار هکتار گندم و جو، هزار و ۵۰۰ هکتار باغات، هزار و ۵۰۰ هکتار گلخانه و مابقی مربوط به سایر محصولات زیر کشت رفته است و در اصل مهمترین عامل توسعه کشاورزی کمبود منابع آبی است.
سرپرست فرمانداری پاکدشت اظهار داشت: در حوزه صنعت نیز پاکدشت از محدودیتهایی در تأمین آب مورد نیاز همراه است که این مشکل در شهرک صنعتی عباسآباد با هزار و ۲۵۰ واحد صنعتی فعال و اشتغال ۴۰ هزار نفر، مشهود است.
وی افزود: طی سالهای گذشته، سهمیهای به میزان ۱۲۰ لیتر در ثانیه به شهرک صنعتی عباسآباد به منظور رفع مشکل کمبود آب شرب اختصاص یافت که با توجه به پائین آمدن سطح آب و کیفیت نامناسب این آب، اداره بهداشت اجازه بهرهبرداری از آب را به شهرک صنعتی نداد که امید است با احداث تصفیهخانه، بخش مهمی از آب مورد نیاز صنایع تأمین شود.
اردستانی گفت: نزدیکی به پایتخت، وجود فرصتهای شغلی متعدد در واحدهای صنعتی و ارزانتربودن قیمت مسکن نسبت به تهران باعث مهاجرت تعداد زیادی از افراد به پاکدشت شده است که لازم است حداقل نیاز این افراد در تأمین آب و برق پایدار برآورده شود.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.