تهران-ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نیازهای برآورده شده در سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان) نباید حذف شود و باید در پرونده اطلاعاتی سیستم سامانه باقی بماند.

محمدعلی زلفی گل در آیین افتتاح سامانه نظام ایده ها و نیازها(نان) که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، اظهار داشت: اساس سامانه نان از نظر دسته بندی باید مانند سایت های معتبر رتبه بندی مانند سایماگو باشد؛ سامانه سایماگو بر اساس رشته ها و گرایش ها دسته بندی شده است. نیازهایی که در سامانه نان دیده می شود در رشته ها و گرایش های مختلف هم قرار گیرد و با یک کلیک این قسمت به راحتی دیده شود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، نظام رتبه‌بندی سایمگو (SCImago) توسط گروهی پژوهشی در دانشگاه گرانادا (اسپانیا) ابداع شده است که با استفاده از الگوریتم Google PageRank™  اطلاعات شاخص‌های مختلف را از بانک اطلاعاتی Scopus استخراج و بر اساس آن نشریات را از لحاظ اعتبار علمی رتبه‌بندی می‌کند. این نظام رتبه‌بندی یکی از جدیدترین و جامع‌ترین روش‌های رتبه‌بندی پژوهشی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی دنیا است. در رتبه‌بندی سایمگو (SCImago) هم تعداد استناداتی که به نشریه شده و هم اهمیت نشریه‌ای که استناد در آن منتشر شده در نظر گرفته می‌شود.

کارکرد سامانه نان، نمایه سازی نیازهای پژوهشی است

 وزیر علوم با بیان اینکه کارکرد سامانه نان، نمایه سازی نیازهای پژوهشی است، افزود: در فاز اول نیازهای صنایع خصوصی و دولتی که احصا کرده اند، در سامانه نان احصا می شود  البته دانشگاه ها هم در صورت احصاء نیاز خود می توانند وارد سامانه شوند.
 

زلفی گل به فاز دوم فعالیت سامانه نان اشاره و خاطرنشان کرد: نمایه سازی ایده ها مرحله دوم است. در حال حاضر  ایده ای مهم است که بر اساس نیاز یک پروپوزال مطرح شود.

وی با یادآوری این نکته که وزارت علوم دخالتی در این فرآیندها ندارد، افزود: به دلیل دخالت نکردن این وزارتخانه، کارگزار یعنی دانشگاه مادر هر استان برای این کار تعیین شده است.

وزیر علوم با تاکید بر گنجاندن آموزش در این سامانه خاطرنشان کرد: نیازهای آموزشی دستگاه ها نیز باید در نان دیده شود و صنعت از بین دانشگاه های داوطلب شده برای آموزش نیروهای خود یک دانشگاه را انتخاب کند.

به گفته زلفی گل، در آینده اولویت های تحقیقاتی و واردات را هم جزو برنامه های سامانه نان می گنجانیم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ نیازی پس از برآورده شدن نباید حذف شود، تصریح کرد: نیازهای برآورده شده باید جزو استخر اطلاعاتی سامانه نان بماند و هیچ نیازی از سیستم حذف نشود.

وزیر علوم با بیان اینکه طرح های کلان ملی، قطب ها و انجمن های ملی هم در این سامانه در نظر گرفته می شوند، یادآور شد: از سوی دیگر جستجوی آزمایشگاه مرجع یا جام را در این طرح می بینیم.

زلفی گل همچنین از گنجاندن ۴۰ درصد بودجه پژوهشی شرکت های دولتی در  صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد و خاطرنشان کرد: پشتوانه نظام ایده ها و نیازها صندوق عالی عتف است و صنایع پیشنهاد دهنده هم می توانند بخشی از بودجه خود را وارد این صندوق کنند.

به گزارش ایرنا، ‌ سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان)   nan.ac امروز با حضور وزیر علوم رونمایی شد.

این سامانه یکی از ابزارهای قدرتمند برای ایجاد نظام ملی نوآوری مبتنی بر ایجاد ارتباط مستقیم بین نیازهای جامعه، صنایع خصوصی، دولتی و پژوهشگران، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد خواهد بود.

از اهداف اصلی در راه اندازی این سامانه علاوه بر کاربردی کردن تحقیقات مراکز علمی، برانگیختن احساس مشارکت تمام آحاد کشور و ایجاد طوفان فکری ملی در ساختن ایرانی آباد و توسعه یافته است.

مراحل ثبت ایده در سامانه «نان» شامل انتخاب نیاز، ثبت اطلاعات، تأیید اطلاعات و صدور گواهی است.

فرآیندها و برآیندهای سامانه «نان» شامل موارد زیر است:

- ایجاد طوفان فکری در کمک به حل مسایل کشور و جلوگیری از هدر رفت سرمایه‌ها در اجرای طرح‌های کلان

- ارتباط با ساختار سیستم ثبت اختراعات و بورس ایده

- انجام تحقیقات نیاز محور

-آگاهی، طبقه‌بندی و اولویت‌بندی نیازهای واردات (گمرک)، صنعت، دولت، جامعه و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها

- افزایش اعتماد صنعت، دولت و جامعه به علم و دانش و ایجاد مطالبه اجتماعی ارتباط با دانشگاه‌ها

- تدوین نظام مند و پویای اولویت‌های تحقیقاتی و ترسیم نقشه جامع نیاز – توانمندی، صنعتی – دانشگاهی کشور

- امکان رویت، تحلیل، نقد و بهره گیری ایده – نیازها توسط عموم مردم و پایش و رتبه بندی پژوهشگران

همچنین سامانه «نان» و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اجرای سیاست‌های ایجاد و ارتقای سکوهای ملی تربیتی، آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری نقش آفرین خواهد بود.  

گزارشات تحلیلی سامانه «نان» شامل آمار ایده و نیاز ثبت شده به تفکیک هر استان برای هر سال، گراف ارتباطی فعالان ارایه نیاز یا ایده (ارتباط با دانشگاه صنعت)، چالش‌های پیش روی عملیاتی کردن سامانه «نان»، اقدامات و برنامه ریزی‌های انجام شده تاکنون، زمانبندی و فازبندی اجرای طرح، وضعیت ارتباط سامانه ای با سایر نهادها و نیازهای جمع آوری شده تاکنون از شرکت‌ها و نهادها در «نان» دیگر بخش‌های گزارش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را تشکیل می دهند.