دانشجویان باید ضوابط و حرمت دانشگاه را رعایت کنند

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کلاس و استاد آنقدر حرمت دارد که جامعه فرهیخته دانشگاهی، دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارمندان خودشان می‌دانند که باید طبق قانون از نظر رفتار فردی، جمعی و بیانی همچنین از نظر نوع پوشش، ضوابط را رعایت کنند.

محمدعلی زلفی گل در حاشیه آیین رونمایی از سامانه «نظام ایده ها و نیازها» (نان) که در وزارت علوم برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره برخورد حراست برخی دانشگاه ها با دانشجویان، تاکید کرد: باید بپذیریم ورود به هر مکانی شرایط خاص خود را دارد. دانشگاه، کلاس و استاد حرمت دارند. طبیعی است افرادی که وارد محیط‌ های دانشگاهی می‌شوند باید به ضوابط و مقررات آن محیط احترام بگذراند و تبعیت کنند.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: اگر افرادی تبعیت نکردند، طبق قانون باید برای رعایت این رفتار مجاب شوند. باید آزادی را در قالب قانون بپذیریم. این ما هستیم که با پذیرفتن آزادی در قالب قانون، کمک به جاری و ساری شدن این آزادی می کنیم.

زلفی گل ادامه داد: جامعه فرهیخته و دانشجویان خیلی خوب می‌ دانند باید فرهنگ دانشگاهی را رعایت کنند. جامعه دانشگاهی فرهنگ خاص خود را دارد و این فرهنگ در بخش‌ هایی متفاوت از فرهنگ عمومی است.

وی گفت: یکی از موارد فرهنگ دانشگاهی، نوع پوشش است و افرادی که وارد محیط دانشگاه می‌ شوند باید از نظر پوشش حداقل‌ های قانونی را رعایت کنند که رعایت می‌کنند و دانشجویان ما فهیم‌تر از آن هستند که با برخوردهای قهری آنها را وادار به رعایت قوانین کنیم.

به گزارش ایرنا، در هفته های گذشته برخی از دانشجویان در برخی از دانشگاه ها اعتراض هایی نسبت به برخورد حراست با نحوه پوشش خود مطرح کرده بودند.

سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان) زمینه‌ای برای ارتباط نیازهای مختلف با تحقیقات و مراکز تحقیقاتی کشور است. متخصصان می‌توانند نیازهای خود را در حوزه‌ها و سطوح مختلف اجتماعی و صنعتی در این سامانه ثبت کنند. همچنین مشوق‌های علمی برای مراکز دانشگاهی فعال در سامانه در نظر گرفته شده است. این سامانه از سه مرحله تشکیل شده: ۱. ارائه ایده و نیاز ۲. محصول ۳. اشتغال دانش‌بنیان.                                                                                                                                                                                                   

مراحل ثبت ایده در سامانه «نان» شامل انتخاب نیاز، ثبت اطلاعات، تأیید اطلاعات و صدور گواهی است.

فرآیندها و برآیندهای سامانه «نان» شامل موارد زیر است:
- ایجاد طوفان فکری در کمک به حل مسائل کشور و جلوگیری از هدر رفت سرمایه‌ها در اجرای طرح‌های کلان
- ارتباط با ساختار سیستم ثبت اختراعات و بورس ایده
- انجام تحقیقات نیاز محور
- آگاهی، طبقه‌بندی و اولویت‌بندی نیازهای واردات (گمرک)، صنعت، دولت، جامعه و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها
- افزایش اعتماد صنعت، دولت و جامعه به علم و دانش و ایجاد مطالبه اجتماعی ارتباط با دانشگاه‌ها
- تدوین نظام مند و پویای اولویت‌های تحقیقاتی و ترسیم نقشه جامع نیاز – توانمندی، صنعتی – دانشگاهی کشور
- امکان رویت، تحلیل، نقد و بهره گیری ایده – نیازها توسط عموم مردم و پایش و رتبه بندی پژوهشگران

همچنین سامانه «نان» و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اجرای سیاست‌های ایجاد و ارتقای سکوهای ملی تربیتی، آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری نقش آفرین خواهند بود. 

گزارشات تحلیلی سامانه «نان» شامل آمار ایده و نیاز ثبت شده به تفکیک هر استان برای هر سال، گراف ارتباطی فعالان ارایه نیاز یا ایده (ارتباط با دانشگاه صنعت)، چالش‌های پیش روی عملیاتی کردن سامانه «نان»، اقدامات و برنامه ریزی‌های انجام شده تاکنون، زمانبندی و فازبندی اجرای طرح، وضعیت ارتباط سامانه ای با سایر نهادها و نیازهای جمع آوری شده تاکنون از شرکت‌ها و نهادها در «نان» دیگر بخش‌های گزارش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را تشکیل می دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha