به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، انتخاب رشته دوره متوسطه تحصیلی یکی از مهمترین تصمیماتی است که دانشآموزان و خانوادههای آنها را دچار دغدغه میکند. این تصمیم با توجه به ارزیابیهای صورت گرفته بهصورت مستقیم در آینده افراد تأثیرگذار است، به طوری که اگر بدون مطالعه و مشاوره گرفته شود، به طور قطع نتیجه خوبی نخواهد داشت.
بر اساس سیاستهای وزارت آموزش و پرورش و اجرای سند تحول بنیادین، قرار است ۵۰ درصد دانش آموزان کشور به سمت هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش، هدایت شوند. هدف از این کار تربیت نیروهای با مهارت، افزایش تولید و بهره گیری از ظرفیت نیروی جوانی برای اشتغال آفرینی است.
آمار نشان میدهد در سالهای اخیر دانش آموزان نسبت به انتخاب رشته علوم تجربی، تمایل بیشتری نشان دادند به طوری که قبولی در رشته گروه علوم تجربی آزمون سراسری به کاری بسیار دشوار تبدیل شده است. آموزش و پرورش تلاش دارد، نیمی از دانش آموزان کشور را به سمت رشته های هنرستانی هدایت کند. موضوعی که در چند سال اخیر توجه زیادی به آن شده و مسئولان به دنبال تحقق این برنامه هستند.
حالا برای تسهیل در روند انتخاب رشته و آشنایی با رشته های هنرستانی، نمایشگاهی به همت آموزش و پرورش ناحیه ۲ همدان در هنرستان دخترانه خانباغی برپا شده است.
دست سازههایی که نشان میدهد دانش آموزان چگونه با بهرهگیری از علم، دانش و مهارت، هنر خود را نمایان کرده و پیش زمینه های اشتعال زایی را ایجاد کرده اند.
مسئول برگزاری این نمایشگاه میگوید دانش آموزان پایه های نهم میتوانند با حضور در هنرستان دخترانه خانباغی با رشتههای هنرستانی آشنا شوند و اگر علاقه داشتند وارد این رشتهها شوند.
شیرین مقیمی در حاشیه برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: رشتههای هنرستان بر پایه مهارت آموزی راهاندازی شده و نمایشگاه دستسازههای دانشآموزان رشتههای هنرستان فرصت بسیار خوبی برای آشنایی دانش آموزان با این رشتهها است.
وی اظهار داشت: این نمایشگاه به همت دانش آموزان ۲۰ هنرستان استان همدان برپا و بهترین آثار آنها برای بازدید سایر دانش آموزان به نمایش گذاشته شده است.
مقیمی تصریح کرد: این نمایشگاه از امروز(شنبه) ۱۰ اردیبهشت برای بازدید دانش آموزان و خانوادههای آنها باز است و علاقه مندان میتوانند در ساعات اداری از این نمایشگاه بازدید کنند.
وی با اشاره به اینکه هنرستان دخترانه خانباغی چهار رشته هنرستانی دارد، افزود: هر سال آثار دانش آموزان این هنرستان در نمایشگاهی عرضه میشد که امسال آثار سایر هنرستانهای فنی حرفهای و کاردانش نیز در این نمایشگاه گنجانده شده است.
مسئول برگزاری نمایشگاه دستسازههای هنرستانی شهرستان همدان خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه، آینده تحصیلی، درسهای تخصصی، دیدگاه دانشگاهی، آینده شغلی و بازار کار رشتههای مختلف تحصیلی در مقطع هنرستان ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه رشتههای هنرستانی تنوع زیادی دارند و دانش آموزان باید از نزدیک با آن آشنا شوند، ادامه داد: دانش آموزان زیادی از دوره تحصیلی اول متوسطه برای آشنایی با رشتههای هنرستانی و انتخاب رشته از این نمایشگاه بازدید میکنند.
مقیمی با اشاره به اینکه رشتههای هنرستانی مختص دانش آموزان ضعیف و با نمره کم نیست، اظهار داشت: تجربیات گذشته نشان میدهد، پس از بازدید دانش آموزان از این نمایشگاه، تمایل آن ها برای تحصیل در رشته های هنرستانی بیشتر می شود.
وی افزود: به همت اداره کل آموزش و پرورش استان، هنرستان دخترانه خانباغی به عنوان مرکز ارائه دستسازههای هنرستانی شهرستان همدان انتخاب شده است.
معاون فنی هنرستان دخترانه خانباغی ادامه داد: همه دانش آموزان هنرستانی به ویژه دانش آموزان پسر، با دریافت مدرک دیپلم، مهارت کامل در راستای ایجاد شغل و رونق تولید را دارند و به راحتی میتوانند وارد بازار کار شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز روز شنبه در آیین گشایش نمایشگاه دست سازه های هنرستانی با اشاره به اینکه آینده بازارکار متعلق به هنرستانها است، گفت: نزدیک به ۴۰ درصد دانش آموزان دوره متوسطه دوم استان همدان در رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش تحصیل میکنند.
محمود نقوی افزود: براساس برنامه پنجم و ششم توسعه و ساحتهای ۶گانه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، کارها و برنامه ها، تعریف شده و مشخص است و طبق آن امور پیش میرود.
وی اظهار داشت: مهارت آموزی سرلوحه همه برنامه های آموزش و پرورش در همه رشتههای تحصیلی از جمله ریاضی، علوم تجربی، رشتههای هنرستانی و سایر رشته ها است.
نقوی تصریح کرد: ارائه نکردن آموزش های مهارت محور در دوران گذشته موجب شد دانشآموختگانی تا مدرک دکتری داشته باشیم که در سنین بالا دنبال مهارت آموزی هستند.
وی با اشاره به اینکه دیدگاه رشتههای هنرستانی باید اصلاح شود، تاکید کرد: به عنوان مثال سالانه مقدار قابل توجهی گندم وارد کشور می شود که با ارائه آموزشهای علمی و مهارتی، می توان با ایجاد بهره وری و افزایش محصولات کشاورز اینچنین مشکلات را برطرف کرد.
مدیرکل آموزش و پرورس استان همدان با بیان اینکه هزینه تمام شده محصولات در کشور ما بالا است، خاطرنشان کرد: هزینه تمام شده مهمترین اصل در بازار رقابت برای صادرات محصولات است که باید برای حل چالش های آن در رشته های هنرستانی را توسعه داد.
وی توسعه هنرستان های فنی و حرفهای و کاردانش را همان جهاد فی سبیل الله دانست و افزود: خیران نیک اندیش به سمت ساخت هنرستانهایی با امکانات خوب پیش بروند که موجب ایجاد اشتغال، تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین شود.