تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۸

تهران – ایرنا – مردم آلمان که خاطرات تلخ دو جنگ جهانی را در خاطر دارند و حالا هم با مشاهده تحولات جاری در اوکراین، نگران وقوع جنگ جهانی سوم هستند، با تهیه طومار و جمع آوری ده ها هزار امضا، از دولت برلین خواستار توقف ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین با هدف جلوگیری از تشدید آتش جنگ شدند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، خبرگزاری تاس از مبدا برلین با انتشار این خبرگزارش داد: آلمانی ها در طوماری با امضا بیش از ۷۷هزار امضا که تا اواخر روز ۳۰ آوریل، (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱) جمع آوری شده، از «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان خواستار عدم تامین و ارسال تسلیحات سنگین نظامی  به  اوکراین که درحال جنگ با روسیه است، شدند.

تارنمای خبری تاس در ادامه نوشت: امضا کنندگان آلمانی درحالی خواستار عدم ارسال تجهیزات و تسلیحات نظامی به ارتش اوکراین شدند  چراکه بیم آن می دهند این وضعت درنهایت منجر به جنگ جهانی سوم شود اما درهمین حال از تلاش ها برای ممانعت از ورود اوکراین به یک  درگیری جدید جهانی، حمایت خود را اعلام می کنند.

آلمان یکی از بزرگترین وارد کنندگان انرژی از روسیه است و درصورت قطع صادرات انرژی روسیه به آلمان، این کشور با مشکلات جدی درحوزه انرژی و اقتصاد مواجه خواهد شد.

آلمان ها مخالف تجهیز اوکراین به ادوات نظامی و سلاح های سنگین هستند

تاس افزود: تهیه کنندگان و امضا کنندگان این طومار معتقدند که با تجهیز اوکراین به تسلیحات فراوان  نظامی ، آلمان درنهایت خود را درگیر در این منقاشه یابد، بخصوص اگر «ماده ۵»  امنیتی ناتو به اجرا درآید، آنگاه جنگ جدید جهانی ممکن است آغاز شود.

دربخشی از این نامه آمده ا ست: به این دلیل است که ما (مردم آلمان) امیدواریم شما (دولت آلمان) مواضع اولیه خود را به یاد آورده و اوکراین را چه بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم به هیچ سلاح بیشتری تامین و مورد حمایت قرار ندهید، برعکس از شما (دولت آلمان) می خواهیم تا تمام تلاش خود رابرای حصول  یک آتش بس فوری به کار برید.

تاس نوشت: دراین دادخواست که  امضای حدود  ۳۰ چهره فرهنگی و برجسته آلمان، ی جمعی  از هنرمندان، روزنامه نگاران  در آن دیده می شود ، خواستار عدم ارسال تجهیزات نظامی به کی یف شده و قرار است مشروح این متن توسط مجله آلمانی «اما» (Emma magazine) منتشر شود.

تاس افزود : این نامه درحالی به دولت آلمان نوشته شده که  پارلمان آلمان سه شنبه گذشته از سندی که از دولت این کشور خواهان افزایش کمک های نظامی به کی یف بخصوص تسلیحات سنگین و پیشرفته درهماهنگی با شرکا شده است، حمایت کرده.

تردید صدراعظم آلمان درباره  ارسال سلاح به اوکراین

خبرگزاری رویترز نیز درباره تردید صدر اعظم آلمان به این مساله گزارش  داد: اولاف شولتس  صدر اعظم آلمان انتقادها دراین مورد که آلمان رهبریت در تلاش های غرب در تامین تسلیحات سنگین به اوکراین از خود نشان نمی دهد را رد کرد و گفت «مایل است تا محتاط باشد تا آنکه تصمیمی عجولانه » دراین زمینه بگیرد.

نگرانی  آلمان ها و احتیاط صدر اعظم آلمان به جنگ اوکراین که وارد شصت و هفت و مین روز خود شده، به این خاطر بوده که  شاهد آن هستند که  با گذشت زمان، ابعاد این جنگ نیز در حال تغییر است، چراکه تلاش کشورهای عضو ناتو درحمایت نظامی از کی یف در برابر مسکو نگران کننده و باعث طولانی تر شدن این جنگ خواهد شود و از سوی دیگر  امری که با واکنش سریع کرملین و هشدار رئیس جمهوری روسیه مواجه شده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ درجریان سخنرانی در مجلس دوما گفت: چنانچه  کسی تصمیم بگیرد از خارج از  در رویدادهای جاری مداخله کند و تهدیدات راهبردی غیرقابل قبولی برای ما ایجاد کند، باید بداند که پاسخ ما به آن ضربات پیشرو، سریع و برق آسا خواهد بود؛ ما همه ابزارها را برای این کار داریم و این ابزارها به غیر از روسیه در اختیار کسی نیست. در صورت لزوم روسیه از این ابزارها علیه دشمنان خارجی خود استفاده خواهد کرد.

**۱۳۰۲**