به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، این در حالی است که بر اساس این نظرسنجی که از سوی شبکه های تلویزیونی آلمانی ارتیال (RTL) و انتیوی (N-TV) صورت گرفت و سه شنبه شب منتشر شد، ۴۶ درصد شهروندان موافق ارسال سلاح به اوکراین هستند که این رقم در نظرسنجی پیشین ۵۵ درصد بوده است.
گرچه موافقان سلاح در آلمان ۲ درصد بیشتر از مخالفان است اما آمار نشان می دهد که که شمار مخالفان ارسال سلاح به اوکراین افزایش و موافقان روبه کاهش گذاشته است.
از سوی دیگر، نظرسنجی ها نشان می دهد که اکثر آلمانی ها بر این باورند؛ بحران اوکراین و روسیه از طریق گفت وگو و دیپلماسی قابل حل است و شمار کمتری معادل ۲۴ درصد حل این بحران را از راه نظامی می دانند.
کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان از آمادگی کشورش برای تامین ضدهوایی جیپارد ساخت این کشور و ارسال آن به اوکراین خبر داد. یک منبع خبری گزارش کرده بود که دولت آلمان قصد دارد تانکهای ساخت شوروی سابق را از طریق خاک کشور اسلوونی به اوکراین ارسال کند.
در ماههای گذشته برلین از ارسال سلاحهای سنگین به اوکراین خودداری کرده ولی تحت فشار آمریکا و کشورهای اروپایی سیاست خود را تغییر داده است.
پارلمان آلمان 28 آوریل (هشتم اردیبهشت) در یک رأیگیری، درخواست مشترک احزاب بزرگ در مورد ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین را پذیرفت. این درخواست با ۵۸۶ رأی مثبت، ۱۰۰ رأی منفی و ۷ رأی ممتنع پذیرفته شد.
این تصویب پارلمان آلمان (بوندستاگ) خشم مقامات کرملین را برانگیخت. در پی آن دمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه دست به یک قیاس تاریخی زد و روز پنجشنبه ۲۸ آوریل بوندستاگ آلمان را به خاطر موافقت با ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین، با آلمان دوران نازیها مقایسه کرد.
او در شبکه تلگرام نوشت: «از قرار معلوم نمایندگان پارلمان آلمان از میوه زهرآگین اسلاف خود رها نشدهاند که در سده گذشته تحت نامی دیگر در پارلمان آلمان نشسته بودند.»
مدودف افزوده است: «این برای پارلمان آلمان غمانگیز است و پایانی اندوهناک خواهد داشت.»
نظر شما