تهران-ایرنا- آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد که در نیجریه به سر می‌برد، گفت، مشکل امنیت غذایی در جهان بدون احیای تولیدات کشاورزی اوکراین و صادرات مواد غذایی و کود روسیه به بازار جهانی حل نمی‌شود.

به گزارش ایرنا از "رویترز"، گوترش چهارشنبه شب در ابوجا پایتخت نیجریه به خبرنگاران گفت: تحقیقات نشان می‌دهد که جنگ در اوکراین اوضاع را بدتر می‌کند.

وی افزود، این جنگ موجب گسترش بحران سه طرفه شده به طوری که سیستم‌های غذایی، انرژی و مالی جهانی را برای کشورهای در حال توسعه نابود می‌کند.

وی افزود: بدون بازگرداندن تولید کشاورزی اوکراین و صادرات مواد غذایی و کود روسیه و بلاروس به بازارهای جهانی، هیچ راه حل واقعی برای حل مشکل امنیت غذایی جهانی وجود ندارد. 

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که برای تسهیل مذاکره میان روسیه و اوکراین به منظور رفع مشکل غذا در جهان مصمم است. 

وی افزود: ما باید با برداشتن همه محدودیت‌های غیرضروری صادرات، هدایت مازاد تولید و ذخایر غذایی به سمت کشورهای نیازمند و کنترل قیمت مواد غذایی برای مهار نوسانات بازار، از جریان ثابت غذا و انرژی در بازارهای آزاد اطمینان حاصل کنیم. 

به گزارش ایرنا، دبیرکل سازمان ملل متحد سفر خود به غرب آفریقا را از روز (یکشنبه) اول ماه می‌ از سنگال آغاز کرد. 

پیامدهای سیاسی و اقتصادی بحران اوکراین و به درازا کشیدن ویروس کرونا، به روش‌هایی پیش‌بینی نشده در چهار گوشه جهان پژواک انداخته و در حال دگرگونی نقشه اقتصادی دنیا هستند. 

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، جنگ در اوکراین در حالی وارد سومین ماه خود شده که قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به بالاترین سطح خود رسیده است. 

سازمان ملل متحد اخیراً در گزارشی اعلام کرد با یک طوفان کامل روبه رو هستیم که اقتصاد بسیاری از کشورها را تهدید می‌کند. 

بر اساس این گزارش، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در جهان که یک سوم آن‌ها زیر خط فقر به سر می‌برند، بشدت در معرض کمبود و قطع مواد غذایی، انرژی و سیستم‌های مالی هستند که منجر به افزایش فقر و گرسنگی بیشتر می‌شود. 

 ۳۶ کشور برای تأمین و واردات بیش از نیمی از گندم مورد نیاز خود بر روی روسیه و اوکراین حساب می‌کنند. این کشورها شامل برخی از فقیرترین و آسیب پذیرترین کشورهای جهان هستند. 

بر اساس گزارش سازمان ملل، قیمت‌ها بر اثر جنگ اوکراین بالا رفته است. در این میان قیمت نفت با افزایش بیش از ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته و قیمت گاز طبیعی با افزایش ۵۰ درصدی در مقایسه با چندین ماه گذشته رو به رو شده است. قیمت کودهای کشاورزی نیز ۲ برابر قبل شده است. تورم در حال افزایش بوده و خریداری انرژی، روندی فرسایشی پیدا کرده و پیشرفت و توسعه متوقف شده است.

روسیه و اوکراین سبد نان جهان نامیده شده‌اند. آن دو کشور هر دو صادر کننده برتر محصولات غلات مانند گندم، ذرت و جو هستند. 

در سال ۲۰۲۰ میلادی، هر کدام از آن دو کشور حدود نیمی از گندم تولیدی خود را به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا صادر کرده بودند. 

جنگ اوکراین عرضه غلات و سایر کالاهای مورد نیاز منطقه مانند دانه‌های روغنی، روغن پخت و پز و کود را مختل کرده است. 

حدود یک چهارم مجموع صادرات گندم روسیه و اوکراین و نیمی از صادرات ذرت دو کشور برای سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی متوقف شده است. 

بسیاری از زیرساخت‌های اوکراین که از تجارت حمایت می‌کند از جمله بنادر و خطوط ریلی تخریب شده یا آسیب دیده‌اند. اوکراین هم صادرات برخی غلات را برای محافظت از ذخایر خود ممنوع کرده است.

برچسب‌ها