خالد بایزیدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ماه گذشتە با همکاری پلیس آگاهی و تلاش یگانهای حفاظت محیط زیست این شهرستان و استان کردستان شبکه بزرگ خرید و فروش غیرقانونی سنجاب ایرانی کشف و متلاشی و ۳۲ بطانه سنجاب شیرخوار از شکارچیان غیر مجاز کشف و ضبط شد.
وی افزود: بازگرداندن این سنجابها به طبیعت امکان نداشت و به همین خاطر یک دوستدار طبیعت رشد این سنجابها را عهده دار شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سردشت بیان کرد: پس از رشد یک ماهه و اطمینان از توانایی زندگی در طبیعت، ۶ بطانە سنجاب در دامن جنگلهای این شهرستان رهاسازی شدند.
وی ادامه داد: بقیە سنجابها در زیستگاههای مختلف شهرستان سردشت پس از رشد کامل رهاسازی خواهند شد.
بایزیدی در خصوص خطر انقراض برخی حیوانات در جنگل های سردشت نیز گفت: سنجاب ،خرس قهوه ای و گراز وحشی در معرض خطر انقراض قرار دارند.
سنجاب ایرانی جانوری متوسط الجثه بوده و بین ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر طول دارد، موهای پشتی آن خاکستری متمایل به قهوهای و زیر بدن جانور زرد رنگ و همچنین موی سر و پشت دم قرمز حنایی است.
سر و دم قرمزرنگ سنجاب ایرانی مشخصهای است که این پستاندار را از دیگر سنجابهای موجود در ایران متمایز میسازد، طول عمر در اسارت آنها حدود ۱۵ سال است.
سردشت دارای ۱۵۰ هزار هکتار مساحت است که یک منطقه حفاظت شده به مساحت ۱۱ هزار هکتار را نیز در شهر میرآباد در خود جای داده است.
این شهرستان با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگل های آذربایجانغربی را داراست؛ جنگلهای سردشت با ۹۰ هزار هکتار مساحت جزو جنگلهای زاگرس شمالی و در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی دارای اهمیت زیادی است.
مهمترین گونههای گیاهی سطح شهرستان بلوط ایرانی، بنه، بادام وحشی، گلابی وحشی و سرو کوهی و بیش از ۱۰۰ گونه دیگر است.