علیاکبر عباسی راد روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: اجرای این طرح در شهرستان دامغان در تاغزارهای منطقه امروان همزمان با سایر نقاط استان اجرا شد.
وی ادامه داد: تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای اخیر از یک جهت و بروز آفات و بیماریها از جمله سفیدک و شپشک، تاغزارهای کشور را تحت تاثیر جدی قرار داد و به سوی نابودی کشانده است و همچنین افزایش سن تاغ ها همزمان با موارد گفته شده، موجب تشدید این موضوع گردید.
عباسی راد خاطرنشان کرد: طی ۲ سال اخیر، پس از شناسایی محدوده آلودگی در منطقه امروان دامغان توسط کارشناسان، با توجه به شیوع آفت شپشک و سفیدک که منجر به خشک شدن تدریجی گیاه و خطر سرایت آلودگی به سایر مناطق از جمله باغات منطقه میشود، اقدام به سمپاشی و محلول پاشی با مواد مغذی شد.
وی اضافه کرد: با توجه به شدت آلودگی و عدم حصول نتیجه مطلوب، عملیات هرس بهداشتی در سطح تاغزارهای این منطقه پس از اجرای مراحل قانونی انجام شد.
عباسی راد تصریح کرد: کارشناسان با بهره گیری از خاصیت جست زنی به عنوان منحصربه فردترین ویژگی این گیاه باارزش، اقدام به اجرای عملیات هرس بهداشتی در سطح تاغزارهای آلوده کردند.
وی افزود: در پی اجرای عملیات هرس بهداشتی، از هر تنه تاغ جست های زیادی جوانه زده و شروع به رشد میکند که این امر به جوانسازی و از بین رفتن آفات و بیماری ها کمک میکند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت: طرح پرورشی تاغزارها در سالهای گذشته نیز در استان سمنان و شهرستان دامغان همانند سایر نقاط کشور انجام شد که نتایج مطلوب آن قابل مشاهده است.
به گزارش ایرنا، طی سال گذشته هفت هزار و ۹۵ کیلوگرم چوب تاغ طی هفت فقره در سطح این شهرستان کشف و با متخلفان برخورد شد که در این راستا ۹ متخلف بازداشت و هفت دستگاه خودرو توقیف شد.