علی خطیبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره پروژه های عمرانی دانشگاه ها، اظهار داشت: وزارت علوم خود را مکلف به انجام تعهدات بر جای مانده از گذشته می داند و مقید به عملیاتی کردن این پروژه ها هستیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها سراغ پروژه های جدید نمی روند، افزود: پیمانکاران پروژه های گذشته مطالباتی دارند و وزارت علوم در حال پرداخت این مطالبات است.
معاون اداری مالی وزیر علوم با اشاره به پروژه های نیمه تمام دانشگاه ها، گفت: در دانشگاه ها پروژه هایی که قرار بود ۲ ساله به اتمام برسد، بعد از ۱۰ سال هنوز در همان وضعیت باقی مانده و به اتمام نرسیده اند.
خطیبی درباره مضرات پروژه های عمرانی روی زمین مانده، خاطرنشان کرد: وقتی از موعد مقرر بهره برداری یک پروژه عمرانی بگذرد و ساخت آن به اتمام نرسد، آثار سوء اقتصادی به دنبال دارد و تورم زا می شود. وزارت علوم به همین دلیل در تلاش است پروژه های عمرانی دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد را در یک فرصت معقول به اتمام برساند.
وزارت علوم در بهمن ماه سال گذشته ۶۶ پروژه عمرانی را در دانشگاه ها، مراکز آموزشی، پژوهشی و فناوری به بهره برداری رساند.
این پروژهها دارای کاربریهای آموزشی، پژوهشی، خوابگاهی، کمک آموزشی، فناوری، ورزشی سرپوشیده، ورزشی روباز، فرهنگی، اداری، رفاهی و خدماتی، محوطهسازی و مدیریت سبز بود که در مجموع زیربنایی بالغ بر ۱۴۰ هزار مترمربع را شامل می شد.
جهت اتمام و بهرهبرداری از این پروژه ها، مبلغ ۵۱۴ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، اختصاصی، متمرکز ستاد وزارت و کمکهای خیرین هزینه شده است.
شکوفایی بخش پژوهشی و فناوری دانشگاهها
این مسوول وزارت علوم همچنین درباره راه اندازی معاونت فناوری در این وزارتخانه، یادآور شد: در برنامه تقدیمی وزارت علوم به مجلس شورای اسلامی، راه اندازی معاونت فناوری مطرح و در نهایت این معاونت در وزارت علوم تاسیس شد. با تغییر ساختار، اعتبارات مورد نیاز هم باید در نظر گرفته می شد که این امر نیز محقق شد.
خطیبی تاکید کرد: اعتبار اختصاص یافته برای معاونت فناوری، صرف فناوری و نوآوری در دانشگاه ها می شود. بر اساس شعار امسال، بستر دانش بنیان ها در دانشگاه ها و معاونت های پژوهشی و فناوری است؛ بنابراین با توجه به شعار سال و پیش بینی های وزارت علوم، بخش فناوری و پژوهشی دانشگاه ها در سال ۱۴۰۱ شکوفایی و رشد قابل توجهی خواهد داشت.
با پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال گذشته، سازمان امور اداری و استخدامی کشور در نامهای با ایجاد معاونت فناوری و نوآوری موافقت کرد. در حال حاضر، این معاونت به صورت رسمی و تشکیلاتی تشکیل شد.
راهاندازی این معاونت در برنامه چهارم و پنجم توسعه کشور در دستور کار قرار داشت و بر آن تاکید شده بود.
معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف با هدایت مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری، موجب افزایش و زایش شرکتهای دانش بنیان می شود.