به روز شنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، اجرای پروژه های دولت الکترونیک یکی از مهمترین اقدامات برای اجرای فرمان مقام معظم رهبری است که با نامگذاری امسال به نام تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین عینیت یافته است. سازمان حفاظت محیط زیست نیز همگام با دیگر دستگاه های دولتی و غیردولتی در راستای تحقق این هدف و نیز اجرای شعار محیط زیستی سال با عنوان محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه، بحث دولت الکترونیک را سرلوحه برنامه های خود قرار داده است.
بر این اساس، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین که با نشان تجاری ایلند شناخته میشود، یکی از ۲۳ پروژه اولویتدار دولت الکترونیک است که به منظور ایجاد سهولت در ارایه خدمات و مجوزهای زمین محور و مدیریت و پایش بهینه اراضی ایجاد و راهاندازی شده است.
ثبت و صدور مجوزهای مرتبط با ساخت و ساز در اراضی و املاک خصوصی و استعلامات مربوطه، ثبت و واگذاری بهرهبرداری از اراضی و املاک ملی، دولتی و وقفی، ثبت و پیگیری گزارشهای مردمی زمین خواری و نظارت بر اجرای قوانین مرتبط با حوزه زمین، اهداف چهارگانه سامانه ایلند است. به عبارت دیگر، سامانهای است که امکان ثبت درخواست و پیگیری به صورت الکترونیکی و بدون مراجعه حضوری را برای متقاضیانی فراهم میکند که قصد اقداماتی نظیر تغییر کاربری، تفکیک، تجمیع، واگذاری و ساخت و ساز را در اراضی و املاک کشور دارند.
سامانه زمین دارای دو زیرسامانه با عنوان درگاه متقاضیان و پایش اراضی است و هم اکنون به نشانی https://iraneland.ir قابل دسترس و استفاده برای کاربران است.
سامانه پایش اراضی به عنوان یکی از دو بخش اصلی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با رصدکردن استانهای اصفهان، البرز، قزوین و زنجان شروع به کار کرده و ماموریت ویژه جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی و حفظ جنگلها و مراتع را دنبال میکند.
ذینفعان سامانه پایش اراضی را طیف قابل توجهی از دستگاههایی تشکیل میدهند که به نوعی تکلیف قانونی برای حفظ، نگهداری و مدیریت اراضی کشور به عهده آنها گذاشته شده است که در این خصوص میتوان به وزارت راه و شهرسازی، سازمان محیط زیست، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، سازمان امور اراضی، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اشاره کرد.
سازمان حفاظت محیط زیست در طرح پایلوت پایش اراضی در استانهای اصفهان، قزوین، زنجان و البرز بصورت فعال شرکت کرده و درخواستهای مدنظر به صورت سیستمی رصد و گزارش می شود.