تهران – ایرنا –لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور اسبق برزیل، پس از یک دهه ترک سمت خود، روز شنبه با ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری رسما تصمیمش را برای بازگشت به عرصه سیاست برزیل اعلام کرده‌است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری بلومبرگ، داسیلوا طی اعلامیه ای رسمی از آغاز مرحله جدیدی از مبارزات انتخاباتی اش خبر داد که طی آن وی و معاونش جرالدو آلکمین سفر به سراسر کشور را شروع  و تلاش می کنند حمایت گسترده ای را برای شکست دادن ژایر بولسونارو رئیس جمهور در مسند قدرت را در انتخابات پیش رو در مهرماه جلب کنند.

لولای ۷۶ ساله، گفت: "کشور در بر شرایط مهمی بسر می برد ، به عنوان یکی از جدی ترین لحظات تاریخ ، ما را مجبور می کند تا بر اختلافات احتمالی غلبه کنیم و با هم راهی جایگزین برای کنار زدن بی کفایتی و استبداد حاکم پیدا کنیم. "

بنا به گزارش بلومبرگ، سخنرانی لولا بر بازیابی حاکمیت برزیل، نقش بین المللی آن و دفاع از دموکراسی متمرکز بود. او مشخصا در سخنان خود به دنبال حمله به بولسونارو بود. وی همچنین قول داد که از آمازون "در برابر سیاست ویرانگری دولت فعلی" دفاع کند.

وی گفت: «ما می‌خواهیم (به قدرت) بازگردیم تا هیچ‌کس جرات نکند دوباره دموکراسی را به چالش بکشد. برای اینکه فاشیسم به زباله دان تاریخ بازگردد، جایی که هرگز نباید بیرون می آمد.»

تصمیم لولا برای ائتلاف با آلکمین، فرماندار سابق سائوپائولو و رقیب قدیمی اش، از سوی آگاهان امر به عنوان نشانه ای تلقی می شود که رهبر جناح چپ در تلاش است تا به دیدگاه های معتدل تر نزدیک شود، اگرچه او هنوز مشاور اقتصادی خود و برنامه خویش برای بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین را معرفی نکرده است.

پیش از این، حزب کارگران که  لولا وابسته به آن است، عمدتاً با جناح چپ ائتلاف کرده است، به طوری که احزاب دیگر اکثرا نتوانسته اند بیش از ۱۰ درصد از آرا را به دست آورند.

آلکمین که ماه گذشته از ائتلاف خود با لولا خبر داد، پس از ابتلا به کرونا مجبور شد از حضور در گردهمایی روز شنبه طرفداران لولا صرف نظر کند.

در حالی که لولا در نظرسنجی های اولیه پیشتاز بود، برتری وی نسبت به بولسونارو در برخی نظرسنجی های اخیر کاهش یافته است که نشان دهنده عدم اقبال مردم برزیل نسبت به هر دو است. رئیس جمهور سابق برزبل، در چند هفته گذشته اظهارات جنجالی در مورد همه چیز از سقط جنین گرفته تا جنگ در اوکراین داشته است که منجر به واکنش های گسترده و ریزش طرفدارانش شده است.

فلاویو دینو، یکی از متحدان نزدیک و یکی از مدیران کمپین لولا، اوایل این هفته گفت که حتی سیاستمداران باتجربه هم اشتباه می کنند، و افزود که رهبر چپ های برزیل در اندیشه راه اندازی گروهی متشکل از چهار حزب متحد حزب کارگران است.

روز شنبه، لولا در سخنرانی خود از دیلما روسف، رئیس جمهور سابق تشکر کرد، اما تلویحا اشاره کرد که در صورت انتخاب شدن، او نباید بخشی از بدنه دولت آینده اش باشد.

سخنرانی او همچنین بر مسائل اقتصادی مانند تورم و بازگشت برزیل به نقشه گرسنگی متمرکز بود. لولا بار دیگر از خصوصی سازی شرکت های دولتی مانند پتروبراس و التروبراس و آنچه برچیده شدن آنها نامید انتقاد کرد.

لولا گفت: «ما در نفت خودکفا هستیم، اما مردم برزیل ناچار به خرید یکی از گران‌ترین بنزین‌های دنیا به دلار هستند؛ در حالی که برزیلی‌ها حقوق خود را به رئال دریافت می‌کنند».

لولا، به عنوان رئیس جمهور برزیل از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ این کشور را اداره کرد و بعداً در تحقیقات گسترده ای به اتهام پولشوییبه زندان افتاد. وی هنوز از نظر بسیاری از برزیلی ها به عنوان یک چهره فاسد شناخته می شود. محکومیت‌های لولا که او را از حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۱۸ منع می‌کرد، سال گذشته به دلایل قانونی کنار گذاشته شد و او را برای کاندیداتوری مجدد برای ریاست جمهوری مجاز کرد.