تهران- ایرنا- رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با اشاره به سه اولویت سازندگان این تجهیزات، گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به معنای جراحی اقتصادی است، اما پیش‌زمینه‌های آن باید مورد توجه باشد.  

به گزارش ایرنا، احسان ثقفی امروز (یکشنبه) در نشستی خبری با اشاره به اینکه امسال از سوی رهبر معظم انقلاب، سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامگذاری شده است، افزود: سه اولویت را در دستور کار قرار دادیم.

وی اولویت نخست را دانش‌بنیان کردن شرکت‌های عضو انجمن دانست و ادامه داد: اولویت بعدی ایجاد اشتغال مولد و پایدار است و در اولویت سوم توجه به تولید مورد توجه است زیرا توسعه پایدار در گرو تولید دانش محور است.

وی تاکید کرد: انتطار داریم قوانین و مقررات ثابت بماند تا بتوان برای آینده برنامه‌ریزی کرد.

ثقفی گفت: افزایش ناگهانی حقوق‌ها بر روی اجرای پروژه‌ها موثر است. ۹۰ درصد از ارزش پروژه‌ها تا زمان اتمام کار هزینه می‌شود و افزایش حقوق‌ها باعث شده تا با مشکل تامین مالی رو به رو باشیم.

رییس انجمن استصنا با تاکید بر اینکه علاقه‌مندیم با موسسات مالی که پروژه‌ها را تامین مالی می‌کنند، توافقاتی داشته باشیم، افزود: معضل بعدی افزایش قیمت‌ها تاثیر زیادی بر اجرای قراردادها دارد و از همین رو لازم است تعدیل دقیق و مناسبی بر روی قراردادها داشته باشند.

وی تاکید کرد: تعدیل نیرویی از سوی اعضای انجمن به دلیل افزایش حقوق‌ها اتفاق نمی‌افتد اما ممکن است به تعطیلی شرکت‌ها بیانجامد و به جای تعدیل نیرو مجبور به تعدیل شرکت‌ها باشیم.

ثقفی ادامه داد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی جراحی بود که باید در اقتصاد انجام می‌شد و امیدواریم دولت و تیم اقتصادی با درایت این مساله را حل کنند، زیرا ادامه آن ایجاد رانت می‌کرد.

وی با بیان اینکه تعدیل نرخ ارز بدیهی و لازم است، گفت: اینکه پیش زمینه‌های این موضوع در نظر گرفته شده باشد همچنان مشخص نیست.

رییس انجمن استصنا در خصوص نمایشگاه نفت افزود: فضای مورد نیاز برای اعضای انجمن اختصاص داده نشد. درخواست ما این است که راهکاری برای حضور همه اعضا در نظر گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه دسترسی به دولتمردان در دولت سیزدهم آسان‌تر شد، گفت: تعاملات نسبت به گذشته تقویت شده است و حالا باید منتظر باشیم تا نتیجه این تعاملات چه خواهد شد.

ثقفی با اشاره به توسعه ساخت داخل، ادامه داد: وزارت نفت در دولت سیزدهم جلساتی را با سازندگان برای ساخت داخل داشته است و با دعوت وزیر نفت جلسه‌ای برگزار کردیم.

وی با بیان اینکه ۲۰۰ شرکت از اعضای انجمن دانش بنیان هستند، گفت: عموم شرکت‌های ما بر پایه مهندسی فعال هستند و در دستور کار خود تعدادی از شرکت‌های مستعد به سمت دانش‌بیان بروند.

رییس انجمن استصنا افزود: تعاملاتی را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ساخت بار اول در کشور آغاز کرده‌ایم.

وی گفت: تا ۹۵ درصد از تجهیزات صنعت نفت را می توانیم بسازیم و تا ۸۰ درصد از این تجهیزات استانداردهای لازم را دارا است.