قم ـ ایرنا ـ مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: ۳۸۰ هکتار وسعت باغ‌های گل محمدی در استان قم است که حدود ۳۴۰ هکتار از آن به مرحله باردهی رسیده است.

مسلم ابراهیمی عصر یکشنبه در حاشیه بازدید جمعی از اصحاب رسانه استان قم از مزرعه حاج محمود امینی در شهرستان جعفرآباد هنگام برداشت گل محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این گیاه در قم، هم در مناطق دشت با ارتفاع ۹۰۰ متر از سطح دریا و نیز در منطقه‌های کوهستانی تا ارتفاع ۲ هزار و ۳۰۰ متری کِشت شده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت سطح کاشت در باغ‌های استان قم، پیش‌بینی تولید ۷۰۰ تُن گل محمدی را داریم.

وی با بیان اینکه این گیاه در ابتدای فصل بهار می رسد و از لحاظ اقتصادی کِشت آن قابل اهمیت است، گفت: تامین کارگر برای برداشت آن مساله ای حایز اهمیتی است، چرا که برداشت مکانیزه آن هنوز در سطح دنیا امکان پذیر نیست.

ابراهیمی با اشاره به اینکه برداشت این محصول در همه دنیا به وسیله دست انجام می شود، تاکید کرد: به همین علت، هزینه برداشت آن بالاست.

وی بیان کرد: توصیه ما به کشاورزان، کِشت محصول گل محمدی در مناطق کوهستانی و باغات و اراضی کوچک است تا به صورت خانوادگی آن را برداشت کنند.

وی اضافه کرد: خوشبختانه محصول گل محمدی مشکل فروش ندارد و تولیدکنندگان می توانند گل محمدی را به صورت «تَر» و یا «خشک» به بازار عرضه کنند.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به نزدیکی استان قم به شهرهای قمصر و کاشان در استان اصفهان که تولیدکننده گلاب هستند، خرید این محصول توسط تولیدکنندگان خیلی راحت صورت می‌گیرد. 

وی اظهار داشت: خوشبختانه محصول گل محمدی آفت و بیماری خاصی ندارد و نیاز آبی این محصول بسیار پایین است و اشتغالزایی و ارزش افزوده بالایی را نصیب استان می‌کند.  

وی همچنین از فعال شدن چند واحد صنعتی برای فرآوری محصول گل محمدی در استان قم خبر داد و افزود: ۲ واحد گلاب‌گیری صنعتی در شهرستان‌های جعفرآباد و کهک و یک مرکز خرید در تعاونی حیدرآباد فعال شده است.

مسئول مزرعه حاج محمود امینی شهرستان جعفرآباد نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه ۱۸۰ هکتار وسعت این مزرعه است؛ گفت: پسته، گل محمدی، زعفران، کُلزا، جو و گندم از جمله محصولات تولیدی این مزرعه است.  

ابوالفضل امینی اعلام کرد: ۳۶ هکتار این مزرعه به کِشت گل محمدی اختصاص دارد و محصول آن به صورت خام به بازار عرضه می شود.

طبق مصوبه ۱۹ اردیبهشت‌ سال ۱۴۰۰ هیات دولت وقت؛ بخش‌های جعفرآباد و کهک در استان قم به ‌شهرستان ارتقا پیدا کردند.

شهر جعفریه، مرکز شهرستان جعفرآباد در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر قم قرار دارد؛ این شهرستان از ۲ بخش مرکزی و قاهان تشکیل شده ‌است.

شهرستان جعفرآباد حدود ۶۵۰ کیلومتر مربع وسعت و بیش از ۱۶ هزار تَن جمعیت با ۲ گویش فارسی‌ و ترکی دارد.

استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک و ۶ شهر قم، جعفریه، کهک، سَلَفچِگان، دستجِرد و قنوات است.