محمدحسین ملانوری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، ، از برداشت ۸۰۰ تن گل محمدی در استانن خبرداد و افزود: در صورت استفاده از این میزان محصول در واحدهای گلابگیری سنتی استان ، ۲ هزار و ۵۰۰ تن گلاب خالص استحصال میشود.
این کارشناس تولیدات گیاهی بابیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی در استان مربوط به شهرستانهای خاتم با ۱۶۴ هکتار است، افزود: در شهرستان ابرکوه نیز ۳۰ هکتار و در مهریز ۲۸ هکتار به کشت گل محمدی اختصاص یافته است و بر اساس یک برنامه ریزی پنج ساله سطح زیرکشت این گیاه از ۲۰۰ هکتار به ۶۵۰ هکتار در استان افزایش می یابد.
ملانوری با بیان اینکه توسعه کشت محصولات کم آبخواه از چند سال قبل به دلیل کاهش بارندگی و افت سطح آبهای زیرزمینی در دستور کار جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است، یادآور شد: کشت محصولات کم آبخواه بهویژه گیاهان دارویی که زود بازده هستند از اولویت های بخش کشاورزی در استان است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد ادامه داد: هم اکنون از گل محمدی به صورت سنتی در کارگاه های گلابگیری استفاده می شود ولی در زمینه تهیه اسانس و روغن که ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایه گذاری در استان وجود دارد، کاری انجام نشد.
ملانوری با بیان توزیع ۱۲ هزار نهال کشت بافتی گل محمدی در سال زراعی جاری بین کشاورزان، افزود: این گیاه از جمله درختچههایی است که به صورت سنتی در اطراف باغ ها و مزارع کشت میشود.
از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت دراستان یزد ، ۳۳ هزار و ۱۵۱ هکتار ( ۲۹ درصد) زراعی و ۸۱ هزار و ۱۶۴ هکتار ( ۷۱ درصد) به کشت محصول باغی اختصاص دارد.
نظر شما