به گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر مصطفی رضایی در اجلاس معاونان بهداشت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، با اشاره به منویات و فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر بازسازی و تقویت نظام سلامت در راستای تامین بیشتر سلامتی مردم افزود: علاوه بر نگاه ویژه مسوولان ارشد کشور در اسناد بالادستی، بر راهبردهای اساسی تقویت سند نظام شبکه طی سال جاری و سال آینده از جمله برنامه پزشک خانواده تاکید شده است.
وی با اشاره به تدوین سند تقویت نظام شبکه بهداشتی و درمانی کشور ادامه داد: تامین منابع پایدار برای احداث و نگهداشت فضاهای فیزیکی ارائه خدمات و تامین تجهیزات مورد نیاز واحدهای ارائه خدمت نظام شبکه کشور، تقویت نظام تحقیقات نظام سلامت در حوزه بهداشت، ارتقای توانمندی مدیران و کارشناسان حوزه بهداشت، ارتقای توانمندی مدیران و کارشناسان حوزه بهداشت و تربیت نیروی انسانی گروه پزشکی از جمله برنامههای این سند به شمار میرود.
مدیر توسعه شبکه بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که این برنامه در سال جاری به صورت آزمایشی در ۱۰ دانشگاه کشور اجرا میشود گفت: موضوع جوانی جمعیت نیز از دیگر برنامههایی است که به طور جدی در دستور کار قرار گرفته و برنامهریزی های لازم نیز در این خصوص در حال انجام است.
رضایی با بیان این که بیماریهای غیرواگیر یکی از چالشهای سلامت محسوب میشود و بیش از ۹۰ درصد مرگ و میرها ناشی از ابتلا به این بیماریهاست افزود: این آمارها نشان داد که نظام شبکه برای بسته خدمتی باید آمادگی داشته باشد و بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر در راس برنامهها قرار گرفته است.
وی با بیان این که بلایای طبیعی و کمبود نیروی انسانی از نقاط ضعف حوزه بهداشت است ادامه داد: راهبردهایی برای رفع نقاط ضعف پیشنهاد شد که از آن جمله میتوان به توسعه مراقبتهای مبتنی بر پزشک خانواده، بهرهگیری از بستههای خدمتی روزانه، استفاده از امکانات و همکاری بین بخشی و آشنایی با روشهای جلب مشارکتهای مردمی، ارتقا فرایند انتخاب و انتصاب مدیران اشاره کرد.
مدیر توسعه شبکه بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که برنامه درسی دانشجویان پزشکی باید متناسب با ارائه خدمت در سطح یک باشد گفت: توسعه استفاده از دیجیتال نوین و راهبرد ماندگاری نیروهای جذب شده در مناطق محروم، مباحث مرتبط با پزشکی از راه دور (تلی مدیسین) و کنترل کیفی تجهیزات از دیگر راهبردهای این سند است.
رضایی افزود: اهداف این سند بهبود ارزیابی و تضمین کیفی مراقبت بهداشتی، راهاندازی برنامه اعتبار بخشی برای ۸۰ درصد مراکز جامع خدمات سلامت، رصد شاخصهای ارزیابی و رضایت گیرندگان خدمت، بهره گیری از طب ایرانی و ارتقای نظام ثبت بازخورد از جمله اهداف این سند است.
همایش معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ١٧ تا ١٩ اردیبهشت در مشهد در حال برگزاری است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
کلانشهر ۳.۵ میلیون نفری مشهد سالانه پذیرای حدود ۳۰ میلیون زائر و مسافر است.